שתף קטע נבחר

 

ארוחה בדקה: קציצות וקוסקוס ב-50 שניות

מתכון בדקה: בלי לטרוח יותר מדי ובלי לשבור את הראש - 50 שניות של מתכון מהיר וקל להכנת קציצות דג וקוסקוס לסוף השבוע החורפי שמתקרב

 

קציצות דג וקוסקוס

 

המצרכים (לכ-25 קציצות קטנות):

1/2 כוס קוסקוס בינוני

1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים, רותחים

2 כפות שמן זית

500 גר' פילה קרפיון טרי, ללא העור, טחון

1 ביצה

קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לטיגון:

שמן זית

 

להגשה:

רבעי לימון

 

קציצות דג בקלי קלות (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
קציצות דג בקלי קלות(צילום: שני צדיקריו)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס - מניחים קוסקוס בקערה גדולה. מוסיפים מים רותחים ושמן זית, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. מניחים בצד למשך 5 דקות. מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים. מצננים.
  2. מכינים את הקציצות - מוסיפים לקוסקוס דג טחון, ביצה וקליפת לימון, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים לתערובת אחידה. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  3. יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס"מ, ומחממים על אש בינונית. בידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ. מטגנים את הקציצות במשך כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. סוחטים מעל לימון ומגישים.

 

התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
בקלי קלות. קציצות וקוסקוס
צילום: שני צדיקריו
מומלצים