שתף קטע נבחר

ולנו יש בלינצ'ס: 3 מתכונים

לאמריקנים יש פנקייק, לצרפתים יש קרפ, לרוסים יש בליני- ולנו יש בלינצ'ס: כך תכינו ארוחת שבועות מפוארת שכולה חביתיות מתוקות ומלוחות

בלינצ'ס מסקרפונה ותותים

המרכיבים (ל-6 מנות)

 

לעלי הבלינצ'ס (6-7 עלים):

1 1 כוס (140 גר') קמח מנופה

כוס (240 מ"ל) חלב

2 ביצים

1 כף (15 מ"ל) שמן

 

לטיגון:

1 כף חמאה

לקרם המסקרפונה והתותים:

250 מ"ל שמנת מתוקה

1/4 כוס (50 גר') סוכר

250 גר' גבינת מסקרפונה

קליפה מגוררת מתפוז אחד

15 תותים, חתוכים לקוביות

 

לקישוט:

מעט אבקת סוכר

 

לרוטב תותים:

20 תותים פרוסים דק לאורכם

1/2 כוס מיץ תפוזים

2 כפות סוכר

בלינצ'ס מסקרפונה ותותים, "ביסקוטי" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בלינצ'ס מסקרפונה ותותים, "ביסקוטי"(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. הכנת עלי הבלינצ'ס: מוזגים את החלב לקערה ומוסיפים לתוכה בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  2. מוסיפים את הביצים ואת השמן, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. משמנים קלות מחבת טפלון, ומוזגים מהבלילה.
  4. מטים קלות את המחבת כך שהבלילה תכסה את שטח פניה של המחבת.
  5. מטגנים קלות שתי דקות עד שקצוות הבלינצ'ס מזהיבות ומתחילות להשתחרר מהמחבת (להתרומם מעט), מוציאים ומניחים על צלחת לצינון.
  6. הכנת קרם המסקרפונה והתותים: מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצף יציב ומניחים בקערה נפרדת
  7. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את גבינת המסקרפונה וגרידת התפוז, למשך 2 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם רך וגמיש.
  8. מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת והתותים לגבינת המסקרפונה ומערבבים ידנית בתנועות קיפול עד קבלת תערובת חלקה.
  9. הרכבת המנה: מניחים עלה בלינצ'ס מוכן על משטח עבודה מרופד בנייר אפיה.
  10. מורחים בעזרת כף את קרם המסקרפונה והתותים (כ-2-3 כפות בהתאם לגודל העלה) ומשאירים 1 ס"מ מכל צד ללא הקרם.
  11. מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.
  12. מסדרים בצלחת ומפדרים באבקת סוכר.

 

טיפים:

  • רצוי להשתמש בספריי שמן על מנת לשלוט בקלות בכמות השמן בעת הטיגון.
  • על מנת להקל על מזיגת הבלילה למחבת ניתן להשתמש בכד מידה או מצקת.
  • ניתן להיעזר בשק זילוף בשלב מריחת קרם המסקרפונה.

 

בלינצ'ס במילוי קרם גבינה בננה ואגוזים

המרכיבים (ל-6 מנות):

 

לעלי בלינצ'ס שוקולד (7-8 עלים):

1 כוס (140 גר') קמח מנופה

לגרסת קקאו: 1/2 כוס (70 גר') קקאו

1 כוס (240 מ"ל) חלב- תוספת של 2 כפות חלב (30 מ"ל) לגרסת הקקאו

2 ביצים

15 מ"ל (כף) שמן

1 שקית סוכר וניל

 

לטיגון:

1 כף חמאה

 

למלית קרם גבינה:

2 מכלים (500 גר') גבינת ריקוטה

3/4 כוס (150 גר' סוכר

2 בננות פרוסות בעובי 1/2 ס"מ

1 כוס אגוזי פקאן גרוסים גס

1 חלמון

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

בלינצ'ס במילוי קרם גבינה בננה ואגוזים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בלינצ'ס במילוי קרם גבינה בננה ואגוזים(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. הכנת עלי הבלינצ'ס: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והווניל. לגרסת הקקאו- מוסיפים גם את הקקאו.
  2. לקערה נפרדת מוזגים את החלב ומוסיפים לתוכה בהדרגה את תכולת קערת היבשים תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
  3. מוסיפים את הביצים ואת השמן, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. משמנים קלות מחבת טפלון (אפשר עם ספריי שמן, או נייר סופג טבול בשמן או להמיר בחמאה מומסת)
  5. יוצקים בעזרת מצקת מבלילת הבלינצ'ס על המחבת החמה, ומטים את המחבת כל צדיה כך שהבלילה תכסה את שטח פניה של המחבת.
  6. מטגנים קלות שתי דקות עד שקצוות הבלינצ'ס מזהיבות ומתחילות להשתחרר מהמחבת (להתרומם מעט), מוציאים ומניחים על צלחת לצינון.
  7. הכנת קרם הגבינה: מקציפים את גבינת הריקוטה והסוכר במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית במשך 2 דקות עד שהסוכר נמס.
  8. מוסיפים למיקסר את הביצים והחלמון, וממשיכים בהקצפה דקה נוספת.
  9. מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים במהירות נמוכה דקה נוספת.
  10. הרכבת המנה: מניחים עלה בלינצ'ס מוכן על משטח עבודה מרופד בנייר אפיה.
  11. מורחים בעזרת כף את קרם הריקוטה-בננה (כ-2-3 כפות בהתאם לגודל העלה) ומשאירים 1 ס"מ מכל צד ללא הקרם.
  12. מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.
  13. מסדרים את הבלינצ'ס המגולגלים, כשהחלק הסגור כלפי מטה, על תבנית משומנת, ומכניסים לאפיה בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות.
  14. מצננים ומגישים.

 

בלינצ'ס גבינות ועגבניות מיובשות

המרכיבים (ל-6 מנות):

 

לעלי בלינצ'ס (6-7 עלים):

1 כוס (140 גר') קמח מנופה

1 כוס (240 מ"ל) חלב

2 ביצים

1 כף (15 מ"ל) שמן

 

לטיגון:

1 כף חמאה

 

למלית הגבינות והעגבניות:

400 גר' גבינת ריקוטה

60 גר' מוצרלה

100 גר' גבינת עזים

250 גר' גבינת מנצ'גו או קשקבל מגוררת

1 ביצה

1 כף (10 גר') קמח

מלח

פלפל

1 שן שום כתושה

1/2 כפית אורגנו קצוץ

50 גרם עגבניות מיובשות קצוצות דק

בלינצ'ס גבינות ועגבניות מיובשות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בלינצ'ס גבינות ועגבניות מיובשות(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את עלי הבלינצ'ס (לפי אופן ההכנה המפורט במתכון הקודם).
  2. מכינים את מלית הגבינות: מחברים בקערה את כל הרכיבים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לשק זילוף.
  3. מזלפים פס ממלית הגבינות והעגבניות בחלקו התחתון של עלה הבלינצ'ס, ומשאירים 1 ס"מ מצדיו של העלה ללא המלית- לחילופין, באמצעות כף מורחים 2 כפות מהמסה על חלקו התחתון של העלה.
  4. מגלגלים: מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.
  5. מסדרים את הבלינצ'ס המגולגלים, כשהחלק הסגור כלפי מטה, על תבנית משומנת, ומכניסים לאפיה בחום של 180 מעלות למשך כ-10 דקות.
  6. מוציאים לצלחת ומגישים חם.

 

טיפ: לגרסה קרה ולא אפויה, ניתן להשמיט ממלית הגבינות והעגבניות המיובשות את הביצה והקמח.

 

בלינצ'ס פטריות ומנגולד

המרכיבים (ל-6 מנות):

 

לעלי בלינצ'ס (6-7 עלים):

1 כוס (140 גר') קמח מנופה

1 כוס (240 מ"ל) חלב

2 ביצים

1 כף (15 מ"ל) שמן

 

לטיגון:

1 כף חמאה

 

למלית פטריות ומנגולד:

1/2 בצל קצוץ דק

1 קופסת פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק

1 שן שום קצוצה

2 עלי מנגולד קצוצים

קורט מלח

קורט פלפל

 

למלית הגבינות:

1 כף חמאה

450 גר' גבינת ריקוטה

60 גר' מוצרלה

30 גר' גבינה בולגרית

250 גר' גבינת מנצ'גו או קשקבל מגוררת

1 ביצה

1 כף קמח

מלח

פלפל

אגוז מוסקט טחון

 

לרוטב רוזה:

1 כף חמאה

1/2 בצל קצוץ

שן שום קצוץ

4 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות

קורט מלח

קורט פלפל

1 מכל שמנת מתוקה

4 עלי בזיליקום קצוצים

בלינצ'ס פטריות ומנגולד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בלינצ'ס פטריות ומנגולד(צילום: ירון ברנר)
   

אופן ההכנה:

  1. מכינים את עלי הבלינצ'ס (לפי אופן ההכנה המפורט במתכון הקודם).
  2. בסיס הגבינות: מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה לתערובת אחידה.
  3. מלית פטריות ומנגולד: מחממים במחבת חמאה ומטגנים את הבצל, הפטריות, השום ועלי המנגולד כ-5 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. לאחר הטיגון מעבירים לקערת מלית הגבינות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מזלפים פס ממלית הגבינות והעגבניות (או לחילופין, מורחים בכף כ-2 כפות) בחלקו התחתון של עלה הבלינצ'ס, ומשאירים 1 ס"מ מצדיו של העלה ללא המלית.
  5. מקפלים את צדי העלה הנקיים כלפי פנים ומהדקים קלות ומגלגלים את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה.
  6. רוטב הרוזה: מחממים במחבת חמאה ומטגנים את הבצל והשום כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים על אש נמוכה ח-30 דקות. מוסיפים את השמנת ועלי הבזיליקום ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
  7. מוזגים לתבנית מתאימה לאפייה כמחצית מרוטב הרוזה, מסדרים את הבלינצ'ס המגולגלים כשהחלק הסגור כלפי מטה, מעליהם מוזגים את יתרת הרוטב, ומכניסים לאפיה בחום של 180 מעלות למשך כ-10 דקות.
  8. מוציאים לצלחת ומגישים חם.

 

 

המתכונים באדיבות שף-קונדיטור אמיר פורת ורוסלנה יונה, מקונדיטוריית "ביסקוטי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בלינצ'ס במילוי גבינה לשבועות
צילום: ירון ברנר
מומלצים