שתף קטע נבחר

מלכת הקקאו מאפריקה מגלה את השוקולד

היא נחשבת ליצרנית הקקאו הגדולה בעולם שהצליחה להפוך את "הזהב החום" למנוע כלכלי. אולם כעת החליטה חוף השנהב כי הגיע הזמן לעבור למוצר הסופי

חוף השנהב נחשבת ליצרנית הקקאו הגדולה ביותר בעולם. אולם כעת, חמישה עשורים אחרי עצמאותה, היא מעוניינת למכור לא רק פולים, אלא את מה שניתן להפיק מהם - שוקולד. רווחי יותר, ומגוון יותר - החל מממרח ועד חטיפים.

 

עוד חדשות בעולם :

צרפת: סרקוזי ולה פן מתחזקים, מכה להולנד

איראן: "לא נסכים להעביר אורניום מועשר"

עשרות הרוגים חות'ים בקרבות בדרום תימן

 

בעודה בית ל-35 אחוזים מיבול הקקאו העולמי - מספר שיא של 1.7 מיליון טונות ב-2014 - הצליחה המדינה המשוונית שבמערב אפריקה להפוך את משאב הקקאו למנוע הכלכלי שלה, מאז שקיבלה את עצמאותה מצרפת ב-1960.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
לפי נתוני הבנק העולמי, "הזהב החום" מהווה 22 אחוזים מהתוצר הלאומי הגולמי של חוף שנהב, מחצית מהייצוא שלה, ומספק לכשני שלישים מאזרחיה משרות ומשכורות.

 

מועצת הקפה והקקאו של חוף השנהב דיווחה כי במהלך עונת 2013-14, יצרני הקקאו במדינה זכו לראות רווחים בהיקף של 2.3 מיליארד דולרים. ברחבי העולם קטף הקקאו רווחים בהיקף של 13 מיליון דולרים.

 

אך מספרים אלה מתגמדים אל מול רווחי השוקולד בעולם, שהגיעו בעונה כמעט לפי עשרה מרחבי הקקאו, לפי הארגון הבינלאומי לקפה ולקקאו (ICCO). מומחה מקומי בענף הגדיר זאת כך: "זה לא נורמלי שהקקאו עוזב את חוף השנהב רק כדי לחזור בצורה אחרת, זה לגמרי סטייה".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

כאמור, כעת מעוניינת חוף השנהב לנגוס בשוק השוקולד העשיר. בשכונות הבירה הכלכלית אבידג'אן, הופכים פולי הקקאו למשחה שממנה ניתן להפיק חטיפי שוקולד. "אנחנו רוצים לייצא מוצרים מוכנים או חצי מוכנים", הדגיש שר המסחר, ז'אן לואי בילון.

 

לאחר עשור של משברים פוליטים וצבאיים, ועימותים עקובים מדם שאירעו לאחר הבחירות ב-2011, הפכה חוף השנהב ליציבה יותר ורשמה צמיחה כלכלית בשיעור של תשעה אחוזים ב-2012 וגם ב-2014.

 

לפי ICCO, המדינה האפריקנית עתידה להפוך למעבדת הגדולה ביותר של פולי הקקאו. הרשויות בחוף השנהב מבהירות כי מטרתן לעבד מחצית מיבול הקקאו שצומח בין גבולות המדינה עד 2020. "אנחנו מאמינים כי מדובר בתהליך חיוני שיאפשר ליצרני הקקאו במדינה להרוויח ערך מוסף. אנחנו מעודדים אותם לטחון את המוצר שלהם", אמר ז'אן מארק אנגה, מנכ"ל ICCO.

 

סינגפור וצרפת נוגסות בשוק

אבידג'אן מקווה גם להיות משכנו של המטה המרכזי של ארגון השוקולד והקקאו, שכעת שוכן בלונדון, במטרה להגדיל את השפעתה על הענף. עיבוד פולי הקקאו בין גבולות המדינה משמעו "הענקת משרות ליותר אזרחים, הפקת יותר רווחים למדינה ותרומה לפיתוח התעשייה שלנו", אמר דובר הממשלה ברונו קון.

שוקולד במפעל Cemoi הצרפתי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שוקולד במפעל Cemoi הצרפתי(צילום: AFP)
   

והמהלך כבר קורה. מוקדם יותר החודש חנך הנשיא אלאסן אואטרה מפעל חדש לשוקולד בבעלות "אוֹלם", חברה מסינגפור, בעיר המערבית

 סאן פדרו. "אולם" השקיעה כ-75 מיליון דולרים בבניית המפעל שמסוגל לעבד 75 אלף טונות של פולי קקאו בשנה.

 

חוף השנהב חתמה גם על כמה הסכמים עם חברות זרות. חברת השוקולד הצרפתית Cemoi, השקיעה 6.5 מיליון דולרים במפעל באבידג'אן לייצור מוצרים כמו אבקת שוקולד, חטיפים וממרח במטרה למכור אותם ברחבי מערב אפריקה.

 

Cemoi תהיה החברה המערבית הראשונה שתפעיל מפעל שוקולד בחוף השנהב. "ישנה עלייה בביקוש לשוקולד אמיתי בקרב מעמד הביניים באזור", טוענים בחברת Cemoi.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
טחינת פולי קקאו במפעל Cemoi
צילום: AFP
מומלצים