שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    ארוחה בדקה: קציצות וקוסקוס ב-50 שניות

    מתכון בדקה: בלי לטרוח יותר מדי ובלי לשבור את הראש - 50 שניות של מתכון מהיר וקל להכנת קציצות דג וקוסקוס לסוף השבוע החורפי שמתקרב

     

    קציצות דג וקוסקוס

     

    המצרכים (לכ-25 קציצות קטנות):

    1/2 כוס קוסקוס בינוני

    1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים, רותחים

    2 כפות שמן זית

    500 גר' פילה קרפיון טרי, ללא העור, טחון

    1 ביצה

    קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    לטיגון:

    שמן זית

     

    להגשה:

    רבעי לימון

     

    קציצות דג בקלי קלות (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
    קציצות דג בקלי קלות(צילום: שני צדיקריו)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקוסקוס - מניחים קוסקוס בקערה גדולה. מוסיפים מים רותחים ושמן זית, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. מניחים בצד למשך 5 דקות. מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים. מצננים.
    2. מכינים את הקציצות - מוסיפים לקוסקוס דג טחון, ביצה וקליפת לימון, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים לתערובת אחידה. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
    3. יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס"מ, ומחממים על אש בינונית. בידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ. מטגנים את הקציצות במשך כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. סוחטים מעל לימון ומגישים.

     

    התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שני צדיקריו
    בקלי קלות. קציצות וקוסקוס
    צילום: שני צדיקריו
    מומלצים