שתף קטע נבחר

פסטיבל טוקיו נפתח עם הלן מירן

לפני שתקבל פרס מפעל חיים מהפסטיבל הישראלי של לוס אנג'לס, התייצבה השחקנית הבריטית הוותיקה הלן מירן בבירת יפן לרגל פתיחת פסטיבל טוקיו ה-28. במעמד טקס הפתיחה בו הוקרן "על חבל דק", אמר יו"ר חבר השופטים בריאן סינגר: "יהיה קשה לבחור סרט, הם באים מז'אנרים שונים"

עונת הפרסים עוד לא החלה רשמית, אבל הלן מירן כבר מתכוננת, במיוחד לקראת זכייה בעוד אוסקר. הכוכבת הבריטית הגיעה היום לפסטיבל הקולנוע ה-28 של טוקיו, כדי לקדם את סרטה "האישה בזהב", שעשוי להעניק לה את המועמדות המיוחלת. מירן התייצבה בטקס הפתיחה של הפסטיבל, וכמובן משכה את מירב תשומת הלב של התקשורת והמעריצים. היא נעה בסבלנות ביניהם וחילקה חתימות.

 

במהלך הפסטיבל, מירן תכבד בנוכחותה את הבכורה היפנית של "האישה בזהב". כזכור, מירן מגלמת את דמותה האמיתית של מריה אלטמן, יהודיה ילידת אוסטריה, שהצליחה לחמוק מהנאצים ולהשתקע בארצות הברית. כעבור שנים רבות פצחה במאבק משפטי להשבת רכוש משפחתה שנגזל ונבזז על ידי הנאצים. אלטמן במיוחד דרשה את החזרת הציור של גוסטב קלימט - "האישה בזהב", שדודתה האהובה אדל, שימשה לו מודל. האוסטרים התנגדו להיפרד מיצירת האמנות היקרה שנחשבת ל"מונה ליזה של אוסטריה". אלטמן צירפה למאבקה את רנדי שנברג, עורך דין אמריקאי צעיר, נכדו של המלחין היהודי ארנולד שנברג. 

 

"'האישה בזהב' עוסק במשפחה יהודית אבל מדבר לכולם", אמרה מירן, שהגיעה לפתיחה בלימוזינה אדומה, "הוא מזכיר שאסור שהדברים הנוראים שקרו אז, יקרו שוב. באותה תקופה אנשים עשו דברים איומים ונוראים לאנשים אחרים, ואסור שזה שוב יקרה. 'האישה בזהב' הוא סיפור רציני על משפחה, זכרון ובעיקר על צדק. זהו סיפור רציני, אבל עשינו אותו עם הרבה הומור". בשבוע הבא אגב, תקבל מירן פרס מפעל חיים מיוחד מהפסטיבל הישראלי של לוס אנג'לס.

 

את הפסטיבל של טוקיו, פתח "על חבל דק" של הבמאי רוברט זמקיס, שנראה מותש מאירועי "יום 'בחזרה לעתיד", שחל אתמול. "זה כבוד לפתוח את פסטיבל טוקיו", אמר זמקיס בנאומו. "ואני נרגש מהבחירה לפתוח עם סרטי את הפסטיבל".

לבאי טקס הפתיחה חולקו משקפי תלת ממד כדי שיוכלו לצפות ב"על חבל דק", המשחזר את סיפורו של האקרובט, להטוטן והולך על חבל הצרפתי פיליפ פטי, שבשנת 1974 הלך על חבל דק שנמתח ללא אישור הרשויות בין שני מגדלי התאומים במנהטן ללא רשת בטחון. "מה שמשך אותי לדמות של פיליפ זאת התשוקה שלו להביע את עצמו", נימק זמקיס. "הוא מישהו ששום דבר לא יעצור אותו".

 

 

על פרס הסרט הטוב של פסטיבל טוקיו, יתחרו 16 סרטים, מכל קצות הגלובוס. "זה יהיה מאתגר לבחור את הסרט הטוב ביותר מתוכם, לאור העובדה שהם באים מז'אנרים שונים, ויש אפילו השנה סרט אימה", קיטר הבמאי בריאן סינגר ("אקס-מן", "החשוד המידי"), יו"ר חבר השופטים - שכולל הבמאים בנט האמר הנורבגי, סוזן בייר הדנית וטראן האן האנג הוייטנאמי, "באחד הביקורים של ביפן בעבר נשאתי נאום ביפנית והתבלבלתי עם איזו מילה, וזה סיבך אותי נורא. לכן אשא את דברי באנגלית. יש לצדי חבר שופטים (ואכן הוא איכותי במיוחד פנטסטי עם הרבה ניסיון, ואני מקווה שנעשה את הבחירה הנכונה".

 

כזכור סינגר חווה בשנים האחרונות, רגעים לא פשוטים, כאשר שמו עלה בהקשר של ניצול מיני ואונס קטינים בהוליווד, והוגשו נגדו מספר תביעות. מאז אותה פרשה מביכה וסיפורים על המסיבות שערך בבריכה שלו, סינגר לא מרבה להיות באור הזרקורים, והשיפוט בטוקיו, מהווה אירוע נדיר מבחינתו, בכל שנוגע לחשיפה.

 

לצד התחרות הרשמית, הפסטיבל של טוקיו שם דגש על קולנוע יפני צעיר, מחווה לאקירה קורסוואה המנוח - הבמאי היפני הכי מפורסם במערב (כולל הקרנה של עותק משופץ של יצירת המופת שלו "ראן"), בכורות לסרטים מרחבי אסיה, והתמקדות בקולנוע הפיליפיני. חבל רק שלישראל לא יהיה השנה ייצוג באף אחת ממסגרות הפסטיבל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים