שתף קטע נבחר

ראו מה אפשר לעשות עם ענבים

פרי קטן עם יתרון תזונתי גדול: ענבים זה פרי בריא וטעים, שאפשר לאכול לא רק מהאשכול - מתכונים לבישול עם ענבים, הפרי שמבקר אצלנו גם בסתיו

עד ממש לא מזמן, ענבים היו שייכים לתקופת הקיץ בלבד ובישרו את בואה של העונה החמה. כיום, עונת הענבים נמשכת כמעט כל השנה.

 

זה פרי נהדר המשתלב נפלא בסלטים קיציים, עוגות, מנות דגים וכמובן - הישר מהאשכול. מי שמחפש סורבה טעים ובריא - מומלץ להקפיא ענבים ולאכול אותם כסוכריות ענבים קפואות. בשל המרקם הייחודי של הענב, הענבים לא קופאים, אלא הופכים לסורבה טבעי בעל מרקם מיוחד.

 

אכילת ענבים מעשירה את התפריט היומי בשלל ויטמינים ומינרלים, כמו ויטמין C, מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B, וגם בסיבים תזונתיים החשובים ליעילות תקינה של מערכת העיכול. ענבים הם גם אחד ממקורות התזונה העשירים בנוגדי חמצון (אנטי-אוקסידנטית).

  

סביצ'ה עם ענבים וקרם גבינת עזים, שף סהר רפאל

המצרכים (ל-3 מנות):

גליל גבינת עזים רכה

1/4 כוס יוגורט עזים

1/4 כוס שמן זית

200 גרם פילה אינטיאס, נקי מעצמות ומעור, חתוך לקוביות בגודל 2-1 ס"מ

חופן עלי בייבי בזיליקום, קצוצים)

15 ענבים סגולים וירוקים, חצויים

מיץ לימון לפי הטעם

2 צנוניות, חצוית ופרוסות דק

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 (צילום: ניצן אשוח) (צילום: ניצן אשוח)
(צילום: ניצן אשוח)
 

אופן ההכנה:

  1. לקרם גבינת עזים - שמים את גבינת העזים בקערה ומרככים אותה בעזרת מזלג. מוסיפים את היוגורט בהדרגה, על מנת לא ליצור גושים: יוצקים בכל פעם מעט על הגבינה ומערבבים היטב עם מטרפה (אפשר להיעזר בבלנדר ידני או במעבד מזון).
  2. מתבלים במלח, פלפל ומעט שמן. מכניסים לשק זילוף ומניחים במקרר.
  3. לסביצ'ה - שמים את הדג בקערה נקייה, ומתבלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור. מוסיפים את הבזיליקום, הענבים, הצנונית ומיץ לימון, ומערבבים היטב.
  4. מזלפים את קרם הגבינה בצלחות ארוכות – יוצרים בכל צלחת 4 תלוליות של קרם.
  5. מניחים מהסביצ'ה לצד תלוליות הקרם ומזלפים מעל מעט שמן זית.
  6. אפשר להגיש את המנה עם צנימים.

 

פורל בחמאה שרופה וענבים, שף מיכאל כץ

המצרכים (ל-4 מנות):

4 פילטים של דג פורל או כל דג אחר, נקיים מאדרות ויבשים למגע

50+25 גר' חמאה

1 כוס ענבים, חתוכים לרבעים 

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. סופגים את נוזלי הדג בעזרת נייר סופג. כמה שהדג יבש יותר כך הוא ידבק פחות למחבת.
  2. ממיסים 25 גר' חמאה במחבת (רצוי טפלון), ומטגנים את הדג למשך שתי דקות על כל צד, מתחילים בצד של העור.
  3. מתבלים במלח פלפל (טיפ: אפשר לקמח את הפילה לפני הטיגון, זה מעניק לו מעט יותר צבע ועור מעט יותר פריך). מוציאים את הדג מהמחבת ומעבירים לצלחת.
  4. באותה המחבת ממיסים 50 גר' חמאה עד לקבלת צבע חום עדין. מוסיפים את הענבים, מעט מלח ופלפל ואפשר גם מעט מיץ לימון.
  5. מבשלים כדקה ומוזגים את הרוטב החם על הדג. מומלץ להגיש עם פירה תפוח אדמה וסלט עלים.

*מי שרוצה יכול לוותר על הטיגון, ולאפות את הדג בתנור בחום של 250 מעלות למשך כ-6-10 דקות.

 

דלורית במילוי בשר טלה, ענבים וצנוברים

המצרכים (ל-4 מנות):

4 דלוריות, חצויות ומרוקנות מתוכנן

1/4 כוס שמן זית

1 בצל קצוץ

500 גרם בשר טלה (כתף, ירק או שוק), חתוך לקוביות קטנות

250 גרם ענבים (לא משנה מאיזה זן)

3 שיני שום

1/2 כף בהרט

1 כפית חווייג'

1 ליטר ציר (טלה, ירקות, בקר או עוף)

2 כפות צנוברים

3 כפות סילאן

1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים

מלח

פלפל

 (צילום: ניצן אשוח) (צילום: ניצן אשוח)
(צילום: ניצן אשוח)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הדלורית בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים כ-20 דקות.
  2. מחממים את יתרת השמן במחבת עמוקה או בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שליש מכמות הבשר ומטגנים אותו תוך ערבוב כ-3-2 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים שליש נוסף מהבשר ומטגנים שוב עד שצבעו משתנה, וכך עושים גם עם יתרת הבשר.
  3. מוסיפים למחבת את הענבים, השום, הבהרט, החווייג' ו-1/2 כוס ציר. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  4. ממלאים את הדלוריות בתערובת הבשר ומניחים בתבנית עמוקה. מפזרים עליהן את הצנוברים, הפטריות והסילאן, ויוצקים את הציר עד לכיסוי.
  5. אופים בתנור במשך 10 דקות ב-180 מעלות.

*הגשה: מניחים את הדלוריות בצלחות ויוצקים עליהן מהרוטב.

 

פילה בקר, כבד אווז ושקדי עגל במרקחת ענבים ויין

המצרכים (ל-2 מנות):

1 כוס ענבים (לא משנה מאיזה זן)

1/2 כוס סוכר

1/2 חצי כוס יין מתוק (רצוי פורט)

2 ענפי רוזמרין

שמן זית

2 מדליוני פילה בקר במשקל 130 גרם כל אחד

2 מדליוני כבד אווז במשקל 80 גרם כל אחד

200 גרם שקדי עגל, חתוכים לקוביות גדולות ומשופדים על 2 מקלות קינמון

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 

 (צילום: ניצן אשוח) (צילום: ניצן אשוח)
(צילום: ניצן אשוח)

אופן ההכנה:

  1. שמים את הענבים והסוכר במחבת עמוקה, ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-10 דקות, ללא כיסוי. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את היין והרוזמרין, ומבשלים עוד 20 דקות.
  3. מחממים מעט שמן זית במחבת גריל. כשהמחבת חמה מאוד שמים בה את נתחי הפילה. לאחר כ-2 דקות הופכים את הפילה ומוסיפים את שיפודי השקדים. לאחר כ-2 דקות נוספות הופכים את הפילה והשקדים, מוסיפים את הכבד ומתבלים במלח ובפלפל. צולים כ-2 דקות נוספות, כשבאמצע הופכים את הכבד.
  4. ההגשה - מניחים במרכז צלחת מדליון פילה ועליו כבד אווז. משעינים על הפילה שיפוד שקדי עגל ויוצקים על הכל מרוטב הענבים.

 

פילה סלמון בענבים שחורים, רוטב שמפנייה וחומץ בלסמי, שף סהר רפאל

בזמן הכנת המנה מתקרמלים הענבים ומעניקים לרוטב טעם מעודן. בתוספת השמפניה והחומציות של הבלסמי נוצר מצע מרשים ומפרגן לדג הסלמון.  

 

המצרכים (ל-2 סועדים):

2 יח' פילה סלמון נקי מעצמות במשקל של 240 גרם

1/2 כוס ענבים (מומלץ שחורים, ללא חרצנים)

1 כוס שמפנייה או קאווה

2 כפות חומץ בלסמי

מלח גס

פלפל שחור גרוס

1 ענף מרווה

100 גרם חמאה

1/4 כוס שמנת מתוקה או 2 כפות חמאה

 (צילום: ניצן אשוח) (צילום: ניצן אשוח)
(צילום: ניצן אשוח)
  

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הדגים. מחממים מחבת עם חמאה ומניחים את הדגים עם הצד של העור כלפי מעלה. מטגנים במשך כשלוש דקות מכל צד
  2. מוסיפים את הענבים ומטגנים במשך כשתי דקות נוספות.
  3. מוסיפים את המרווה והשמפניה או הקאווה, מצמצמים את הרוטב, מוסיפים את השמנת או החמאה, טועמים, ומשפרים את הטעם בהתאם לצורך.
  4. בצלחת מעט עמוקה מניחים את הסלמון ומעל בוזקים את הרוטב ואת הענבים.

 

ראו איך היינן ד"ר דני יניב מטפל בענבים: 

 

המתכונים באדיבות "ענבי טלי" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן אשוח
פילה בקר, כבד אווז ושקדי עגל במרקחת ענבים ויין
צילום: ניצן אשוח
מומלצים