שתף קטע נבחר

רוכשי "ביג זול" איחרו - וישלמו 130 אלף שקל

שורת סניפים של הרשת הקורסת נמכרו, אבל הרוכשים התעכבו בכניסה והוצאות האחזקה נפלו על הנאמנים. בית המשפט הורה להם לשלם על כך

בית המשפט המחוזי בנצרת קבע לאחרונה שהרוכשים שקנו קבוצת סניפים של רשת המזון "ביג זול" הקורסת, ישלמו לנאמנים 130 אלף שקל בשל העיכוב בכניסה לעסק, שגרם להוצאות אחזקה שפגעו בנושים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רשת חנויות המזון "ביג זול" נקלעה בשנה שעברה לגירעון עמוק. כחלק מהניסיונות להבריא אותה הוסכם למכור את סניפיה בראש פינה, נצרת עילית, מגדל העמק, עוספיה ושפרעם. כבר בינואר נמכר סניף שפרעם לחברת האחים סמארה, והנאמנים שמונו לחברה ביקשו למכור את סניפי מגדל העמק וראש פינה ל"יינות ביתן". הבקשה גררה דיונים אינטנסיביים, ולאורך כל הדרך הדגישו הנאמנים שכל יום שעובר ללא רוכש חדש גורם להוצאות כבדות ולנזק בל יתואר לנושים.

 

ואולם, בעלי "ביג זול" לא רצו למכור אותה ליינות ביתן וביקשו לאפשר למשקיעים מטעמם לגבש הצעה לרכישת יתר הסניפים. בינתיים, המשקיעים הפקידו בידי הנאמנים 210 אלף שקל לכיסוי הגירעון התפעולי. בסופו של דבר אושרה מכירת ארבעת הסניפים למשקיעים ולבעלי השליטה. אולם בפועל הם נכנסו אליהם רק כשבועיים אחרי כן, מה שהביא את הנאמנים לבקש מבית המשפט לחייב את המשקיעים בהוצאות הכבדות שנגרמו לקופת הנאמנות – לטענתם כ-55 אלף שקל ביום.

 

הנאמנים טענו שהיה על הרוכשים להיות מוכנים ארבעה ימים לאחר שההצעה אושרה, אך הם התמהמהו, בין היתר משום שהחליטו לפתוח חברה חדשה לצורך הפעלת החנויות. ההתארגנויות של הרוכשים, טענו, לא צריכות לבוא על חשבון הנושים שממתינים לכספם.

 

מנגד, הרוכשים האשימו את הנאמנים בעיכוב, בין היתר משום שסירבו למסור להם מיני אישורים. עוד הם טענו כי חישובי ההוצאות של הנאמנים הם סתמיים ולא מגובים באסמכתאות.

 

פגיעה חמורה בנושים

השופט ערפאת טאהא ביקש מהנאמנים חישוב מדויק של עלויות האחזקה היומית, ואכן עלה כי היא מסתכמת ב-26,100 שקל בלבד. בסך הכול נדרשו 339 אלף שקל על מלוא תקופת העיכוב.

 

לאחר מכן הכריע השופט טאהא באופן חלקי לטובת הנאמנים: הוא קבע כי הרוכשים אשמים בעיכוב, שגרם לנאמנים לשאת בהוצאות הכרוכות בהמשך הפעלת הסניפים, ופגע חמורות בנושים. נקבע כי הרוכשים ידוע היטב שהיה עליהם לקבל את החזקה ללא דיחוי, אך לא פעלו בהתאם.

 

השופט התרעם על טענת המשקיעים שלפיה היו להם שבועיים להתכונן בהתאם למסמכי המכרז. הוא הזכיר להם שהצעתם לא נינה כלל במסגרת מכרז.

 

עם זאת, הוא לא סבר שאפשר היה לדרוש מהם להתארגן תוך ארבעה ימים בלבד, כמו שטענו הנאמנים, וקבע כי הזמן ההגיוני - למרות הדחיפות של העניין - הוא עשרה ימים. בהתאם לכך חויבו הרוכשים לשאת בהוצאות עיכוב של חמישה ימים, ובסך הכול 130 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • הנאמנים: רו"ח יעקב זיצר, עו"ד ניצה פוזנר
  • באי כוח הצדדים לא צוינו בתיק
  • עו"ד מיכל סגור עוסקת בדיני תאגידים ובמשפט אזרחי-מסחרי
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים