שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    אוכלים עם העיניים: מתכונים צבעוניים

    הארוחות השגרתיות כבר משעממות ואתם רוצים לקחת את כל עניין האוכל והעיצוב צעד אחד קדימה? כך תכינו ארוחה בצבעים

     

     

    השולחן הירוק

     

    דג על פירה אפונה

    המצרכים (ל-8 מנות):

    8 נתחי פילה דניס

    לפירה-

    800 גר' אפונה קפואה

    2 תפוחי אדמה לבנים

    4 לימונים פרוסים

    100 גר' חמאה

    שמן זית

    נענע

    1 גביע יוגורט יווני

    רוזמרין

    טימין

    מלח, פלפל שחור

     (צילום: עמרי שפרן) (צילום: עמרי שפרן)
    (צילום: עמרי שפרן)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את פירה האפונה - מבשלים את תפוחי האדמה והאפונה עד לריכוך. מועכים את האפונה לפירה גס, ואת תפוחי האדמה מועכים עם חמאה עד לקבלת מחית חלקה. מערבבים את פירה האפונה ואת פירה תפוחי האדמה, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
    2. מכינים את הדג - מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים פרוסות מ-2 לימונים. מסדרים את הדגים על פרוסות הלימון, ומניחים את יתרת פרוסות הלימון על הדגים.
    3. מזלפים שמן זית, מתבלים במלח וענפי בזיליקום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות.
    4. מרכיבים את המנה - יוצקים 2 כפות גדושות של פירה במרכז הצלחת, מסדרים מעליהן פרוסת דג, מזלפים מעט יוגורט ומפזרים מעט עלי טימין. מגישים.

     

    שעועית ירוקה מוקפצת

    המצרכים (ל-8 מנות):

    800 גר' שעועית ירוקה קפואה, מופשרת ומיובשת היטב

    1 בצל, קצוץ דק

    שמן זית

    4 כפות פירורי לחם

    1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

    100 גר' קשקבל

    מלח, פלפל שחור

    לקישוט-

    מעט גבינת קשקבל

     

    אופן ההכנה:

    1. במחבת גדולה עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השעועית הירוקה, ומקפיצים עד לריכוך (כדאי להימנע מטיגון יתר על מנת לשמור על פריכות השעועית).
    2. מוסיפים לתערובת פירורי לחם, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
    3. מעבירים את התערובת לקערת הגשה, מוסיפים מעל אגוזים קצוצים, מתבלים ומערבבים היטב.
    4. מקלפים סרטי קשקבל בקולפן ירקות, מפזרים מעל השעועית ומגישים.

     

    סלט עלי משי

    המצרכים (ל-8 מנות):

    1 שקית עלי משי

    100 גר' גבינת פטה צאן מלוחה מפוררת 

    100 גר' שקדים פרוסים

    לרוטב-

    1/8 כוס שמן זית + ועוד קצת לקלייה

    2 כפות מעדן תפוח אגס

    2 כפות חומץ בלסמי

    מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. קולים את השקדים במחבת עם כף שמן זית עד להזהבה.
    2. מכינים את הרוטב - מערבבים בצנצנת סגורה 1/8 כוס שמן זית, 2 כפות מעדן תפוח אגס, 2 כפות חומץ בלסמי ומלח.
    3. שמים בקערת הגשה את עלי המשי, השקדים הקלויים ואת הפטה המפוררת ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים בעדינות, ומגישים.

     

    השולחן הצהוב

     

    פלפלים צהובים ממולאים בקינואה וירקות

    המצרכים (ל-8 מנות): 

    8 פלפלים צהובים, קטנים ומוצקים

    2 בצלים סגולים

    מיץ מ-2 לימונים

    2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנטנות  

    צרור שמיר, קצוץ דק

    צרור נענע, קצוצה דק

    3 שיני שום, פרוסות דק

    1 כוס קינואה

    2 כפות שיבולת שועל של קוואקר

    1/2 ליטר מים

    4 כפות שמן זית

    1 כפית כורכום

    מלח, פלפל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר גדול שיכיל את כל הפלפלים, מטגנים קוביות מבצל אחד בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים 3 שיני שום ומערבבים. יוצקים לתערובת מיץ לימון, 1/2 ליטר מים, כפית מלח ו-2 כפות קוואקר ומביאים לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים תיבול.
    2. חותכים את ראשי הפלפלים ומנקים מגרעינים. שומרים את ראשי הפלפלים לכיסוי.
    3. מכינים את המילוי - בקערה מערבבים קינואה, בצל אחד קצוץ דק, עגבניות, שמיר ונענע, 4 כפות שמן זית, כורכום, מלח ופלפל.
    4. ממלאים את הפלפלים בתערובת עד לגובה 2/3 ומניחים בסיר עם הירקות. יוצקים מעט מהרוטב אל תוך הפלפלים, ומכסים בראשים החתוכים. הרוטב צריך להגיע ל-2/3 מהפלפלים. במידת הצורך ניתן להוסיף מים. מבשלים כ-1/2 שעה על להבה בינונית. ניתן להמיר את הבישול באפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בסיר מכוסה כשעה.

     

    פשטידת בצל מוקרמת

    המצרכים (ל-8 מנות):

    2 כוסות קמח

    יוגורט ביו 3%

    100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר

    2/3 כוס מים

    2 ביצים

    3 בצלים קצוצים

    1 גביע גבינת סימפוניה ריבת בצל

    1 שמנת מתוקה

    100 גר' גבינה צהובה מגוררת

    מלח, פלפל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - בקערת המערבל מנפים את הקמח, מוסיפים 50 גר' חמאה, 3 כפות יוגורט ומעט מלח. מערבלים ומוסיפים מים לאט תוך כדי ערבול, עד שהבצק נאסף לגוש (במידה והבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח). מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר תבנית פאי, משמנים את התבנית ופורסים את הבצק.
    2. מכינים את המלית - מטגנים את הבצלים ב-50 גר' חמאה, ומצננים מעט. מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים, גביע סימפוניה ריבת בצל, גבינה צהובה מגוררת, שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור.
    3. יוצקים את התערובת על הבצק שבתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-40 דקות עד שהמלית מתמצקת.

     

    סלט תירס חריף

    המצרכים (ל-8 מנות):

    6 קלחי תירס

    2 עגבניות, קצוצות דק

    1 פלפל אדום, קצוץ דק

    1 פלפל ירוק חריף קטן, קצוץ דק

    1 בצל סגול, קצוץ דק

    כוסברה, קצוצה דק

    מיץ לימון

    מלח

    4 כפות שמן זית

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים שמן זית במחבת. מסירים את גרעיני התירס מהקלחים, ומטגנים עד לחריכה קלה.
    2. מערבבים את הירקות הקצוצים בקערה עם התירס, ומתבלים ב-2 כפות מיץ לימון ומלח.
    3. מעבירים למקרר ל-1/2 שעה לספיגת טעמים.

     

    כוסות טורטית לבנה עם מנגו ופסיפלורה

    המצרכים ל-8 מנות:

    2 טורטית לבנה

    1 מנגו גדול בשל

    3-2 פסיפלורות, מרוקנות ממילוי

    1 יוגורט יווני

    1 שמנת מתוקה

    1 כף סוכר

     (צילום: עמרי שפרן) (צילום: עמרי שפרן)
    (צילום: עמרי שפרן)
     

    אופן ההכנה:

    1. קוצצים את הטורטית בסכין חדה לפירורים גסים. בקערה עם מוט בלנדר מרסקים את המנגו ו-2כפות יוגורט עד לקבלת מחית חלקה. מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר לקצפת יציבה.
    2. מרכיבים את המנה - מפזרים בתחתית של כוסות קינוח פירורי טורטית, יוצקים מעל מחית מנגו ויוגורט ושמים כף נדיבה של קצפת. מעטרים במעט מיץ פסיפלורה, ומגישים.

     

    השולחן האדום

     

    רביולי בטטה ברוטב עגבניות קטיפתי

    המצרכים (ל-8 מנות):

    2 חבילות רביולי בטטה

    לרוטב-

    1 בצל, קצוץ דק

    1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות

    2 שיני שום קצוצות

    שמן זית

    800 גר' עגבניות מרוסקות מקופסא

    1 רסק עגבניות קטן

    2 כפות שיבולת שועל

    1 כף סוכר

    1 כף פפריקה

    1 כפית מלח

     (צילום: עמרי שפרן) (צילום: עמרי שפרן)
    (צילום: עמרי שפרן)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הרוטב - בסיר קטן מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים שום, פפריקה וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, 2 כפות שיבולת שועל ומלח. מבשלים במשך 5-6 דקות על להבה קטנה עד להסמכה. מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת רוטב קטיפתי.
    2. מבשלים את הרביולי לפי הוראות ההכנה על השקית. מעבירים לקערת הגשה ויוצקים את מעל את הרוטב.

     

    אורז עם רימונים

    המצרכים (ל-8 מנות):

    3 כוסות אורז בסמטי

    שמן לטיגון

    1/2 4 כוסות מים

    מלח

    2 רימונים מגורענים

    1 צרור שמיר, קצוץ דק

     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את האורז במים קרים במשך שעה, שוטפים ומסננים היטב.
    2. מטגנים את האורז במעט שמן, מוסיפים מים ומלח ומבשלים על פי ההוראות.
    3. מערבבים היטב עם שמיר, מפזרים מעל רימונים ומערבבים בעדינות.

     

    קרפצ'יו סלק עם משמש מיובש

    המצרכים (ל-8 מנות):

    1 חבילה סלק מבושל

    100 גר' משמשים מיובשים

    לרוטב-

    טימין טרי

    3 כפות שמן זית

    3 כפות רוטב שזיפים ורימונים

    1 כף דבש

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את הסלקים המבושלים לפרוסות דקות ומסדרים על צלחת הגשה.
    2. חותכים את המשמשים המיובשים לרצועות דקות, ומפזרים מעל הסלקים.
    3. מכינים את הרוטב - מערבבים היטב שמן זית עם רוטב שזיפים ורימונים, דבש, מלח ופלפל שחור גרוס. יוצקים על הירקות, מפזרים מעט טימין טרי מעל ומגישים.

     

    קדאיף תפוחים ורימונים

    המצרכים (ל-8 מנות):

    1/2 חבילה אטריות קדאיף

    100 גר' חמאה

    1 מיכל שמנת מתוקה

    150 גר' אבקת סוכר

    4 כפות סוכר

    1 כף קינמון

    2 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

    1 רימון, מקולף ומגורען

     (צילום: עמרי שפרן) (צילום: עמרי שפרן)
    (צילום: עמרי שפרן)
     

    אופן ההכנה:

    1. מפשירים את אטריות הקדאיף לפי ההוראות.
    2. ממיסים במחבת 100 גר' חמאה, מוסיפים את הטריות ואבקת סוכר ומערבבים.
    3. בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מניחים 16 עיגולי קדאיף בקוטר 7 ס"מ, ואופים במשך כ-10 דקות ב-160 מעלות עד שהדסקיות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
    4. מכינים את תערובת התפוחים-רימונים - ממיסים 50 גר' חמאה במחבת, מוסיפים סוכר וכף קינמון ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסירים מהאש, מסננים את הנוזלים ומצננים.
    5. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
    6. מרכיבים את המנה - מניחים את דסקיות הקדאיף על צלחת הגשה, יוצקים כף קצפת על כל דסקית ומפזרים מעל לפזר מעט תפוחים מקורמלים וגרעיני רימון. מגישים.

     

    המתכונים באדיבות המתכונאית קארין שור ל"שטראוס מחלבות"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עמרי שפרן
    כוסות טורטית לבנה עם מנגו ופסיפלורה על השולחן הצהוב
    צילום: עמרי שפרן
    מומלצים