שתף קטע נבחר
 

ערב משפחתי חמים: עוף צלוי ברוטב וירקות ירוקים

מזג האוויר התחמם מעט אבל הערבים עדיין קרים ומומלץ לאכול ארוחת ערב חמה יחד עם המשפחה. חושבים שאין סיכוי שהילדים שלכם יאכלו ירקות לארוחת ערב? דווקא יש. איילת הירשמן נשבעת

בשיתוף אסם

 

ערב קריר? ארוחת הערב המשפחתית יכולה וצריכה להיות חמה. אצלנו אוהבים להכין יחד תבנית של עוף צלוי ברוטב מתקתק, דביק קצת וטעים לגמרי, שנצלה בתנור עם פלפלים, ולידו ירקות ירוקים, מוקפצים.

 

איך מתמודדים עם ארוחת ערב משפחתית שבה כל אחד אוכל משהו אחר?

 

תגידו "אין מצב שהילדים שלי אוכלים היום ירקות לארוחת ערב‭."‬ ואני אומרת שדווקא יש, אם הם אלו שיכינו את הגמבות לצלייה עם העוף, למשל. או אם יפרקו בעצמם את הברוקולי, הירק הכי מתוק שבנמצא, זה שתפרחותיו דומות לעצים קטנים (ולכן הוא מעולה גם להכנת יצירות אכילות בצלחת) - סיכוי גבוה שהם יזללו קצת מהירקות כבר בשלב ההכנה, ויאכלו בהנאה מהמנה המוכנה. נבדק ונוסה.

 

מחמם את הבטן ואת הלב (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מחמם את הבטן ואת הלב(צילום: shutterstock)

עוף צלוי ברוטב וירקות ירוקים

מה צריך (ל-5‬ מנות):

לעוף:

5 כרעי עוף, מחולקות לרגליים וירכיים 

2 גמבות גדולות ‭2-ו‬ פלפלים צהובים, חתוכים לקוביות גדולות של 3 ס"מ 

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה 

מיץ ‭1-מ‬ לימון

1/3‬ כוס דבש

4 כפות רוטב סויה 

4כפות שמן זית

 

לירקות:

1 ראש ברוקולי בינוני

1 שקית (400)‬ גרם אפונה מוקפאת (אין צורך להפשיר)

2 כפות שמן זית 

2 שיני שום, קלופות ופרוסות

מלח, פלפל שחור

 

1/2 כפית סוכר

מיץ ‭1-מ‬ לימון

 

כך עושים:

  1. מכינים את העוף: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים את התבנית ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה (הרוטב דביק והנייר חוסך את ניקוי התבנית המעצבן אחר כך).‬ מסדרים את חלקי העוף בתבנית שמכילה אותם בשכבה אחת, מסדרים ביניהם את הפלפלים ומתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה. יוצקים על הכל מיץ לימון.
  2. מערבבים בקערית את הדבש, הסויה ושמן הזית ויוצקים על העוף ועל הפלפלים. צולים בתנור 10 דקות, עד שחלקי העוף מזהיבים והנוזלים מתאדים קצת. מכסים ברדיד אלומיניום, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות) וצולים 45 דקות, או עד שהעוף והפלפלים זהובים והעוף עשוי היטב - אם לא, ממשיכים לצלות עוד. 
  3. מכינים את הירקות: מפרקים מהברוקולי את התפרחות, וחותכים את החלק העליון של הגזעים לפרוסות, שיתקבלו בצורת פרחים. 
  4. מרתיחים מים בסיר גדול, ממליחים, מוסיפים את הברוקולי ואת האפונה, מביאים לרתיחה ומבשלים חמש דקות, עד שהאפונה רכה והברוקולי רך אבל עדיין פריך. מסננים. 
  5. מחזירים את אותו סיר, יבש, לכיריים, מחממים בו את השמן, מוסיפים את השום ומזהיבים קלות. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר, את הברוקולי והאפונה ומעט ממיץ הלימון (טועמים ומחליטים אם צריך עוד).‬ מערבבים את הירקות ומחממים אותם דקה-שתיים במחבת. מעבירים לכלי הגשה ומגישים.

 

טיפים מצוות "חיים בריאים‭"

אורלי פיינה, דיאטנית: "המתכון עשיר בירקות במגוון צבעים, כלל שחשוב ליישם בכל ארוחה. העוף מהווה מקור טוב לחלבון, רק חשוב להסיר את העור לפני הבישול‭."‬

 

סיגל קפלן, יועצת הורים: "לילדים לוקח זמן להתרגל למאכלים. אם הם נמנעים - לא ללחוץ, לא לתת פרסים או התניות כדי לא להפוך את הארוחה למאבקי כוח. תשמרו על חיוביות ותהיו 'מודל שאוכל',‬ באווירה טובה הם יאכלו‭." ‬

 

פעילות "שולחן משפחתי ", המתקיימת זו השנה השלישית, קוראת למשפחות לייצר מקום ל"ביחד המשפחתי". בחיים, רוב המשפחות מתכנסות סביב השולחן, פשוטו כמשמעו: בימות חול, בארוחת שישי, בפיקניק, במסעדה, ביום הולדת וכדומה. לכן, ה"שולחן המשפחתי" הפך סמל להתכנסות, לחיבור, לבילוי המשותף. הפעילות תתמקד השנה בהעלאת המודעות לחשיבות הבילוי המשפחתי ותתן למשפחות ארגז כלים כיצד לייצר הזדמנויות לחוויה

 

איילת הירשמן  היא שפית וחלק מצוות "חיים בריאים של אסם" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עדי אורני
איילת הירשמן
צילום: עדי אורני
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים