שתף קטע נבחר

בג"ץ מחק העתירה נגד קרים, ימונה בחמישי לרבצ"ר

אחרי שמפלגת מרצ מחקה את עתירתה נגד מינויו של הרב אייל קרים לתפקיד הרב הצבאי הראשי, שופטי בג"ץ החליטו לגנוז את העתירה בעקבות התצהיר שהגיש ובו הבהיר כי מעולם לא תמך באונס: "חבל שדבריו הברורים בתצהיר לא קיבלו את הביטוי קודם לכן"

עכשיו זה סופי: בג"ץ מחק היום (ב') את העתירה שהגישה מרצ נגד מינויו של הרב אייל קרים לתפקיד הרב הצבאי הראשי לצה"ל, וכעת יוכל קרים להיכנס באופן רשמי לתפקיד בטקס שיתקיים ביום חמישי הקרוב.  

 

חברות הכנסת של מרצ - היו"ר זהבה גלאון, מיכל רוזין ותמר זנדברג - מסרו בתגובה: "אנחנו מברכות את בג"ץ על שעמד על כך שיובהרו דבריו של הרב קרים ומקבלות את ההחלטה שלא למנוע את מינויו. אנחנו שמחות שהשופטים לא הסתפקו במחיקת העתירה בלי לנמקה, ובטוחות שפסק הדין הזה מפורט שלא בכדי, וכי ההלכה הזו עוד תצוטט בעתיד".

 

שלוש חברות הכנסת הוסיפו כי "מדובר בתקדים של ממש בהתערבות בית המשפט במינויים של הרשות המבצעת ובפרט בצה"ל, גם על רקע התבטאויות בלבד. זו אזהרה של בג"ץ כי חריגה מערכי צה"ל לא תעבור על סדר היום".

הרבצ"ר המיועד קרים (צילום: עיתון במחנה) (צילום: עיתון במחנה)
הרבצ"ר המיועד קרים(צילום: עיתון במחנה)

בחודש יולי החליט הרמטכ"ל למנות את קרים לרבצ"ר. לאחר הודעת המינוי נודע כי קרים העלה תשובות לאתר האינטרנט "כיפה" לפני יותר מעשור ובהן אמירות בנוגע לשירות צבאי של נשים, מעמדם של בני מיעוטים ומעמדם של בני זוג מאותו מין. כמו כן, תשובה נוספת עסקה בסוגיית אונס נשים בזמן לחימה על ידי חיילי צה"ל שבו לכאורה אמר כי מותר לאנוס נשים גויות בעת מלחמה.

 

דבריו עוררו סערה וזו הובילה לעתירה שהגישו חברות הכנסת של מרצ. לפני כשבוע התקיים דיון בעתירה, ובו ניתן צו ביניים שמנע את כניסתו של הרב קרים לתפקיד עד שיבהיר את דבריו.

 

קרים הגיש תצהיר לבג"ץ ובו אמר כי "כל רב, מחנך או איש ציבור נדרש להיות בעל יכולת לחזור בו, ולהודות בטעות ובשגיאה. אף אני אינני נרתע לומר טעיתי: טעיתי בכך שהשבתי בקצרה ובתמצית על שאלות מורכבות, שיש בהן יותר מעמדה הלכתית אחת; וטעיתי בכך שלעיתים לא ניסחתי את דבריי באופן מדויק, והיו מי שנפגעו מהם. על פגיעה זו כבר כתבתי ואמרתי שהנני מתנצל בפה מלא".

 

קרים הבהיר את דבריו בתצהיר ואמר כי מעולם לא התיר אונס. אתמול הגישו חברות הכנסת של מרצ את תגובתן לתצהיר ואמרו כי הן "מברכות על הדברים הברורים שנכתבו ועל המסר הערכי החשוב לכל חיילי וחיילות צה"ל". לכן הסבירו חברות הכנסת כי העתירה השיגה את מטרתה וכי הן לא יעמדו על המשך ניהול ההליך, ומשכו את העתירה.

 

היום, כאמור, החליט בג"ץ למחוק את העתירה ואת צו הביניים שמנע את כניסתו לתפקיד של קרים. "אף אנו סבורים כי אין עוד מקום להמשך הדיון בעתירה זו לאור האמור בתצהירו המפורט של המשיב", כך כתבה הנשיאה מרים נאור בפסק הדין. "חבל שדבריו הברורים של המשיב בתצהירו לא קיבלו את הביטוי קודם לכן, בין במסמכים השונים שצורפו לכתב התשובה, בין בדרך של תיאור השיחה שהתקיימה בין הרמטכ"ל לבין המשיב, ובין באמצעות תצהיר מפורט שהיה מוגש טרם הוצאת הצו-על-תנאי".

 

נאור ציינה בהחלטה עוד כי "אולם מוטב מאוחר מאשר לעולם לא. דבריו הברורים של המשיב בתצהיר שהוגש לאחר הוצאת הצו-על-תנאי עולים בקנה אחד עם ערכיה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. לא נותר לנו אלא לאחל לאל"מ הרב אייל קרים הצלחה רבה במילוי תפקידו החשוב, לתפארת צה"ל ולתפארת מדינת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עיתון במחנה
אייל קרים
צילום: עיתון במחנה
מומלצים