שתף קטע נבחר

אסייתית חדשה בפלורנטין, מסעדת שף ביפו

אחרי תקופת "יובש" של מספר חודשים, הסצנה הקולינרית חוזרת לפרוח, ומקומות חדשים ומבטיחים נפתחים בתל אביב: מסעדה אסייתית חדשה לשף שרון כהן מ"שילה"; מסעדת "OCD" לכוכב האינסטגרם רז רהב המכונה "רזי ברווזי" שתיפתח ביפו; תמר כהן צדק עם קפה-ביסטרו חדש ברחוב הס; ו"הוק" - נקניקים, נקניקיות ושאר שרקוטרי במשלוחים עד הבית

פלורנטין האוס של שרון כהן

בעוד כשבועיים ייפתח בפלורנטין 6 בתל אביב מלון בוטיק חדש - "פלורנטין האוס" - ובו מסעדה אסייתית חדשה, של השף שרון כהן, שף מסעדת "שילה" הוותיקה והמוערכת. "פלורנטין האוס" יהיה גם שם המסעדה, ויוגש בה אוכל אסייתי בעיקר מאזור סין, ויטנאם ותאילנד, אך היא תחלוש על כל הקולינריה של המזרח הרחוק.

השף שרון כהן ()
השף שרון כהן
 

המסעדה תתאים עצמה לוייב של הרחוב הפלורנטיני, ומתוכננת להיות בה אווירה משוחררת ולא מעונבת, כיאה לדרום תל אביב. במסעדה יהיה חלון שממנו אפשר יהיה לקחת טייק אאוי של דים סאם ובאו. אגב דים סאם, במטבח מכונת דים סאם משוכללת, וזה גם מה שיאפשר לרקוח במקום תפריט דים סאם מגוון.

 

בשלב הראשון המסעדה תהיה פתוחה שבעה ימים בשבוע בשעות הערב בלבד. השף הנוסף שיעבוד עם כהן ב"פלורנטין האוס" יהיה דור אבן. המחירים מתוכננים להיות נגישים.

 

תוך כדי כך עובד בימים אלה השף כהן על הקמת שיפודייה חדשה שתהיה מעין "פופ אפ" שיפעל כשנה, בצומת הרחובות שדרות רוטשילד והרצל, ואמורה להיפתח בסביבות חודש יוני.

 

אחרי שנים ארוכות במסעדת "שילה", הצטרף השף כהן לפני כשנתיים למסעדת "קפה אירופה", ועם אותם שותפים פתח לפני כשנה את "דא דא ודא", ממנה פרש אחרי כחצי שנה.

 

השף שרון כהן, המקפיד להישאר מחוץ לאור הזרקורים, סירב להגיב לדברים. 

 

OCD

אם יש לכם אינסטגרם ואתם חובבי קולינריה, היה לכם בוודאי קשה לפספס את הפרופיל של "רזי ברווזי", פודי צעיר, בן 24 בלבד, בשם רז רהב, שפותח השבוע את מסעדת "OCD" במתחם נגה ביפו. המסעדה נפתחת עם יומרות גבוהות, ומעניין יהיה לראות איך יבואו לידי ביטוי בצלחת ובאווירה: במקום יוגש תפריט טעימות שישתנה מדי ערב.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

המנות שבתפריט הטעימות מוגשות לכל אורחי המסעדה בדיוק באותו הזמן ובאותה הצורה, והכוונה ליצור לא רק הרפתקה קולינארית אלא גם חווית אכילה חברתית.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)
 

המסעדה הוקמה בבית אבן יפואי ותיק, ובה בר עם 18 מקומות ישיבה - אזור הישיבה היחיד במסעדה כולה. מאחורי בר מתרחשת כל הפעילות, כך שהסועדים יכולים לא רק לקבל חוויית מטבח פתוח אלא גם לקבל מקרוב חלק מהאנרגיות שבמטבח.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)
 

הרזומה הקולינרי של רהב מסתכם בשנתיים וחצי עבודה במטבח של מסעדת "פופינה" וכשף בארוחות פרטיות. בתפריט 9 מנות והמחיר לסועד: 280 ש"ח.

   

תמר כהן צדק

השפית תמר כהן-צדק, מי שהובילה בעבר את המטבח של "וינס ותמר" ואחריו את המסעדה האיטלקית "קוצ'ינה תמר" (שנסגרה לפני מספר חודשים), פותחת את "הס 4", בית קפה עם אוכל.

 (צילום: דוד סקורי) (צילום: דוד סקורי)
(צילום: דוד סקורי)

 (צילום: דוד סקורי) (צילום: דוד סקורי)
(צילום: דוד סקורי)

בתפריט של כהן-צדק יהיו ארוחות בוקר כמו שקשוקה חריפה וכריכי בוקר, ארוחות צהריים כמו גולש וצלי בקר עם ארטישוק ירושלמי, ומספר מנות מהתפריט של "קוצ'ינה תמר" - בודינו פרמזן, סקלופיני שפצלה ועוד. 

 

Hook

 

הוק למעשה אינו מסעדה אלא יותר "בית מלאכה" לבשר ולמוצרי שרקוטרי, שמגיעים עד אליכם הביתה: נקניקים, טרין, נקניקיות, נתחי בשר מעושן מוכנים לאכילה ומוצרים נוספים שרק יקלו על חוויית האירוח ועל החיים במטבח.

 (צילום:אנטולי מיכאלו) (צילום:אנטולי מיכאלו)
(צילום:אנטולי מיכאלו)

כל המוצרים מוצעים כשהם מצוננים או קפואים,ומגיעים כאמור עד לבית הלקוח (משלוחים באזור המרכז) או באיסוף עצמי בהזמנה מראש. בין המוצרים יש נקניקיית גאודה טימין, נקניקיית צ׳יפוטלה, אסאדו בעישון חם על העצם (ששהה 10 שעות במעשנה), חזה אווז מעושן, פסטרמה צוואר לבן, בייקון אמריקאי מבטן חזיר שנכבשה במלח וסוכר חום במשך חמישה ימים ולאחר מכן עברה עישון חם, שומן אווז מעושן, כרוב כבוש, ציר מעצמות בקר ועוף, ספייריבס, אונטריב, חצי עוף, חזה עוף, שוק אווז מעושנת ועוד. קלאסי לחובבי הז'אנר.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים יוסף
פסיכולוג, מישהו? OCD של רז רהב
צילום: חיים יוסף
מומלצים