שתף קטע נבחר

מאות הפגינו נגד סגירת תיק סלמסה: "לא נפסיק עד שהשוטרים יועמדו לדין"

כ-500 איש מחו בירושלים על החלטת מח"ש לסגור את התיק נגד שוטרים שהשתמשו באלימות נגד צעיר שנפטר: "כמעט שאין משפחה ממוצא אתיופי שלא פגשה באלימות המשטרתית". שמונה נעצרו

כ-500 בני אדם הפגינו הערב (ג') מול המטה הארצי של המשטרה בירושלים במחאה על החלטת המחלקה לחקירות שוטרים לסגור את תיק חקירת מותו של יוסף סלמסה, ונגד אלימות משטרתית שבה נוקטת, לטענתם, המשטרה כלפי יוצאי אתיופיה. המפגינים, בהם גם בני משפחתו של סלמסה, הניפו שלטים שעליהם נכתב "די לאלימות המשטרה", "משטרה עבריינית", וקראו "שוטר אלים חייב להיות בפנים".

 

יוסף סלמסה ז"ל (מתוך פייסבוק) (מתוך פייסבוק)
יוסף סלמסה ז"ל(מתוך פייסבוק)

ההפגנה הפכה סוערת כאשר חלק מהמפגינים חסמו את ציר בר-לב לכיוון צפון, והמשטרה עצרה שמונה מהם. בהודעת המשטרה נטען כי על השוטרים נזרקו גם בקבוקים.

 

לפני כשבועיים הודיעה המחלקה לחקירות שוטרים כי הוחלט לסגור את תיק החקירה המחודשת בעניין מותו של סלמסה. בהודעה שפרסמה מח"ש נמסר כי התיק שבו נחקר האם שוטרים גרמו למותו של סלמסה ייסגר, מאחר שלא נמצאו ראיות לעבירות פליליות. גופתו של סלמסה נמצאה ביולי 2014 במחצבה באזור בנימינה, בסמוך למקום מגוריו.

ההפגנה מול המטה הארצי של המשטרה בירושלים, הערב (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ההפגנה מול המטה הארצי של המשטרה בירושלים, הערב(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

 

בנובמבר 2014 הוחלט לפתוח את תיק החקירה בעניינו של סלמסה בעקבות פנייה נוספת של המשפחה, שטענה כי השוטרים התעללו בבנם ושרפו אותו באמצעות לייזר חשמלי. כמה שוטרים נחקרו באזהרה ובמקביל נגבו עדויות מבני משפחה ומעדי ראייה. בתום החקירה הוחלט שלא להמשיך בהליכים פליליים נגד השוטרים, אך במהלכה נמצאו כמה ליקויים קשים בהתנהלות השוטרים. מותו של סלמסה עמד במרכז הפגנות המחאה של יוצאי אתיופיה בשנה החולפת.

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

אבי יאלו, אחד הפעילים הבולטים בקרב קהילת יוצאי אתיופיה, אמר כי "מח"ש החליטה לסגור את התיק ללא הגשת כתבי אישום נגד השוטרים המעורבים חרף העובדה שהחוקרים אומרים בעצמם שהשוטרים שיקרו בעדותם.

אם היה מדובר באזרחים, היו נוקטים בהליך פלילי, אז קל וחומר כשמדובר בשוטרים".

 

"ברגע שמדובר בקורבנות ממצא אתיופי, מערכת החוק סלחנית ולא ממצה את ההליך המשפטי", טען יאלו. "וזה לא רק יוסף סלמסה - אנחנו זוכרים אינספור מקרים שבהם ראינו שמערכת החוק התירה לפגוע באזרחים ממוצא אתיופי. יוסף סלמסה הפך להיות סמל, אבל כמעט שאין משפחה ממוצא אתיופי שלא פגשה באלימות המשטרתית".

 

יאיו אברהם, פעיל נוסף שהשתתף בהפגנה, הצהיר כי המחאה תימשך: "לא נפסיק עד שיעמידו לדין את השוטרים שגרמו למותו של סלסמה, ועד שתשתנה התרבות הגזענית והאלימות המשטרתית שבה נוהגים כלפינו".

 

בהכנת הכתבה השתתפה יעל פרידסון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הפגנת הקהילה האתיופית, הערב בירושלים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים