שתף קטע נבחר

3 שאלות שצריך לשאול לפני שחוזרים לאקס

הזמן לא תמיד עושה את שלו ולעיתים אנחנו מתפתים לחזור למקום הנוח והמוכר מכולם. אלא שבמרבית המקרים, קאמבק עם האקס הוא לא פחות מכישלון ידוע מראש

עברה כמעט שנה מאז שליהיא נפרדה מהחבר שלה, ובמקרה שלה - הזמן לא עשה את שלו. ככל שעברו הימים, הגעגועים אליו רק הלכו והתעצמו. היא שאלה את עצמה יומם וליל שמא היא והאקס עשו טעות בכך שהם נפרדו. הבעיה היא שבמשך כל השנתיים שהם היו ביחד, ליהיא תמיד הרגישה כאילו משהו חסר ביחסים ביניהם, אבל היא לא ידעה לשים על זה את האצבע שלה ולהצביע על משהו ספציפי.

 

אז היה כדאי להיפרד או לא?

מחקרים מוכיחים כי בין חצי לשני שליש מאיתנו נמצאים בשלב מסוים בחיים במערכות יחסים מחזוריות, כלומר נפרדים וחוזרים לאותו אדם, בעוד שהיתר נפרדים באופן סופי או נשארים ביחד באופן סופי, בלי זיגזגים. מבין אלה שהחליטו לחזור לאקס/ית, ניתן לומר באופן סטטיסטי כי הם נוטים להיות פחות מרוצים ממערכות היחסים שלהם.

 

בחלק ניכר מהמקרים הבעיה הנפוצה היא חוסר תקשורת, חוסר וודאות לגבי העתיד הזוגי וחוסר בטחון באופן כללי. אותם זוגות שחוזרים להיות יחד אחרי פרידה, מתחילים מחדש את הקשר באופטימיות גדולה שהפעם זה יהיה אחרת, הפעם למדנו מהטעויות והקשר יהיה חזק יותר, אך המציאות מוכיחה כי בחלק גדול מהמקרים, היחסים לא משתפרים כלל. אם בכל זאת אתם מרגישים צורך או רצון עז לחזור לאקס/ית, כדאי מאוד שתשאלו את עצמכם שלוש שאלות חשובות:

 

1. מהי הסיבה שבגללה נפרדתם?

תחשבו על זוג שמאוהב עד מעל הראש. יש להם תקשורת טובה, הם נהנים מאוד יחד, אך הם נפרדו כי אחד מהם היה צריך לעבור למדינה אחרת עקב עבודה שחשובה לו. בואו ניקח דוגמה של רופא שהחליט לחיות מספר שנים באפריקה כדי לעזור לילדים שם. בת הזוג שלו לא הסכימה לעבור איתו כי היא בדיוק התחילה את הקריירה שלה ולא רצתה לאבד את התנופה. הפרידה היתה כואבת מנשוא, ועכשיו הם לא בטוחים שעשו את הצעד הנכון - שניהם שמו את הקריירה לפני הזוגיות, ועתה הם מתלבטים אם עשו טעות.

"ברוב הקאמבקים, היחסים לא באמת משתפרים" (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
"ברוב הקאמבקים, היחסים לא באמת משתפרים"(צילום: Shutterstock)
 

במקרה כזה, אני בהחלט חושבת שיש מקום לשקול לחזור להיות ביחד. אך ישנם מקרים בהם אני נגד באופן חד משמעי, למשל מצב שבו אחד מהצדדים היה מקטין את הצד השני וגורם לו להרגיש חסר ערך. אין מצב שאעודד זוג כזה לחזור להיות ביחד כי מדובר בדינמיקה הרסנית. מקרה נוסף הוא כאשר בני הזוג נפרדו עקב פערים עמוקים בהשקפת העולם שלהם ובתכנון העתיד. לדוגמה כאשר צד אחד מצהיר באופן חד משמעי שאינו מעוניין להביא ילדים לעולם, בעוד הצד השני רואה זאת כחובה. לחזור לאקס/ית במצב כזה הוא מקרה קלאסי של להכניס ראש בריא למיטה חולה, כלומר לחזור לזוגיות שמראש אין לה סיכוי להתפתח באופן שיתאים לשני הצדדים. במידה והגעתם למסקנה שהסיבה לפרידה לא בהכרח תהיה קיימת בקשר המחודש, אפשר לעבור לשלב הבא:

 

 

2. האם אתם חוזרים מהסיבות הנכונות?

ישנם זוגות שחוזרים להיות יחד מטעמי נוחות בלבד, לדוגמה כי יותר זול לחיות יחד בדירה משותפת (סיבה כלכלית), או כי הם טיפוסים מכורים לזוגיות שלא יודעים להיות לבד (סיבה רגשית), או כי המשפחה לוחצת עליהם. יש המון סיבות גרועות שבגללן זוגות מחליטים לחזור להיות ביחד. לעומת זאת, ישנן סיבות שכן מצדיקות את החזרה לאקס/ית, ובראשן אהבה אמיתית וטהורה לצד יכולת ורצון לשפר את הכשל שהיה בסיבוב הקודם של היחסים. נניח זוג שנפרד כי אחד מהם היה וורקוהוליק, אבל החליט שהוא עושה שינוי קיצוני, "נגמל" מהעבודה ומקדיש יותר זמן לזוגיות.

 

3. האם אתם באמת מתחייבים להשקיע את כל המאמצים?

האם אתם מוכנים להקריב קורבנות שלא הייתם מוכנים להקריב בסיבוב הקודם של היחסים? האם אתם מוכנים לעשות שינוי אמיתי ואולי גם כואב? במידה והתשובה היא כן, חשוב לוודא שגם הצד השני מרגיש כמוכם ומחויב כמוכם, שלא ייווצר מצב בו ההשקעה היא חד צדדית, ואז ברור מה יקרה.

 

לסיכום, למרות שבדרך כלל אקסים שחוזרים זה לזו לא מצליחים לשפר את היחסים בגלגול הבא של הקשר, עדיין ישנם סיפורי הצלחה מדהימים על זוגות שנפרדו וחזרו ושבפעם השניה הזוגיות שלכם היתה מושלמת. לכן חשוב להיות אופטימיים, ובמקביל לשמור על רגליים על הקרקע ולהיות אמיתיים עם עצמכם ועם בן/בת זוג.

בהצלחה

 

הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית לחילוניים, מסורתיים ודתיים, ומחברת הספר "סטטוס: בזוגיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אתה בטוח שנצליח לעמוד בזה?
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים