שתף קטע נבחר

"אני מאמינה שהדו קיום יכול להתחיל מנשים"

נשים יהודיות, ערבית, נוצריות ודרוזיות מביעות מחאה בדרכים שונות נגד ההפרדה בין יולדות בבתי חולים בארץ ודבריו מעוררי המחלוקת של ח"כ בצלאל סמוטריץ. מסכימים איתן? חיתמו על העצומה שבמאמר

יפית גרינברג, נאוה רביד, עופרה מיתר, גלית גיאת, ג'ני קובה, רחל תורג'מן, איריס דרור, רחל ויצמן- שניאורסון, מעין קרת, איריס בר-און, יעל ארד ונשים רבות אחרות הגיעו השבוע לאירוע נשים משפיעות הקוראות לדו קיום שארגנה ורוז'ט חינאווי, אשת העסקים ומבעלי רשת המשקאות WINE & MORE ונערך בקפה רוז'ט ביפו.

 

חינאווי, אשת עסקים ישראלית ממוצא ערבי נוצרי מספרת: "כשאני שומעת על האירועים במדינה אני מרגישה תסכול ואני חשה שיש צורך לשנות ולגעת בלב האנשים ולהשפיע מהמקום שלי. לאור התקופה המטלטלת שעוברת על מדינת ישראל החלטתי לערוך אירוע נשים משפיעות מהתחום הציבורי והעסקי הקוראת לדו קיום ולהגברת השיח הרב לאומי".

 

צפו במקהלת ראנה המשלבת נשים נוצריות, מוסלמיות ויהודיות השרות יחד חד גדיא:

 

 

 

חינאווי הגיבה לדבריו של ח"כ סמוטריץ': "כואב לי לשמוע את דבריו של ח"כ סמטוריץ' המחזקים את הגזענות בישראל, אך איני חשה כעס עליו. אני מבינה שהדברים נובעים דווקא מחוסר היכרות ואינטראקציה עם הצד האחר. מכיוון שהוא מדבר על נשים שזה הרגע ילדו, הנושא נוגע בי במיוחד לאור העובדה שמראשית חיי לימדו אותי כי נשים הינם מקור כוח והשראה ופגיעה בהן אינה מקובלת ללא קשר לדת וגזע. ישנו משפט מתוך שיר בערבית שאומר כי האם היא בית הספר הראשון של הילד. כלומר, החינוך הראשוני מגיע מהאם, היא המקור לבסיסו של האדם מראשית חייו ומכאן נבנות אומות.

 


באירוע הקוראות לדו קיום נשים משפיעות הקוראות לדו קיום שנערך ביפו

 

אני מאמינה שהדו קיום יכול להתחיל מנשים. מפגש של נשים בחדר לידה שהעניקו כרגע חיים הוא מבורך, לא משנה אם הן יהודיות, מוסלמיות או נוצריות. כערביה שחווה את האווירה ביפו ובכלל אני פועלת כל העת למען היכרות ושיח, במקביל הגיעו לאוזניי דבריו הקשים של ח"כ בישראל וזה רק מחזק את פעילותי ורצוני לעשות יותר למען החיים המשותפים בישראל. נשים מכל צבעי הקשת הגיעו לאירוע שערכתי והראו נכונות לעשות משהו ולו הכי קטן.

 

אני קוראת לקול השפוי במדינת ישראל למחות נגד אמירות כאלה ומצד שני להמשיך ולהראות שיש גם פעילות אחרת, מאחדת. אני ממשיכה להאמין שיש אנשים שרוצים עתיד טוב יותר לכולנו. בואו נפעל יחד".

 

חותמות על עצומה נגד הפרדה

המחאה סביב ההפרדה בין יולדות יהודיות לערביות בבתי חולים עוררה עניין גם בקרב דור העתיד של האימהות. קבוצה של צעירות מוסלמיות, יהודית ודרוזיות סביב גילאי 18 מכל הארץ נפגשו בגבעת חביבה, במסגרת סמינר הידברות שעורכת עמותת מרכז מעשה, עמותת בת של קרן רש"י, והתאחדו נגד תופעת ההפרדה.

 

הסמינר שנמשך כיומיים נערך בקרב מאות צעירות וצעירים המשתתפים בתכניות שנת שירות ושירות לאומי שמפעילה העמותה בפריפריה הישראלית שכתבו עצומה משותפת בעברית ובערבית, הקוראת לקבל את האחר ולאפשר חיים משותפים.

 

את העצומה הם הפיצו ברשתות החברתיות, במטרה להעלות את המודעות בקרב כמה שיותר נשים ואנשים מאוכלוסיות וממגזרים שונים בישראל.

 

"אנו, נשים צעירות יהודיות, ערביות ודרוזיות, נרצה בעתיד הקרוב להקים משפחה במדינה שמקבלת ומאפשרת את השונות הקיימת בה ואת הקיום המשותף שאנחנו מייצגות. אנחנו מאמינות שצריך לעשות כל מה שביכולתנו כדי לחיות בהרמוניה במדינה המורכבת שלנו", לשון העצומה.

 

אחת מהחתומות על ההצהרה, עיזאנו מרו, עלתה מאתיופיה ב- 2005 וסיפרה: "הזדעזעתי כששמעתי על התופעה. אני מתגוררת ביפו, יש לי חברים ערבים ואת ילדיי אחנך לסובלנות ולקבלת האחר".

 

מתנדבת נוספת ממרכז מעשה, ועד זבידאת, צעירה מוסלמית מהיישוב בסמת-טבעון, הסכימה עם עיזאנו: "מכל המקומות דווקא בית החולים, המשמש מוסד ציבורי, צריך להיות המקום שבו יהודים וערבים חולקים את שירותיו וחיים יחדיו כבני אדם שווים בנפשם, אל מול האפליה והגזענות הקיימת ".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנצ'ו
רוז'ט חינאווי עם מעין קרת
צילום: אנצ'ו
צילום: מרכז מעשה
חותמות על עצומה בסמינר של מרכז מעשה
צילום: מרכז מעשה
צילום: אנצ'ו
רוז'ט חינאווי עם יעל ארד
צילום: אנצ'ו
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים