שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    "שקשוקה? הו, זה מדהים"
    האם ישראל בדרך להפוך ליעד קולינרי תיירותי? עשרה שפים נחשבים מלונדון ביקרו בארץ, ועומדים לפרסם את רשמיהם בחוברת שתצורף ל"טיימס", ובה מתכונים בהשראת הטעמים הישראלים. בין השפים היו פרגוס הנדרסון והשף טום סלרס בעלי מסעדות עם כוכב מישלן. שר התיירות לוין: "לישראל יש המון מה להציע לתייר בתחום הקולינריה". אז מה הם חשבו על שקשוקה, חומוס ופלאפל?

     

    צילום: ליאור פז

    צילום: ליאור פז

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    בשקט בשקט הגיעה בשבוע שעבר מלונדון לישראל קבוצה של עשרה שפים נחשבים, ביוזמת משרד התיירות, המבקש למצב את ישראל כיעד קולינרי אטרקטיבי לפודיז. בקבוצה היו שפים מעוטרי כוכבי מישלן, יזמים בתחום המסעדנות, מחברי ספרי בישול ושפים ראשיים מהמסעדות הפופולריות ביותר בלונדון, וביניהם פרגוס הנדרסון, השף של מסעדת "סנט ג'ון" הנחשבת, בעלת כוכב מישלן, וגם השף טום סלרס ממסעדת "סטורי", שמסעדתו זכתה בכוכב מישלן 5 חודשים בלבד אחרי פתיחתה, כשהוא בן 26.

    אז איך הביס שלנו? שף פרגוס הנדרסון במסעדת "הקוסם" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    אז איך הביס שלנו? שף פרגוס הנדרסון במסעדת "הקוסם"(צילום: ירון ברנר)

    השפים סיירו בנקודות קולינריות ברחבי הארץ, בצפון, במרכז ובירושלים: הם ביקרו בשוק מחנה יהודה, ובמסעדות שונות ובהן מסעדת "מגדלנה" בצומת מגדל, מסעדת "מחניודה" בירושלים ומסעדת "הקוסם" בתל אביב. בערב האחרון שלהם בארץ הם התארחו בביתה של רותי ברודו, מבעלי קבוצת הבראסרי והקופי בר.

    אחי, אתה בא לרקוד על השולחן? שף פרגוס הנדרסון (מימין) ושף אורי נבון (צילום: אילן ספירא) (צילום: אילן ספירא)
    אחי, אתה בא לרקוד על השולחן? שף פרגוס הנדרסון (מימין) ושף אורי נבון(צילום: אילן ספירא)
      

    את הקבוצה ליווה השף יוסי אלעד, ממסעדת מחניודה, המחזיק גם בשתי מסעדות בלונדון, ולביקור הצטרפה גם כתבת מהטיימס, אשר תפרסם את רשמיה מהביקור בישראל, יחד עם חוברת מתכונים שירכיבו השפים, בהשפעת טעמי המטבח הישראלי. ומה הם חושבים על שקשוקה, חומוס ופלאפל?

    מרימים לקולינריה בישראל (צילום: אילן ספירא) (צילום: אילן ספירא)
    מרימים לקולינריה בישראל(צילום: אילן ספירא)
     

    "תיירות מבוססת היום לא רק על ביקור באתרים היסטוריים, אלא קודם כל על חוויה שהתייר מבקש לחוות", מסר שר התיירות יריב לוין, "הקולינריה והטעמים המקומיים הם מרכיב מאוד חשוב בחוויה הזאת. לישראל יש המון מה להציע לתייר בתחום הקולינריה, והמטרה שלנו בהבאת השפים הבריטים לכאן היא לחשוף בפני הקהל הבריטי את האפשרויות הרבות שישנן כאן בישראל לכל מי שאוכל וטעמים מיוחדים מעניינים אותו".

    השפים במסעדת "מגדלנה"  (צילום: אילן ספירא) (צילום: אילן ספירא)
    השפים במסעדת "מגדלנה" (צילום: אילן ספירא)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    עף על הביס: שף פרגוס הנדרסון זולל אוכל רחוב ישראלי
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים