שתף קטע נבחר

150 אלף שקל לאוהד כדורגל שהוכה ע"י שוטר

ב-1996 הוכו 3 בני משפחה אוהדי הפועל כפ"ס במהומה במגרש בהרצליה, ודווקא הם מצאו עצמם נאשמים. אחרי 20 שנה המשטרה תפצה אותם

בית משפט השלום בתל אביב קבע לאחרונה ששלושה בני משפחה אוהדי כדורגל, שהוכו על ידי שוטרים במהומה שפרצה במשחק ב-1996, יפוצו בסכום כולל של כ-220 אלף שקל. השופטת לימור בן-שמן פסקה שהמשטרה והשוטר המכה יפצו לא רק על התקיפה של האוהדים אלא גם על המחדל שבמסגרתו נפתח נגדם הליך פלילי על לא עוול בכפם. בנוסף ישולמו מהקופה הציבורית לאוהדים גם 70 אלף שקל הוצאות משפט.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לפני כ-20 שנה הגיע אוהד של הפועל כפר סבא למשחק חוץ של הקבוצה בהרצליה מלווה באביו ואחיו. לאחר שאחד משחקני כפר סבא הורחק בכרטיס אדום התפתחה ביציעים מהומה בין אוהדים ושוטרים. התובע ואחיו סירבו לדרישת השוטרים לצאת מתחומי המגרש ובעימות שהחל הותקף אביהם. התובע ביקש להגן על אביו והוכה פעמיים על ידי שוטר, אחת מהן בבעיטה לראשו.

 

בני המשפחה נעצרו והוגש נגדם כתב אישום בגין העלבת עובד ציבור ותקיפת שוטר. אולם לאחר שהתברר שחקירת המקרה נוהלה באופן רשלני ביקשה התביעה לחזור בה מכתב האישום, ובית המשפט זיכה את השלושה. במחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) פתחה מחדש חקירה שהתנהלה נגד השוטר הבועט, וב-2001 הוא הורשע בתקיפה.

 

שש שנים לאחר מכן הגישו האוהד, אחיו ואביו תביעה נגד השוטרים שנכחו באצטדיון, בהם השוטר המורשע, וכן נגד חוקרת המקרה והמשטרה. הם דרשו פיצוי על התקיפה וההליך הפלילי המיותר, וטענו לנזקים נפשיים ועוגמת נפש. הם הסבו את תשומת לב בית המשפט לחומרת התנהלותם של השוטרים, שניסו לטייח עובדות וייחסו להם התנהגות עבריינית על לא עוול בכפם.

 

השוטר שהורשע בתקיפה טען שפעל רק לאחר שקיבל אגרוף בבטן ואיבד שן, וכי מלבד האוהד שבו בעט לא היה לו קשר או מגע עם התובעים האחרים. השוטרים האחרים טענו שהתובעים מנועים מלתבוע אותם כעת, מאחר שלא התלוננו במח"ש בזמן אמת. מכל מקום, הם טענו כי הטענות נגדם שקריות וכי פעלו באופן מקצועי.

 

המשטרה טענה שלא ביצעה כל עוולה נגד התובעים ואין מקום לייחס לה אחריות למעשיו של השוטר שהורשע.

 

השופטת לימור בן-שמן קבעה שהוכח שהופעל כוח בלתי סביר נגד התובעים, שלא עשו דבר מלבד לצעוק – לא עניין חריג במשחקי כדורגל. היא הבהירה שהמשטרה התרשלה בהיערכות לאירוע הספורטיבי, ואינה יכולה להתנער מאחריותה למעשי עובדיה. לגביהם נקבע שפעלו באופן לא ראוי כשעצרו את התובעים וכי החקירה במשטרה נוהלה על ידם ברשלנות.

 

בהתאם לכך חויבה המשטרה חויבה לשלם לכל אחד מהתובעים 35 אלף שקל פיצוי עבור הסבל שהסב להם ההליך הפלילי. לגבי האח המותקף נפסק כי הוא זכאי גם לפיצוי נזיקי על התקיפה. שווי נזקיו הוערך אמנם ב-145,255 שקל, אך השופטת הפחיתה 20% מהפיצוי לאחר שהתובע הודה כי אם היה עוזב את המגרש ייתכן שהאירוע היה נמנע.

 

הפיצוי לאוהד, שלבסוף עמד על כ-116 אלף שקל, נחלק בין המשטרה (35%) לשוטר (65%). המשטרה אף חויבה בהוצאות משפט של 70 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעים: עו"ד מיכל וולך, עו"ד אמודאי קין
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד חגי לרון
  • עו"ד דרור תגר עוסק בנזקי גוף
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים