שתף קטע נבחר

כמו מלח לשוקולדה: 3 מתכונים

חשבתם ששוקולד נועד רק לקינוחים? אז זהו שלא. שף אוראל קמחי מגיש שלישיית מתכונים שכל כולם מחווה למתוק הזה שכולנו אוהבים: טטאקי סלמון ברוטב שוקולד לבן ולימון, פרגית צלויה ברוטב מולה וגם פילה עגל ברוטב אוכמניות, פטל ושוקולד. ואף מילה על קינוח

 

 

טטאקי סלמון ברוטב שוקולד לבן ולימון 

 

המצרכים (ל-4 מנות):

24 פרוסות סשימי מסלמון טרי

1/2 כוס קינואה אדומה מבושלת במים כמו פסטה

 

לויניגרט:

1 צרור חמציצים

1/2 כוס שמן זית

מלח

2 כפות חומץ בלסמי לבן או חומץ בן יין לבן

 

לרוטב:

100 גר' שוקולד לבן

50 מ"ל מיץ לימון/יוזו

100 מ"ל תה למון גראס קר

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כף עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הויניגרט - טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.
  2. מכינים את הרוטב - מערבבים את כל המרכיבים, מלבד העירית, בבן מארי עד להמסת השוקולד ולקבלת מרקם אחיד. מצננים ומוסיפים את העירית הקצוצה.
  3. מכינים את הקינואה - לאחר הבישול מניחים את הקינואה על מגבת עד לייבוש מלא, ומטגנים אותה בשמן עמוק במשך מספר שניות עד לקבלת מרקם פריך.
  4. מרכיבים את המנה - יוצקים את הרוטב בתחתית צלחת הגשה. מסדרים מעל את פרוסות הסשימי, ובוזקים מעל מעט מלח. יוצקים מהויניגרט על הצלחת ועל פרוסות הסשימי (לא הרבה רוטב), ומניחים על כל פרוסת סשימי כפית שטוחה של קינואה פריכה. מגישים.

 

פרגית צלוייה ברוטב מולה

מתכון פשוט ביותר, שכולל מרכיבים מקומיים, לרוטב המולה העשיר.

 

המצרכים (ל-4 מנות):

4 נתחי פרגית עם העור, לפי הגודל הרצוי

 

למולה:

2 כפות שמן חמניות

1 בצל, חתוך ל-8 חלקים

2 שיני שום

1 כפית אבקת צ'ילי

1/2 כפית קינמון

200 גר' עגבניות קצוצות

200 גר' שוקולד מריר

1 כוס ציר עוף

2 כפות מחית שקדים לבנים

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המולה - בסיר רחב מחממים את השמן ומשחימים בו קלות את הבצל. מוסיפים את השום, אבקת צ'ילי וקינמון וממשיכים לערבב במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים לתערובת את העגבניות והשוקולד, ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את ציר העוף ומחית השקדים.
  2. מנמיכים את האש, ומערבבים ללא הפסקה עד שהרוטב מצטמצם לחצי. טוחנים היטב את הרוטב למחית חלקה, ומתקנים תיבול אם צריך (רוטב המולה הוא רוטב "אגרסיבי" ומלא בטעמים).
  3. צולים את הפרגית על הצד של העור במחבת עם מעט מלח ופלפל עד להשחמה חזקה, הופכים צד ומוציאים את הפרגית מהמחבת.
  4. הגשה - יוצקים על צלחת מרוטב המולה, מניחים מעל את הפרגית ומגישים. אופציה נוספת היא להניח את הפרגית בלחמנייה מאודה, לסדר מעל את הירקות שאוהבים ולהניח את הלחמנייה בצלחת הגשה. יוצקים מסביב את רוטב המולה, ומגישים.

 

פילה עגל ברוטב אוכמניות, פטל ושוקולד

 

המצרכים (ל-4 מנות):

פילה עגל, מחולק ל-4 מנות (כ-200 גר')

 

לרוטב:

100 גר' מחית אוכמניות ופטל (אפשר גם קפוא)

100 גר' שוקולד מריר איכותי

1 כוס ציר עוף

2 כפות חמאה

מלח

פלפל שחור גרוס

 

לפולנטה:

1 כוס גרגירי תירס

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפות גבינת פרמזן

1 כף חמאה

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב - מערבבים את כל המרכיבים בסיר, מלבד החמאה, עד לאיחוד המרכיבים ולהסמכה חלקית. מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ומכבים את האש.
  2. מכינים את הפולנטה - מערבבים את כל המרכיבים בסיר עד לצמצום בחצי של השמנת המתוקה. טוחנים את התערובת היטב במעבד מזון עד למרקם חלק.
  3. מכינים את הפילה - מחממים מחבת ברזל כבדה עם שמן זית. צורבים את הפילה מכל צדדיו במשך כ-2 דקות, עד למידת העשייה הרצויה.
  4. מרכיבים את המנה - מניחים את הפולנטה בתחתית צלחת הגשה. עליה מניחים את הפילה, ומעל יוצקים כף גדושה של רוטב השוקולד. מגישים.

 

במהלך השבוע הקרוב תוכלו לטעום מנות עם שוקולד במסעדת פופינה של השף אוראל קמחי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
פרגית צלוייה ברוטב מולה
צילום: יח"צ
מומלצים