שתף קטע נבחר

בקרוב: מחסור בשוקולד בכל העולם

הדרישה לקקאו תגיע בקרוב לשיא של כל הזמנים, אך המגדלים ממשיכים לעבוד בשיטות עתיקות ולא עומדים בקצב. החשש ממחסור מוביל גם לפשע: "השוקולד משחית"

חקלאי הקקאו מייצרים חומרי גלם לצרכני השוקולד בעולם המערבי, אך הם עצמם ממשיכים לשמור על שיטות עבודה עתיקות. עולם הצריכה המתקדם אל מול שיטות הייצור המיושנות מאיים להוביל למחסור חמור בשוקולד בשנים הקרובות.

 

מפעל קקאו בחוף השנהב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפעל קקאו בחוף השנהב(צילום: AFP)

משנות ה-90 של המאה הקודמת הצטרפו יותר ממיליארד בני אדם בסין, אינדונזיה, הודו, ברזיל, ומדינות ברית המועצות לשעבר אל צרכני הקקאו בעולם המערבי, ובקרוב הדרישה לקקאו תגיע לשיא של כל הזמנים. כל צרכן ממוצע אוכל 286 חטיפי שוקולד בשנה, וכדי לספק את הצריכה יש צורך בעשרה עצי קקאו.

 

יצרני הקקאו הם חקלאים פשוטים, בעלי חוות קטנות, שעובדים באותן שיטות כבר מאות שנים. כך נוצר מצב שהדרישה לקקאו תגיע בקרוב לשיא של כל הזמנים בעוד קצב הייצור לא גדל בצורה משמעותית, והמומחים צופים מחסור גדול בשוקולד.

 

על פי ה"דיילי מייל", שני דו"חות שפורסמו לאחרונה מזהירים מהמחסור שיורגש כבר בשנים הקרובות. דאג הקינס, מחברת המחקר הבריטית הרדמן אגריביזנס, הסביר כי שיטות העבודה של חקלאי הקקאו לא השתנו מאות שנים והם לא יכולים לעמוד בקצב הדרישה.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"שלא כמו בתחומי גידול אחרים שהרוויחו מההתפתחות בעולם, עברו לזנים מניבים יותר ושימוש בטכנולוגיות כדי למקסם את הפוטנציאל, יותר מ-90% מהקקאו בעולם מיוצר על ידי בעלי חוות קטנות, לצורך פרנסה למחיה, שלא שיפרו את אמצעי העבודה שלהם", אמר.

 

דו"חות שנכתבו על השוק טענו כי המחסור הוביל לתופעות בעייתיות שונות - חקלאים בחוף השנהב, יצרנית הקקאו הגדולה בעולם, פלשו ליערות מוגנים כדי לעמוד בדרישה, ויש שטוענים כי "השוקולד משחית".

 

"כל הסימנים מראים שצפוי מחסור של 100 אלף טונות בשנה בשנים הקרובות", הוסיף הקינס. עם זאת, המומחים עוד לא איבדו תקווה. חקלאים בדרום אמריקה מפתחים שיטות חקלאיות חדשות כדי לפתור את המשבר הצפוי. "באמריקה הלטינית, בייחוד באקוודור, חקלאים רוצים להעביר את גידול הקקאו אל המאה ה-21", ציין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים