שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מלבבות: 4 מתכוני לביבות

    עם בטטה ושמנת, עם זוקיני ונענע, עם תפוחי אדמה ומוצרלה וגם בגרסה המתוקה עם בננה וקרם פרש: ארבעה מתכונים לא שגרתיים שנותנים בראש ללביבות המוכרות

    לביבות בטטה עם שמנת וחזרת פיקנטית

    המצרכים:

    1 בצל גדול

    1 תפוח אדמה בינוני

    1 בטטה גדולה

    2.5 כפות קמח

    1 ביצה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון

    1 כפית סוכר

    שכבה דקה של שמן לטיגון

    לרוטב שמנת חזרת-

    1 גביע שמנת של פעם

    1 כף חזרת, מגוררת

    1 כף עירית, קצוצה

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מגררים בפומפייה או במנדולינה את הבצל, תפוחי האדמה והבטטה לרצועות דקות.
    2. סוחטים את הנוזלים, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
    3. יוצרים לביבות שטוחות, ומטגנים בשמן משני הצדדים במשך כ-5-4 דקות עד להזהבה.
    4. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, מסדרים על צלחת הגשה ומניחים מעל את הלביבות.  

      

    לביבות זוקינינענע ואיולי עשבי תיבול

    המצרכים:

    1 ק"ג זוקיני (3-4 זוקיני גדולים)

    1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

    2 שיני שום, כתושות

    1 ביצה

    1 בצל גדול, קצוץ דק

    1/4 כוס עלי נענע, שטופים וקצוצים

    200 גר' גבינת פטה, מגוררת

    1 כוס פירורי לחם

    מלח, פלפל שחור גרוס

    לאיולי-

    4 כפות מיונז

    1 כף פטרוזיליה, קצוצה

    1 כף עירית, קצוצה

    1 שן שום, קצוצה

    1 כף שמן זית

    מיץ מ-1/2 לימון טרי

    1/4 כפית מלח

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מגררים את הזוקיני בפומפייה או במנדולינה, מערבבים עם המלח ומסננים את הנוזלים.
    2. מערבבים את חומרי האיולי ושומרים בצד.
    3. סוחטים היטב את הזוקיני, ומערבבים עם שאר החומרים.
    4. במחבת טפלון מעט משומנת שמים מעט מהתערובת, ומטגנים במשך 4-5 דקות מכל צד בחום בינוני נמוך.
    5. מגישים חם לצד האיולי.

     

      

    לביבות תפוחי אדמה עם מוצרלה על קרם זיתים שחורים 

    המצרכים:

    4-5 תפוחי אדמה גדולים

    1 בצל גדול

    1 ביצה

    1/4 כוס קמח תופח

    2 כפיות מלח

    1/4 כפית פלפל שחור, טחון

    1/2 כוס מוצרלה, מגוררת

    1 צרור פטרוזיליה קצוצה

    1 כפית עלי טימין, קצוצים

    לקרם זיתים שחורים-

    1 גביע שמנת של פעם (200 מ"ל)

    2 כפות טפנד זיתים שחורים

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מגררים בפומפייה את הבצל ואת תפוחי האדמה, מערבבים עם מלח ומסננים. כעבור כ-1/2 שעה סוחטים היטב את הנוזלים.
    2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בקערה.
    3. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים לביבות. שמים מעט שמן במחבת טפלון, ומטגנים במשך 4-5 דקות מכל צד בחום בינוני נמוך.
    4. מערבבים את החומרים של קרם הזיתים, ומגישים לצד הלביבות.

      לביבות בננה עם קרם פרש ודבש

      צילום: ירון ברנר

      צילום: ירון ברנר

      סגורסגור

      שליחה לחבר

       הקלידו את הקוד המוצג
      תמונה חדשה

      שלח
      הסרטון נשלח לחברך

      סגורסגור

      הטמעת הסרטון באתר שלך

       קוד להטמעה:

       

      המצרכים:

      3 בננות בשלות

      4 כפות קמח תופח

      2 ביצים

      1 כף סוכר חום

      1/2 כפית קינמון, טחון

      1 כפית תמצית וניל אמיתית

      1 כף שמן

      מעט שמן לטיגון

      לקרם פרש דבש-

      1/2 כוס קרם פרש

      2 כפות דבש

       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       

      אופן ההכנה:

      1. מועכים את הבננות בעזרת מזלג, ומערבבים את כל חומרי הלביבות עד לקבלת תערובת אחידה.
      2. על מחבת טפלון מרוחה במעט שמן מניחים כף מהתערובת, ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה.
      3. מערבבים את מרכיבי הקרם פרש עד לקבלת תערובת אחידה.
      4. הגשה - מסדרים את הלביבות בצלחת הגשה, מניחים מעל את הקרם פרש, מזלפים דבש ומקשטים בחתיכות בננה.

     

    המתכונים באדיבות השף דניאל שליט, רשת "קפה רוטשילד"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    לביבות תפוחי אדמה עם מוצרלה על קרם זיתים שחורים
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים