שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    שעת דייסה: 3 מתכונים מפנקים

    לרגל הגשם שבדרך, קבלו שלישיית מתכונים מחממים של דייסה מהבילה בשלושה סגנונות שונים - דייסת ריזוטו עם חלב תירס של השף חיים כהן, דייסת סולת וגם דייסת שיבולת שועל עם פירות יער ודבש

    דייסת ריזוטו עם חלב תירס

    מתכון של השף חיים כהן

     

    המצרכים:

    לחלב תירס -

    10 קלחי תירס

    50 גר' חמאה

    4 ליטר חלב

    לדייסה:

    3 ליטר חלב תירס

    1 ליטר שמנת

    175 גר' ריזוטו

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את החלב תירס - מגלחים את קלחי התירס.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
       
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
      מאדים את הגרגירים עם החמאה ומוסיפים את החלב. מרתיחים כשעה. טוחנים את התערובת בעזרת בלנדר יד, ומסננים עם מסננת צפופה.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    2. מכינים את הדייסה - מרתיחים את השמנת עם חלב התירס. כשמגיע לרתיחה, מוסיפים את הריזוטו ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מצטמצם בכשליש. מערבבים את התערובת לעיתים קרובות עם לקקן.

       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)


     

    דייסת סולת

    מתכון של רני בן אברהם

     

    המרכיבים (ל-6 מנות): 

    4 כוסות חלב

    1/2 כוס סולת

    2 כפות סוכר

    קורט מלח

    6 מקופלת

     

    אופן ההכנה:

    1. מביאים את החלב לרתיחה.
    2. מוסיפים את הסולת תוך כדי ערבוב על מנת שלא יווצרו גושים. 
    3. מנמיכים את האש, מוסיפים את הסוכר וקורט המלח, מכסים ומבשלים עוד כרבע שעה על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב. 
    4. מניחים את המקופלת בקערה מוזגים את הדייסה החמה ומגישים.


    דייסת סולת מתוקה (צילום: ירון ברנר) 

     

    דייסת שיבולת שועל

    מתכון של אינס שילת ינאי  

     

    המצרכים (ל-2 מנות):

    1 כוס קוואקר

    2 כוסות חלב

    1/2 1 כף סוכר חום

    מעט קינמון

     

    לתוספות:

    פירות יער קפואים - להפשיר מעט בטמפרטורת החדר

    דבש - לפי הטעם

    1 בננה טרייה פרוסה

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את החלב בסיר קטן עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את הסוכר ואת שיבולת השועל. מערבבים במשך כ-5 דקות עד שכל הנוזלים נספגים בשיבולת השועל.
    2. מסירים מהאש, מעטרים בפירות ובזילופי דבש, מפזרים קינמון ומגישים.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    הדייסה של השף חיים כהן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים