שתף קטע נבחר

האפליקציה שתשנה את חייכם

אפליקציה שיכולה להציל חיים, עוד אחת שמחברת בין הורים לתלמידים כדי לוודא שהאחרונים הגיעו לבית הספר או אם משהו קרה, עזרים לילדים חולים שיוכלו לתאר בעזרת אמוג'ים כיצד הם מרגישים ומקל נחייה לעיוורים שמתקשר - הכירו 4 מתוך 7 פרויקטים שעלו לגמר במסגרת תחרות יזמות ארצית

בשיתוף רשת עמל

 

עשרות רבות של קבוצות תלמידים מרחבי הארץ ניגשו לתחרות היזמות הארצית של קבוצת עמל. 22 מהן השתתפו בהאקתון לשדרוג היוזמות שפיתחו, בסיוע מנטורים מחברות הייטק, מהעולם העסקי ומומחי נגישות.

 

בתום ההאקתון שנערך בחברת ההייטק מארוול בפתח תקווה, בחר צוות השופטים שבעה פיתוחים יזמיים שיתמודדו בשלב הגמר של תחרות היזמות של עמל. צפו ב-4 הראשונים:

 

מדובר במיזם חינוכי וחברתי ייחודי הנערך על ידי קבוצת עמל, כשכל הפרויקטים בתחרות הם למען אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. זהו המשך לפרויקט הדגל: חינוך ליזמות והקמת מרכזי יזמות חדשניים המחוברים לעולם ההייטק, התעשייה המודרנית והאקדמיה, שמובילה ב-5 השנים האחרונות מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני. זו הפעם הראשונה שבה נערכת תחרות יזמות של בני נוער בתחום המדעים, הטכנולוגיה והיזמות, למען אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים.

  

אפליקציה SAS- Social Alert Support

בית הספר הרב תחומי עמל שבח מופת להייטק ולמדעים ת"א

 

חברי הקבוצה: בני רוטלוי, דניאל גריי.

 

מורה מנחה: לב ברמן. ליווי ע"י מנטורים מחב' יעל תוכנה: ודים חשנסקי ועמית דובר.

קהל היעד: כל אדם שנמצא בסכנה. האפליקציה נועדה לחזק את הקהילה הישראלית בכל המובנים בכך שתחבר בין אנשים ברגע שהם זקוקים לעזרה ברשתות החברתיות, וגם תייעל את מערכת הביטחון בישראל (ערבות הדדית).

 

ניתן באמצעות האפליקציה להגדיר מראש אנשים שיקבלו הודעה בשעת מצוקה.

שיגור אות המצוקה הוא באמצעות כפתור או באמצעות השמעת קול של מילת מפתח שתוגדר מראש כמו למשל: "הצילו".

 

הכוונה היא להרחיב את פיתוח האפליקציה כך שכל מי שיימצא ברדיוס קרוב למי שמשגר את אות המצוקה, יקבל את ההודעה ויוכל להיחלץ להושטת עזרה.

 

החדשנות של הפיתוח ויתרונותיו על מוצרים מתחרים: מפתחי האפליקציה מדגישים שהיא תתעלה על כל האפליקציות הקיימות היום בשוק עם פיצ׳רים נוספים ומשמעותיים שיוכלו להציל חיי אדם במקרי צרה. בין היתרונות הייחודיים: רשת רחבה, שימוש קולי, שני מעגלים קהילתיים ופיצ'רים נוספים.

 

אפליקציה לתקשורת בין הורה לילד עם צרכים מיוחדים

בית הספר הרב תחומי עמל אלפארוק כסייפה

 

חברי הקבוצה: הקבוצה היא מגמת תוכנה בתיכון בית ספר עמל אלפארוק כסייפה, קבוצה של התלמידים המצטיינים במגמה יחד עם רכז הפרויקט בשיתוף בית התוכנה היפו טיק Hippotec שמתמחה בפיתוח אפליקציות לסמארטפונים. אזברגה הונידה, אלדדא סלואן, אלעמור אנסאף, עמור בקר, עמור רואן. המורה המנחה: ח'ליפה אמיר.

 

מטרה וקהל היעד: באוכלוסייה הבדואית בדרום ומסביב לכסייפה במיוחד יש אחוז גבוה מהממוצע של ילדים שגרים רחוק מבית הספר מתוכם יש תלמידים עם בעלי צרכים מיוחדים שזקוקים להסעות בכדי להגיע לבית הספר. מכיוון שהם גרים באמצע המדבר הדרך לפעמים קשה לנסיעה. לכן התלמיד אמור לעבור רגלית כברת דרך נוספת בכדי לעלות אל ההסעה.

 

להורים אין מידע על התלמיד, אם הגיע לבית הספר או שפספס את ההסעה. קיימת גם בעיה של תלמידים הנשכחים בהסעות. לכן אחת המטרות של המיזם היא מתן מענה לצורך של ההורים לדעת מה המצב העדכני של ילדיהם ולאפשר להם לקבל התראה אם משהו משתבש בדרך לפי הגדרות שנבחרות מראש. הפתרון הזה מבוסס על אמצעים טכנולוגיים, אפליקציה ושילוב של חיישנים.

 

החדשנות של הפיתוח ויתרונותיו על מוצרים מתחרים: השונה והייחודי לעומת פתרונות קיימים בשוק הוא בנגישות וחוויית המשתמש לאוכלוסיות שלא רגילות להשתמש באמצעים טכנולוגיים. דבר מיוחד נוסף הוא שילוב של בקרה רפואית לתלמידים עם אבחון מחלה מדאיגה למשל אפילפסיה באמצעות חיישנים בסיסיים .

  

סט עיצוב משחקים לילדים מאושפזים וקירות בתי חולים

בית הספר הרב תחומי עמל רמות ע"ש ניומן באר שבע

 

חברי הקבוצה: הקבוצה מכילה מכילה למעשה שתי קבוצות בשכבות גיל שונות (ז' ו-ח'), עובדת במסגרת תכנית "אמירים - אחריות איזורית" הפועלת בביה"ס הרב תחומי עמל רמות ע"ש ניומן באר שבע.

 

חברי הקבוצה האחת: בר ציבוטובסקי, שירז שמשי, יהב רוטנטר, שקד לישע וטוהר קסוקר. המורה המנחה שלהם: גל אזרזר.

 

חברי הקבוצה השנייה: אריאל קרן, שלי סלבודסקי, שחף בן עיון, טלי אליזדה ואבינועם אבוקרט. המורה המנחה שלהם: נועם גונן.

 

קהל היעד: הפרויקט מיועד עבור מחלקות אשפוז ילדים בבתי-חולים, ונעשה ספציפית בשיתוף עם מחלקת הילדים של בית-החולים סורוקה בבאר שבע. הרעיון הוא לתכנן ולייצר עבור הילדים המאושפזים מוצרים אשר יפתחו פתח ליצירתיות, משחקיות, ביטוי לרגשות ולעולם הפנימי, רכישת כלים טכנולוגיים, פיתוח קוגניטיבי וחשיבה "מחוץ לקופסה".

 

כל אחת מן הקבוצות הגדירה לעצמה טריטוריה אשר בתחומה יזמה פרויקט:  שכבה ז' - בתחום ההדפסה התלת ממדית - עיצוב משחקים המותאמים לכלים ועזרים רפואיים במטרה להנעים את השהות לחולה ולאפשר ליצור במרחב הטכנולוגי (הדפסה תלת ממד), הפקת חוברות הדרכה דיגיטליות "do it yourself" לשימוש במרכזי הלמידה במחלקות האשפוז.

 

שכבה ח' - בתחום הדו ממדי של איור דפי צביעה ענקיים (החל מ-100X60 ס"מ) הכוללים דימויים שונים ומנדלות (המיועדות למאושפזות במחלקה להפרעות אכילה) ומשחקי לוח מגנטיים ייחודיים, בכלל זה משחק DIYmojie - משחק מקורי בו הילד מרכיב בעצמו בעזרת חלקים מגנטיים דמות אימוג'י התואמת לרגשותיו.

 

החדשנות של הפיתוח ויתרונותיו על מוצרים מתחרים: בתחום המשחקים המתלבשים על עזרים רפואיים - מבדיקה מקיפה באינטרנט לא מצאו חברי הקבוצה מוצרים התואמים את האפיונים שהם הכתיבו.

המוצר מחדש בכמה מובנים:

א. משפחת המוצרים הנה בעלת אופי "קוד פתוח" באמצעותו ניתן לשתף קהילת משתמשים בינלאומית בעולם ההדפסה הדיגיטלית וכן שיתוף הקבצים בין בתי החולים השונים בארץ.

 

ב. המוצרים יופיעו כקבצים דיגיטליים וניתן להורידם מאתר הפרויקט אותו התלמידים מקימים.

 

ג. אופן שיתוף הקבצים והיכולת לשנותם באמצעות תוכנות חינמיות (123D מבית AUTODESK) יאפשר למטופל השוהה במחלקה להתנסות בתוכנות ולהפיק מוצרים נוספים.

 

בתחום דפי הצביעה הענקיים - קיימים בשוק "פוסטרים לצביעה" אך לא נמצא מוצר שמותאם ספציפית למחלקות אשפוז. מבחינת החדשנות, גם מוצר זה יופיע כקבצים דיגיטליים אשר ניתן להורידם מאתר הפרויקט, כך שכמויות העותקים אינן מוגבלות.

 

בתחום משחקי המגנט - קיימים בשוק משחקי מגנט וגם משחקים להרכבת קלסתרוני פנים שונים, אך ככל הידוע למפתחי הפרויקט חיבור רעיון האימוג'ים עם משחק הלוח המגנטי, ואפשרויות השימוש התרפויטיות-משחקיות שלו במחלקות ילדים בבתי חולים - זהו קונספט חדשני ומקורי. 

 

מקל נחייה חכם לעיוורים

מנהל המיזם: מייקל לי, תלמיד כיתה י"א בבית הספר הרב תחומי עמל ליידי דייויס תל אביב

 

היזם מייקל לי לומד בבית הספר הרב תחומי עמל ליידי דיוויס בתל אביב. כאשר עלה רעיון תחרות היזמות של קבוצת עמל, הציע למספר חברים הגרים עימו בפנימיית "בית הנוער" ולומדים בבתי ספר שונים בעיר, להצטרף אליו לקבוצה.

 

חברי הקבוצה: מייקל לי מנהל המיזם וטיארה לונה ארדביז תלמידי כיתה י"א בבית הספר הרב תחומי עמל ליידי דייויס תל-אביב. מנשה אלאייב מבית הספר עמל ״מקס פיין״ תל-אביב ושלושה תלמידים נוספים מבתי ספר אחרים בעיר: רן דהן, אדן קרש ואושרי סקה. טל בן-יוסף – מנטור.

 

במהלך השנה וחצי האחרונות, משתתפים חברי הקבוצה בקורס ארדואינו, באמצעותו הם בנו מוצרים שונים, כגון: רובוטים אוטונומיים ונשלטים מרחוק, מערכות תאורה חכמות אשר משתלבות עם מיקסרים של סאונד, מדפסות תלת-ממד מבוססות ארדואינו ועוד.

 

פיתוח מקל הנחייה החכם מבוצע בסביבת "ארדואינו" בשילוב חיישנים רבים. עיצוב המוצר והתאמתו לקהל היעד מבוצע תוך כדי שיתוף פעולה עם קהילת העיוורים וכן באמצעות מדפסות התלת-ממד שנבנו ע"י חברי הקבוצה, מכונת חיתוך לייזר וכלי עבודה שונים.

  

קהל היעד: מיליוני עיוורים וכבדי ראייה בארץ וברחבי העולם.

 

מה מציע המוצר ואיזה בעיות הוא פותר? פיתוח מקל נחייה חכם לעיוורים, אשר יביא לשיפור משמעותי באיכות חייהם של העיוורים, יעלה משמעותית את ביטחונם העצמי ויאפשר לקהל העיוורים וכבדי הראייה להרגיש בטוחים כאשר הם מתניידים רגלית.

 

המקל יאפשר לעיוור ניווט יעיל יותר, אפשרות זיהוי מקום עכשווי בזמן אמת, התראה מוקדמת וממוקדת על המצאות מכשולים, קירבה לתחנות אוטובוס, רכבת, רמזורים ועוד. המקל ישלב לחצני מצוקה, לחצני ניווט מהיר (הביתה, תחנת אוטובוס קרובה וכו׳).

 

פיתוח שפת תקשור ייחודית המבוססת רטט בין המקל לבין המשתמש. מקל הנחייה משלב חיישנים אולטראסונים, חיישני תאוצה וג׳יירו, GPS, משדרי Bluetooth ו RF לתקשור עם התקני צד שלישי (טלפון ושעון חכם, מחשוב לביש, רמזורים, תחנות אוטובוס וכו׳), מיקרופון לזיהוי קולי, רמקול, אמצעי רטט ועוד.

 

החדשנות של הפיתוח ויתרונותיו על מוצרים מתחרים: הוא כולל אמצעי ניווט, תקשורת עם התקנים אחרים (כגון אוטובוסים, רמזורים, כספומטים ועוד), שפת תקשור ייחודית באמצעות קול ורטט, התראה קולית בזמן אובדן או נפילת המקל, חיסכון במחיר ע״י הלבשת המוצר על-גבי מקל נחייה קיים, תקשור עם מחשוב לביש (לדוגמא: חיישנים הנמצאים על כובע).

 

חבר השופטים

השופטים בהאקתון היו: ד"ר רונית אשכנזי סמנכ"ל קבוצת עמל וראש מינהל פדגוגיה, רם וייס יצחקי סמנכ"ל הנדסה במארוול ישראל, שושנה גולדברג מאיר מנהלת מקצועית מילב"ת, דורון איש שלום מנהל תחום חינוך וקהילות Ed.ilהמכון הישראלי לחדשנות וארנון זמיר מנהל TOM (Tikkun Olam Makers) בקבוצת ראות.

 

יצוין שגופים וחברות הייטק ותעשייה חברו יחד עם קבוצת עמל לתחרות היזמות הארצית שעורכת רשת החינוך, ביניהם: מארוול, IBM, סיסקו, טבע, יעל תוכנה ומערכות, Ed.il, המועדון המסחרי והתעשייתי. אישים רבים בצמרת הכלכלית והעסקית של ישראל ניאותו להימנות על חבר השופטים בגמר תחרות היזמות שייערך כאמור בספטמבר הקרוב. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים