שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    לובשים לבן: 3 מתכונים עם גבינה
    קציצות דגים עם לאבנה, ניוקי ריקוטה עם תרד ולקינוח פנקוטה - כך תרכיבו ארוחת שבועות מוצלחת במיוחד

    קציצות דגים עם חציל ולאבנה עזים

    המרכיבים (ל-5 מנות):

    לחציל:

    1 חציל בינוני

    100 מ"ל שמן זית

    200 מ"ל חומץ יין לבן

    10 זרעי כוסברה

    2 שיני שום

    1 צ׳ילי

    מלח לטעם

    שמן לטיגון

     

    לטוויל -

    60 גר' גבינת פרמזן מגוררת

    40 גר' גבינת קשקבל מגוררת

     

    לקציצת דג:

    1 ק"ג דג ים לבן

    1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

    1/2 צרור כוסברה קצוצה

    1 זוקיני חי, מגורר

    1 ביצה

    20-40 גר' פירורי לחם

    מלח ופלפל לטעם

    50 גר' גבינת לאבנה


    קציצות דגים (צילום: ריטה מאי) (צילום: ריטה מאי)
    קציצות דגים(צילום: ריטה מאי)
     

    אופן ההכנה:

    1. הכנת החציל: חותכים את החציל לקוביות בינוניות.
    2. מחצית מהחציל מכניסים למיקרו למשך 30 שניות, מוציאים ומטגנים בשמן בטמפרטורה 170 מעלות עד להזהבה מוציאים לנייר סופג וממליחים.
    3. את המחצית השנייה מטגנים בסיר בינוני בשמן זית יחד עם התבלינים עד להזהבה קלה, מוסיפים את החומץ, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
    4. הכנת הטוויל: מפזרים על סיליקון ומכניסים לתנור 180 מעלות עד שהגבינה מבעבעת, מקררים לטמפרטורת החדר.
    5. הכנת הדג: קוצצים את הדג היטב בעזרת סכין, מוסיפים את עשבי התבלין, זוקיני, ביצה, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
    6. מוסיפים פירורי לחם לפי הצורך (עיסה לחה) ובודקים תיבול.
    7. מטגנים במחבת כבדה וחמה עם מעט שמן.

     

    ניוקי ריקוטה עם קרם תרד ובזיליקום

    המרכיבים (ל-8 מנות):

    לקרם:

    300 גר' תרד ניו-זילנדי

    100 גר' בזיליקום

    6 בצלי שאלוט פרוסים

    50 גר' חמאה

    3 שיני שום

    100 מ"ל ציר ירקות

    מלח

     

    לניוקי:

    1/2 ק"ג ריקוטה

    2 ביצים

    60 גר' גבינת פרמזן מגוררת

    140-160 גר' קמח 00

    מלח ופלפל לטעם (כ-1/4 כפית מכל אחד)

     

    להגשה:

    50 גר' חמאה

    20 עגבניות שרי

    100 גר' ריקוטה פרסקה

    בייבי בזיליקום להגשה

    2 ענפי תימין

    ניוקי ריקוטה (צילום: ריטה מאי) (צילום: ריטה מאי)
    ניוקי ריקוטה(צילום: ריטה מאי)

    אופן ההכנה:

    1. הכנת הקרם: חולטים את התרד והבזיליקום למספר שניות. מעבירים למי קרח ומקררים.
    2. בקסרול קטן מאדים את השאלוט והשום בחמאה ומעט מלח.
    3. מוסיפים את הציר ומבשלים עד שהירקות רכים לגמרי. מקררים לטמפרטורת החדר.
    4. סוחטים את העלים ומעבירים לבלנדר יחד עם השאלוט, טוחנים היטב ומסננים בנפה. מתבלים במלח.
    5. הכנת הניוקי: מערבבים בקערה ריקוטה, ביצים, פרמז׳ן מלח ופלפל, מוסיפים קמח (90%) ולשים לקבלת בצק רך ומעט רטוב.
    6. על משטח מקומח היטב מעצבים את הבצק לגלילים בעובי של 2-3 סמ ובעזרת סכין חדה חותכים לכריות באורך של 3 סמ ומעבירים למגש מקומח (שכבה אחת בלבד).
    7. מבשלים את הניוקי בסיר גדול, מלא במים רותחים עם מלח למשך כ3 דקות (לפחות ב 2 נגלות ולערבב בעדינות מידי פעם).
    8. העבירו למי קרח ומשם למסננת.
    9. אופן ההגשה: מחממים מחבת כבדה, מוסיפים חמאה וממיסים אותה.
    10. מטגנים את הניוקי עם 2 ענפי התימין, מניחים על מצע קרם תרד מוסיפים קנלים של ריקוטה ועגבניות שרי חצויות. 

     

    צפו בקרין גורן מכינה עוגת גבינה עם פירורי עוגיות:

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    פנקוטה דובדבנים וליים

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    250 מ"ל שמנת מתוקה 42%

    50 גר' סוכר

    1 דף ג'לטין

    1/4 מקל וניל

    20 דובדבנים

    20 דובדבני אמרנה

    קליפת לימון מגוררת להגשה

    פנקוטה (צילום: ריטה מאי) (צילום: ריטה מאי)
    פנקוטה(צילום: ריטה מאי)

    אופן ההכנה:

    1. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת, הסוכר והווניל.
    2. במקביל מרככים את הג'לטין במים קרים.
    3. מוציאים את הג'לטין מהמים, סוחטים ומוסיפים לשמנת החמה מחוץ לאש. מערבבים היטב ומניחים למשך 10 דקות לספיגת טעמים, מסננים במסננת שינואה ומוזגים לתוך צלחות עמוקות.
    4. מעבירים לקירור למספר שעות, ומגישים.

     

    המתכונים באדיבות שף רן פולק, בית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ריטה מאי
    פנקוטה דובדבנים וליים
    צילום: ריטה מאי
    צילום: ריטה מאי
    קציצות דגים
    צילום: ריטה מאי
    מומלצים