שתף קטע נבחר

כלים סניטרים ואריחים לשיפוץ: איך ואיפה כדאי לקנות

משפצים את הבית וצריכים לקנות כלי סניטריים, אריחים, ידיות, כיורים ועוד מוצרים? האם כדאי ללכת לבד או עם בעל המקצוע? המקצוענים מייעצים

האם כדאי לקנות לבד כלים סניטריים, אריחים, ידיות ושאר אקססוריז לבית? או שאולי כדאי לקנות דרך קבלן השיפוצים? הפתרון הטוב ביותר הוא ללכת לחנות עם בעל המקצוע, אך לשלם בעצמכם. קבלו סקירה של טעויות נפוצות שקורות כשקונים לבד, ועל איך אפשר למנוע מצב שבו גובים מכם "דמי תיווך".

 

עוד בנושא:

שיפוץ דירה - מאיפה מתחילים

מחירון עבודות שיפוצים

שיפוצים קטנים, שדרוגים גדולים

 

כלים סניטריים - כדאי ללכת עם בעל המקצוע לחנות

"ברגע שמגיעים עם בעל המקצוע לחנות נחשפים למחירים, וכך בעל המקצוע לא יכול לעבוד עליכם", מסבירה אפרת גילה, סמנכ"ל השירות של "המקצוענים". "בנוסף, הוא מייעץ בהתאם לידע המקצועי שיש לו. אם קונים כלים סניטריים לבד, לא תמיד יש ללקוח את הידע הדרוש וזה גורם לבעיות בהתקנה בהמשך. אם למשל קונים ארון אמבטיה עם שיש יצוק, והוא מגיע עם שני פתחי התקנה מובנים לברז, נוכל לטעות ולקנות ברז שלא יתאים לפתחים.

 ואז, לא בטוח שקבלן השיפוצים יימנע מלומר לנו שטעינו בבחירה, אלא ייתכן שהוא ייקדח חורים חדשים בארון ויתקין את זה בצורה פחות אסתטית. אנו אלה שנצטרך להישאר עם ארון שלא תואם לברז, ועם חורים מיותרים בו".

 

גילה מביאה דוגמה נוספת: "זה יכול להיות גם אסלה במרחק לא נכון מהקיר, או מקלחון פינתי במידות לא נכונות שיגרום לבעיות איטום. חשוב להתייעץ לפני עם האדם שעומד להתקין את המוצרים. זה מונע טרטור ועלויות הובלה מיותרות והתמודדות עם החלפות. מבחינה כספית, אם הקבלן לוקח אותנו לחנות שבה הוא זכאי להנחה מהספק, ניתן לבקש ליהנות מההנחה".

 

"קבלן שיפוצים אמור ללוות את הצרכן מרגע ההזמנה ועד סוף העבודה", אומר ציון מזרחי מציון שיפוצים. "זה חלק מהשירות שהוא נותן ואני חושב שזה בהחלט חלק מהתהליך ללכת ולבחור עם הצרכן ולהמליץ לו. יש דברים שרק בעל מקצוע שאמור להתקין את הדברים יודע, כי הוא עוסק בזה ביומיום. מבחינה כספית כדאי מראש לשאול את הקבלן אם יש לו הנחה בחנויות מסוימות. לא כל החנויות נותנות הנחות לבעלי המקצוע, יש כאלו שמראש נותנות מחיר נמוך במיוחד. אבל אם כן, שווה לברר מראש ולבקש ליהנות מההנחה הזו".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אפשרות נוספת שלא כדאי לפסול מיד היא חנויות עודפים - לפעמים דווקא הקולקציה משנה שעברה היא המתאימה לכם יותר לא רק מבחינת תקציב, אלא גם אסתטית והתאמה לצרכים ולרצונות שלכם.

 

אריחים לריצוף ולחיפוי קירות - יכול לייקר את העבודה אם לא תסגרו מראש עלויות

"גם אם קונים אריחי קרמיקה לריצוף מחוץ לבית כדאי לדעת מה מתאים", אומרת גילה. "אם האריחים חשופים לשמש ולגשם השחיקה שלהם יותר גדולה, ולכן כדאי להתייעץ לפני. לגבי גודל האריחים, הרי שאם קונים אריחים גדולים מדי לחדר אמבטיה קטן, נדרשים יותר חיתוכים בעת ההרכבה. זה מעלה משמעותית את עלות העבודה, ולכן חשוב לקנות את האריחים בתיאום עם בעל המקצוע, ולתאם מראש את הדברים ככל שניתן בכתב הכמויות".

 

גילה מוסיפה: "כדאי גם לסכם מראש עוד בשלב המשא ומתן את החובה של בעל המקצוע להגיע לחנות לצורך קניית הכלים הסניטריים, האריחים והמקלחון. זה יכול למנוע ויכוחים מיותרים בהמשך. באופן כללי, עוד

 לפני שפונים לבעל מקצוע לפני שיפוץ, כדאי להסתובב בחנויות ולדעת מה עלות החומרים והמוצרים מראש. זה יכול להשפיע על תכנון השיפוץ עצמו, ולסייע בהערכה מדויקת יותר של עלות השיפוץ. זה גם ימנע מצב של חריגה קיצונית מהתקציב במהלך השיפוץ".

 

מזרחי: "אם מרצפים מחוץ לבית, וזקוקים לשיפוע כפול ברצפה (גם בפרונט וגם בצד), כדאי להתייעץ עם בעל המקצוע לגבי הצורה של האריחים. אם למשל ממהרים לקנות אריחים מלבניים לא ניתן יהיה להתקין אותם בשיפוע כפול וזה יכול לחסוך הרבה כאב ראש, החלפות ועלויות משלוח. גם שינוע של קרמיקה לחדר בגודל 12 מ"ר זה לא דבר של מה בכך, ועדיף לא לטעות בדברים מסוג זה".

 

"לא תמיד הצרכנים מודעים לכך שהתמחור של ריצוף למ"ר הוא עבור אריחים בגודל סטנדרטי", מסביר מיכאל בלנקי מ'בטוב שיפוץ'. " אם הלקוח קונה אריחים של 80 סמ"ר למשל, או שהוא קונה אריחי פסיפס, זה מייקר משמעותית את העבודה. לכן חשוב לסגור את הדברים האלו מראש ולדעת מה יהיה מחיר העבודה בהתאם לחומרים שקונים".

 

ידיות, כיורים ושאר אקססוריז - ניתן לקנות לבד אבל להתייעץ לפני עם בעל מקצוע

בלנקי: "לכל דלת יש את הידית ואת המנעול המתאימים לה. כדאי להתייעץ לפני כדי לא לקנות בטעות ידיות כפתור לדלת

 עם תשתית אחרת שלא תתאים לידית. לגבי כיורים, ניתן לקנות לבד אבל חשוב לבחור לפני כן את השיש. פעמים רבות צרכנים קונים כיור שלא ניתן להתקין אותו בהתקנה אפס לשיש, ואז הם משלמים על כך שנים ארוכות בבעיות איטום בסביבת הכיור במטבח ובחוסר אפשרות לגרוף את המים אל תוך הכיור בנוחות".

 

מזרחי: "כל האביזרים הנלווים, כמו מתלה לנייר טואלט, מתלה למגבות וכו' ניתן לקנות לבד. כאן לרוב אין שום בעיה להתאים את האביזרים גם בלי להיות בעל מקצוע".

 

מחפשים קבלני שיפוצים אמינים? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים