שתף קטע נבחר

העבירה את מתנת החתונה לחשבון בנק שגוי

אישה שביקשה להפקיד 180 אלף בחשבון הבנק של בנה, העבירה את הסכום בטעות לחשבון המעוקל של אחיו. היא לא תקבל את הכסף בחזרה

אישה שביקשה לבצע העברה בנקאית – לכאורה כמתנת חתונה לנכדתה – הפקידה בטעות 180 אלף שקל לחשבון בנק של אחד מבניה, שבאותו זמן הוטל עליו עיקול. היא פנתה לבית המשפט כדי לקבל את הכסף בחזרה, אולם על רקע הנסיבות המפוקפקות של התנהלותה נקבע לאחרונה כי היא נהגה בחוסר תום לב ובחוסר עקביות, ולכן הבנק לא צריך להשיב לה את הכסף.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

הסבתא בת ה-81 ניגשה בדצמבר 2014 לסניף בנק הפועלים בכרמל עם פתקית שעליה מופיעים מספרי חשבונות הבנק של בניה. היא לקחה הלוואה בסך 180 אלף שקל למטרת "עזרה לבן" וביקשה מפקידה בבנק להעבירה ל"חשבון הבנק השני". לטענתה כוונתה הייתה שהכספים יעברו לחשבון של אחד מבניה, כדי שיעביר אותם לבתו, נכדתה, כמתנה לחתונה. אלא שקרתה טעות והכספים הועברו לחשבון אחר מזה שאליו התכוונה.

 

כך יצא ששלושה ימים לאחר מכן עברו הכספים לחשבון בבנק איגוד השייך לבנה השני, שהיה באותה עת בקשיים כלכליים. לאחר שהדבר נודע לסבתא היא פנתה לבנק איגוד וביקשה שישיב את הכספים לחשבונה, אולם נענתה בסירוב כיוון שעל החשבון של הבן הוטל עיקול במסגרת תיק הוצאה לפועל שמנוהל נגדו.

 

בינואר 2015 פנתה הקשישה לבית המשפט השלום וטענה שיש להחזיר לה את הכספים שהועברו בטעות ושייכים לה בלבד. אלא שהחברה שהטילה את העיקול את החשבון טענה מנגד שהתביעה הוגשה בחוסר תום לב, ושכל תכליתה היא לסכל את הליכי הגבייה ולהבריח את נכסי הבן מנושיו.

 

השופטת תמי לוי-יטח דחתה את בקשת הקשישה והסבירה שלא עמדה בנטל להוכיח שהיה פגם בהתנהלות הפקידה בבנק הפועלים. כמו כן היא מצאה סתירות רבות בגרסתה: בתחילה טענה שהיא אישה עצמאית המבצעת את כל הפעולות הכספיות שלה לבד, ללא צורך בסיוע של בני משפחתה. אולם בהמשך אמרה שהיא סובלת מבלבול בחודשים האחרונים והופנתה לבירור רפואי בעניין.

 

אם זהו המצב, תמהה השופטת, אולי בעקבות הבלבול הועברו הכספים לחשבון הבנק הלא נכון, ולא בשל טעות של פקידת הבנק?

 

השופטת סברה גם שיש בעייתיות בהצהרתה של הקשישה שלפיה מטרת ההלוואה שלקחה היא סיוע לבן, כשלכאורה מטרתה הייתה סיוע לנכדתה. ואם ההלוואה באמת נועדה לנכדתה, מדוע היא לא העבירה לה כספים לאחר מכן, שהרי התגלה שהיא הסתירה מבית המשפט מקורות הכנסה נוספים בסך עשרות אלפי שקלים המגיעים לה מדיבידנדים של חברה שבבעלותה.

 

כל אלה, קבעה השופטת לוי-יטח, מכתימים את תביעת הקשישה בחוסר ניקיון כפיים ובחוסר תום לב. בשל כך נפסק כי הכספים שייכים לחברה שעיקלה אותם, וכי הקשישה תשלם לה הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 8,500 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד גרשון בלקין עוסק בדיני בנקאות
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים