שתף קטע נבחר

הכאוס בטרמינל: "היה דם על הרצפה. אלה היו יכולים להיות אנחנו"

התיירת היפנית שרצה עם הנוסעים המבוהלים, הילדה בת ה-12 מגרמניה שבכתה למראה הדם על הרצפה, התיירים מדרום אפריקה שהתחבאו מ"האיש בשחור" שירה לכל עבר, ואיש העסקים הדני שניסה לקבל תשובות, אבל איש מהמקומיים לא דיבר אנגלית. עדי ראייה על הכאוס בנמל התעופה הטורקי

 

 

כאוס, הלם ופניקה רבה. כך מתארים עדי ראייה רבים את מה שהתחולל אתמול (יום ג') בערב בנמל התעופה אטאטורק באיסטנבול כששלושה מחבלים מתאבדים פתחו באש ופוצצו את עצמם מחוץ לטרמינל הנוסעים ובתוכו ורצחו 41 בני אדם ופצעו עוד כ-239.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של ynet

דאעש במצוקה - ויורה לכל הכיוונים / פרשנות, רון בן ישי

 

"מישהו הגיע והתחיל לירות בנו ואז אחותי רצה. אני לא יודעת לאיזה כיוון היא רצה. אני נפלתי. הייתי על הרצפה עד שהוא (המחבל) עצר. אני לא מוצאת את אחותי", סיפרה אופתאח מוחמד עבדאללה, שהייתה בנמל התעופה בעת מתקפת הטרור.  

 

 

ככל הנראה אחד הרובים של המחבלים בנמל התעופה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ככל הנראה אחד הרובים של המחבלים בנמל התעופה(צילום: רויטרס)
התיירת היפנית יומי קויי סיפרה לסוכנות הידיעות הצרפתית שהיא המתינה לטיסתה לטוקיו, וסיפרה ש "פתאום אנשים התחילו לרוץ ורצתי בעקבותיהם. שמעתי יריות רובים וכולם נכנסו לפניקה".

 

"שמענו, יריות, פיצוץ נוסף ואז הכול נגמר"

פול וסוזי רוס מקייפטאון המתינו לטיסה הביתה לדרום אפריקה כששלושת המחבלים פתחו במתקפת הטרור. פול סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס שהוא ראה את אחד מהם.

"עלינו במדרגות הנעות מאולם הנכנסים לאולם היוצאים כששמענו יריות. היה את האיש הזה שהסתובב שם, הוא היה לבוש שחור והחזיק בידו אקדח", סיפר פול. "הוא היה לבוש כולו בשחור. הפנים שלו לא היו מכוסות. התחבאנו מאחורי דלפק, אבל אני נעמדתי וצפיתי בו. זמן קצר לאחר מכן אירעו שני פיצוצים בזה אחר זה. רק אז הוא הפסיק לירות", סיפר התייר הדרום אפריקני. "הוא הסתובב לכיווננו והחל לנוע לעברנו. הוא החזיק את הרובה שלו בתוך הז'קט שלו. הוא הביט מסביב בעצבנות לראות אם מישהו הולך לעצור אותו ואז ירד במדרגות הנעות. שמענו עוד יריות ואז פיצוץ נוסף, ואז הכול נגמר".

 

הווין זיני, בת 12, בדיוק נחתה באיסטנבול בטיסה מדיסלדורף, גרמניה, ביחד עם משפחתה. היא סיפרה לסוכנות הידיעות AP בפנים דומעות: "היה דם על הרצפה. הכול היה מרוסק לרסיסים. אם היינו מגיעים שתי דקות קודם לכן, זה יכולנו להיות אנחנו".

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
ג'ודי פאביש מדרום אפריקה שהתה יומיים באיסטנבול אחרי שהגיעה אליה מדבלין, אירלנד, ועמדה לשוב בטיסה לארצה. היא הייתה בעמדת רישום הנוסעים (צ'ק אין) כששמעה פיצוץ ואז קולות ירי ורעש אדיר. לדבריה, היא התחבאה במשך זמן מה מתחת לאחד הדלפקים בנמל התעופה. היא סיפרה שהנוסעים שהיו איתה הובלו במהירות לעבר קפיטריה שנמצאת בקומת המרתף, שבה המתינו במשך יותר משעה לפני שקיבלו רשות לצאת החוצה מהטרמינל.

 

"הטורקים ממש כעסו עלינו כשניסינו לקבל תשובות"

הנריק מאדסן, איש עסקים מדנמרק, גם היה בנמל התעופה באיסטנבול בעת מתקפת הטרור. לדבריו, הוא בדיוק עבר בדיקה ביטחונית והזמין ארוחת ערב במסעדה בטרמינל כשהמחבל הראשון פוצץ את עצמו. "התחלתי לרוץ ושמעתי פיצוץ שני כמה דקות לאחר מכן", הוא סיפר לערוץ הטלוויזיה הדני TV2. הוא סיפר שכולם היו במצב של פניקה ושלא עזרה במיוחד העובדה שהמאבטחים בנמל התעופה או השוטרים לא דיברו אנגלית. "ניסיתי להשיג מידע לגבי מה שקרה, אבל הם לא יכלו לענות לי", אמר התייר הדני. "הם ממש כעסו כשניסינו להוציא מהם תשובות".

 

מאדסן סיפר שקרוב לאלף נוסעים הובלו לחניון באזור והמתינו במקום לקבלת מידע. "לא סיפרו לנו מה קורה", הוא אמר. זמן קצר לאחר מכן הם הובלו לחניון אחר. איש העסקים הדני הוסיף שמתקפת הטרור באיסטנבול לא תרתיע אותו מלטוס לטורקיה או בכלל, אבל הודה שהיא הותירה אותו בהלם.

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
סוכנות הידיעות הטורקית "דוגאן" דיווחה שמטוס נוסעים ועליו ראש ממשלת אלבניה, אדי ראמה, נחת בנמל התעופה אטאטורק לביקור ממלכתי במדינה כשהחלה מתקפת הטרור. ראש הממשלה האלבני ואנשיו הועברו למקום מבטחים, כך דווח.

 

כתב BBC דיווח מתוך מטוס שקורקע: "לא נתנו לנו לצאת החוצה"

אדם קילי מבוסטון סיפר ששמע קולות ירי בטרמינל ולאחר מכן כמה פיצוצים. ואז, לדבריו, הוא ראה אנשים "פצועים קשה מאוד".

 

כתב רשת החדשות הבריטית BBC, מרק לואן, דיווח אתמול בערב מתוך מטוס נוסעים שקורקע בעקבות מתקפת הטרור. "השאירו אותנו בתוך המטוס ולא הרנו לנו לרדת ממנו בגלל מה שהתרחש בתוך נמל התעופה", הוא סיפר. "חייתי כאן במשך שנתיים ותמיד חשבתי שנמל התעופה הזה הוא מקום פגיע ושתקיפה יכולה לקרות כאן משום שלא עורכים חיפושים במכוניות שמגיעות לאזור".

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

הבוקר המתינו עשרות חברים וקרובי משפחה של קורבנות הפיגוע מחוץ לבית החולים "באקירקוי", שאליו הובאו הנפגעים. "אתם יכולים לשמוע את האנשים שממתינים כאן", אמר סרדאר טאטליסו, קרוב של אחד מקורבנות מתקפת הטרור בנמל התעופה. "אנחנו לא יכולים להתמודד עם זה יותר, אנחנו לא יכולים יותר להישאר רגועים. אנחנו זקוקים לפתרון כלשהו לבעיה, תהיה אשר תהיה הבעיה", אמר טאטליסו.

 

ר"מ טורקיה: דאעש עומד מאחורי הפיגוע

גורמים טורקיים פרסמו את זהות ההרוגים בפיגוע בנמל התעופה: 23 מטורקיה, 5 מסעודיה, 1 מאוקראינה, 1 מאיראן, 1 מאוזבקיסטן, 1 מירדן, 1 מתוניסיה, 2 מעיראק ו-1 מסין. ארבעה הרוגים נוספים עדיין לא זוהו. עוד נמסר שכמה מההרוגים נשאו אזרחות כפולה (סעודית-טורקית וסינית-טורקית למשל).

 

ראש ממשלת טורקיה בינאלי יילדירים אמר שארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש) הוא שעומד כנראה מאחורי מתקפת הטרור בנמל התעופה. הוא סיפר ששלושת המחבלים תקפו את נמל אטאטורק עם רובים אוטומטיים ואז פוצצו את עצמם.

 

יילדירים סיפר שנמל התעופה נפתח הבוקר מחדש לתנועת מטוסים, ובאתר של "טורקיש איירליינס" נכתב ש"הטיסות חודשות" ושעל הנוסעים לעקוב אחר לוח הטיסות המעודכן. נמל התעופה לא שב לפעילות מלאה בגלל הנזק הרב שנגרם במקום, ומשעות הבוקר עומלים עובדי הנמל לנקות את הטרמינל ולפנות את ההריסות הרבות.

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

נמל התעופה אטאטורק דורג בשנה שעברה במקום ה-11 ברשימת נמלי התעופה העסוקים ביותר בעולם עם 61.8 מיליון נוסעים שעברו דרכו. חברת התעופה הגדולה ביותר שפועלת בנמל היא חברת התעופה הלאומית של טורקיה "טורקיש איירליינס".

 

גרמניה: "הטרור שוב הראה את פניו המכוערות"

שר החוץ של צרפת ז'אן-מרק איירו גינה את מתקפת הטרור ואמר שמדובר במעשה "דוחה ופחדני". איירו שלח את תנחומיו למשפחות ההרוגים ואמר שצרפת "נמצאת לצדה של טורקיה במלחמה נגד הטרור", וגם קרא לתיירים הצרפתים שמבקרים בטורקיה לשמור על ערנות.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

שר הפנים של גרמניה תומס דה מזייר אמר שמתקפת הטרור באיסטנבול הייתה מעשה "פחדני וברוטלי". דה מזייר, שנחשב לגורם הביטחוני מספר אחת בארצו, מסר שמחשבותיו עם הקורבנות ומשפחותיהם. הוא הבטיח ש"אנחנו נמשיך במלוא הכוח במאבק שלנו נגד הטרור ביחד עם בעלות בריתנו". לדבריו, "הטרור שוב הראה לנו את פניו המכוערות ואנשים חפים מפשע איבדו את חייהם".

 

גם מזכ"ל נאט"ו, ינס סטולטנברג, גינה את הפיגוע הקטלני באיסטנבול ואמר ש-27 בעלות בריתה של טורקיה בברית הצבאית הצפון אטלנטית עומדות לצדה. "מחשבותיי עם המשפחות של הקורבנות, עם אלה שנפצעו ועם העם הטורקי", הוא אמר. "לא יכולה להיות שום הצדקה לטרור. בעלות הברית בנאט"ו עומדות בסולידריות לצד טורקיה, מאוחדות בנחישות שלנו להילחם בטרור בכל צורותיו", אמר סטולטנברג.

 

בשנה האחרונה סבלה טורקיה משורה של פיגועי טרור, בין שמצד ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש) ובין שמצד המחתרת הכורדית (PKK), שהסכם הפסקת האש שלה עם טורקיה קרס בשנה שעברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בהלם. פצועים בנמל התעופה באיסטנבול, אתמול
צילום: AP
מומלצים