שתף קטע נבחר

 

בקצב הסמבה: מתכונים ברזילאים

לא יצא לכם לקפוץ השנה לקרנבל בברזיל? לא נורא, תמיד תוכלו להתנחם במנת פיג'ואדה ולדמיין שאתם ברחובות ריו: שלושה מתכונים ברזילאיים פשוטים להכנה - לחמניות גבינה, פיג'ואדה, בשר מיובש - וגם קוקטייל קיפריניה למצב רוח

לחמניות גבינה מסורתיות - Pão de queijo

דרך פשוטה ומדליקה להכנת לחמניות ביס קטנות עם גבינה.

 

המרכיבים (ל-4 סועדים):

250 גרם קמח טפיוקה

100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

100 מ"ל חלב

100 מ"ל שמן זרעים

1 ביצה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את החלב והשמן במחבת ומוסיפים קורט מלח.
  2. מוסיפים למחבת את כל הקמח בבת אחת. מערבבים מייד עד שנוצר בצק. כשכדור הבצק מתחיל להתרחק מקצוות המחבת, מכבים את האש ומניחים לבצק להתקרר.
  3. מוסיפים את הביצה והגבינה, ולשים את הבצק עד שיגיע למרקם חלק.
  4. בידיים משומנות, יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 סנטימטרים ומניחים בתבנית אפייה משומנת ומקומחת.
  5. אופים במשך כ-15 דקות בטמפ' של 200 מעלות. מגישים חם.

 

פיג'ואדה (Feijoada)

המאכל הלאומי בברזיל הוא הפיג'ואדה. שמו ניתן לו מהמילה פיג'או - שעועית בפורטוגזית. הברזילאים מבשלים אותו בקדירת חרס, ומשלבים שעועית שחורה יחד עם שורש קסאבה טחון ובשר חזיר, וגם נקניקים, בשרים משומרים ומעושנים.

 (צילום: רוני בלחסן) (צילום: רוני בלחסן)
(צילום: רוני בלחסן)

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 שקית (750 גרם) שעועית שחורה, מושרית ב-1 ליטר מים למשך 12 שעות

1 ק"ג בשר צלעות, חתוך לקוביות גדולות

100 גרם קבנוס, חתוך לקוביות קטנות

150 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות

2 בצלים פרוסים

כף שום כתוש

כמה ענפי תימין

קליפה מלימון שלם

1/2 כוס קמח לקימוח הבשר

1/2 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מקמחים את הבשר ומנערים מעודפי הקמח. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבשר. מכבים את האש ומעבירים את הבשר לקערה.
  2. באותו הסיר מטגנים את הבצל, השום וקוביות הקבנוס וחזה העוף.
  3. מוסיפים את הבשר ואת השעועית עם נוזלי ההשרייה לסיר, ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים קליפת לימון ואת התימין.
  5. מבשלים על אש נמוכה מאוד למשך 4 שעות ניתן בתנור ל-5-4 שעות על טמפ' נמוכה בסגנון חמין. מוסיפים מים לפי הצורך.

 

Carne-Del-Sol - קרנה דו סול

משמעות שמה של המנה הוא "הבשר של השמש", ובשיטה המסורתית נהוג לייבש את הבשר יומיים בשמש הקופחת. ניתן להשתמש גם במלח כדי להגיע לאותו האפקט. הכנת הבשר לוקחת זמן רב, לכן כדאי לתכנן את הארוחה מראש.

 

המרכיבים (ל-4 סועדים):

2 ק"ג נתח פיקאניה (שפיץ השיך) משובח, חתוך ל-4 חתיכות בעובי 2 ס"מ

מלח גס

 (צילום: בועז סמוראי) (צילום: בועז סמוראי)
(צילום: בועז סמוראי)
 

אופן ההכנה:

  1. מורחים מלח היטב על כל משטחי הבשר.
  2. עוטפים את הבשר בניילון רפוי ונותנים לו לנוח בטמפ' החדר למשך 30 דקות.
  3. עוטפים כל חתיכת בשר בניילון נצמד ומכיסים למקרר למשך 36 שעות. שלב זה יוציא את הנוזלים מהבשר.
  4. אחרי הגרת כל הנוזלים, מכניסים את הבשר למקפיא למשך 2-3 ימים.
  5. מוצאים את הבשר מהמקפיא ומניחים לו להפשיר לגמרי. לאחר מכן, מניחים אותו בקערת מים למשך 60 דקות, מחליפים את המים וחוזרים על הפעולה עוד פעם. תהליך זה מנקה את הבשר מהמלח.
  6. מייבשים את הבשר בעדינות ומניחים אותו על הגריל. צולים על חום בינוני כ-15 דקות.

 

Caipirinha - קיפיריניה

הקיפיריניה הוא קוקטייל פופולרי שהפך למשקה הלאומי של ברזיל. פינוק מרענן לימים חמים, אך מתאים בהחלט גם לתקופת החורף.

 

המרכיבים:

50 מ"ל קשאסה (אפשר להשתמש גם ברום)

1/2 ליים חתוך לרבעים

2 כפיות סוכר חום

  

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הסוכר והליים בכוס נמוכה ומועכים אותם יחד.
  2. ממלאים את הכוס בקרח כתוש ומוסיפים את הקשאסה.

 

המתכונים באדיבות שף שחר טל, קאזה דו ברזיל

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני בלחסן
פיג'ואדה: הרבה בשר וגם שעועית
צילום: רוני בלחסן
מומלצים