שתף קטע נבחר

נעים להכיר: ארבעה קופידונים גרסת המציאות

אם יש גן עדן תהיו בטוחים שקרן, שיר, לימור וטל כבר הבטיחו לעצמם מקום טוב מקדימה. הארבעה הצליחו לחבר בין כל מיני סוגים של אנשים ואפילו ללוות חלק מהזוגות בברית הנישואים. בשיחה עם יעל גזית הם מספרים כיצד הגיעו לתחביב הרומנטי הזה ואילו פידבקים הם מקבלים

גילוי נאות: מעולם לא שידכתי בין אנשים. אפילו לא עלתה בי המחשבה לחפש זוגיות לאחרים. חיבור בין אנשים תמיד נראה לי כמו משהו מאוד חמקמק שקשה לעלות עליו, הרי איך אפשר לדעת מה הגורם שמחבר בין שני אנשים ספציפיים? ובכן, מסתבר שטעיתי. אחרי שיחות רציניות מאוד עם שלוש חובבות שידוכים ושדכן אחד ומיוחד, גיליתי שיש דרכים לעלות על הפוטנציאל של שני אנשים להתאים. מבחינת השדכנים שלנו, אפשר לזהות התאמה זוגית די מהר, ויש להם רשימה ארוכה של זוגות שמוכיחה ששידוכים בין חברים זאת אופציה לא רעה בכלל להתחיל ממנה קשר זוגי מוצלח.

 

אצל קרן נתנזון, עיתונאית ועורכת, השידוך הראשון הגיע בעקבות האהבה הראשונה: "השידוך הראשון שערכתי התחיל מאיזושהי קומדיית טעויות רומנטית, בכיתה י"א. זה התחיל מזה שיצאתי עם נער בשם עידן, אבל בעצם הייתי מעוניינת בחבר הכי טוב שלו, עומר. הקשר בינינו החזיק מעמד בדיוק חודש, ואחרי זה נשארנו ידידים. אחרי כמה חודשים פגשתי את עומר, אותו חבר טוב שלו, ואחרי הפגישה הזאת הפכנו להיות זוג צפוף וצמוד, כשבעצם עומר הוא האהבה הראשונה שלי, על כל המשתמע מכך".

 

"בגלל שעידן הרגיש קצת בחוץ, הפתרון היה למצוא לו שידוך כדי שהוא לא יתבאס. בכל זאת, אני פעם יצאתי איתו ועכשיו אני בת הזוג של החבר הכי טוב שלו, והוא מין גלגל חמישי שלא מוצא את עצמו. באותה תקופה, עידן כבר היה חייל אז הזמנתי אותו להיות מאבטח בטיול השנתי של כיתה י"א אצלנו, וכל הטיול הייתי עסוקה בהפקה של לשדך לו חברה כדי שהוא לא יהיה יותר ממורמר, וזה הצליח מעל למשוער. אחת החברות הכי טובות שלי הפכה להיות בת הזוג שלו במשך שלוש שנים".

 

מרשים! כמה אנשים שידכת עד כה?

"אין לי מושג. אני הרבה פעמים עושה חיבור ופשוט ממשיכה הלאה. אני גם משתדלת לא להיות מעורבת כי זה יכול להיות לפעמים בעייתי, כי שדכן, בטח בין חברים, הוא סוג של ש.ג - אם הולך טוב אני מקבלת מחמאות, אבל אם קורה משהו לא טוב - אז הראשון שמאשימים הוא את מי ששידך. אז אני בדרך כלל לוקחת צעד אחורה. מבחינת תדירות השידוכים, בדרך כלל אני מכירה בחור שהוא רווק בסביבות גיל 35, והוא מיד נכנס לפנקסון שלי בגלל שההיצע של הבנות הרווקות שמוכנות לצאת לבליינד-דייט הוא גדול יותר. וזה די מדהים כשחושבים על זה, שבנות הרבה יותר פתוחות מבנים לעניין הזה".

קרן נתנזון. גם בחתונה שלה היא מצאה זמן לשדך (צילום: אוסף משפחתי) (צילום: אוסף משפחתי)
קרן נתנזון. גם בחתונה שלה היא מצאה זמן לשדך(צילום: אוסף משפחתי)
 

מה השידוך שאת הכי גאה בו?

"השידוך הכי יפה והכי מוצלח שעשיתי היה בדיוק לפני 4 שנים, במהלך החתונה שלי. בזמן הריקודים תפסתי חבר ותפסתי חברה ואמרתי להם: 'בואו, אתם צריכים להכיר וביי, יש לי חתונה לנהל פה'. פשוט הכרחתי אותם לדבר והלכתי. מאז הם חוגגים איתנו, כי יום הנישואים שלנו הוא יום הזוגיות שלהם. ואני מודה שאני די פולניה ומחכה לרגע שבו ארקוד בחתונה שלהם".

 

במה התחביב הזה תורם לך?

"ממש לאחרונה פרסמתי פוסט עם צילומי מסך של הודעות אחרי דייט מוצלח. זה זוג טרי מאוד שעשיתי סטטוס כזה 'הצד שלו, הצד שלה' עם הודעות שלו ושלה אחרי הדייט. זה גורם לי להרגיש מדהים. העובדה שגרמתי לאנשים לחייך, שעזרתי להעניק לאנשים תקווה. כי זה לא משנה איך אתה נראה או איך את נראית, וכמה כסף יש לך או כמה אתה מצליח או מצליחה. בסופו של יום, כל אחד רוצה לחלוק את ההצלחות שלו בצורה אינטימית בבית, ועם מישהו שאתה מרגיש שהוא החצי השני שלך. ואם אני החסרתי טיפה של בדידות מהעולם הזה, זה השכר שלי. השידוך הבא שלי, אגב, ייפגש ביום שישי הקרוב. בואו נחזיק להם אצבעות!"

 

 

שיטת השידוכים של שיר

מסתבר שאפשר גם להפוך את התחביב לשיטה עם הצלחות מוכחות בשטח. שיר מורסיאנו, סטודנטית לתואר שני בעבודה סוציאלית, מסבירה: "השידוך הראשון היה בכיתה י', עם ידיד שלי שכל הזמן שאל אותי למה אני לא משדכת לו, ואז חיפשתי לו מישהי ובסוף דרכיהם נפרדו כמו שקורה בגיל ההתבגרות. אחר כך כבר השתכללתי וזה התפתח לשיטה עם כללים ברורים".

 

מה עומד מאחורי השיטה שלך? מהם הכללים?

"קודם כל, שני האנשים צריכים להיות הגונים, ישרים ופנויים לאהבה וזוגיות. השלב הבא הוא שאני יכולה לשדך רק מישהי שהיא חברה טובה שלי או מישהי שהיא פחות קרובה אליי. חלק מהשיטה זה שתמיד יש צד אחד שאני יותר נאמנה אליו, ואז אני יותר מגלה לו פרטים ויותר פתוחה איתו, ועם הצד השני אני יותר דיפלומטית. זה אמנם לא סימטרי, אבל אני עושה את זה מחשש שהצד הפחות אטרקטיבי בעיני יסכים, ואם הצד האטרקטיבי לא יסכים, אז זה עלול להעליב את הצד שרוצה יותר".

שיר מורסיאנו. פיתחה שיטת שידוכים (צילום: שני רויטמן) (צילום: שני רויטמן)
שיר מורסיאנו. פיתחה שיטת שידוכים(צילום: שני רויטמן)
 

צד יותר אטרקטיבי? למה את מתכוונת?

"הצד האטרקטיבי הוא בדרך כלל זה הצד שאני יותר מכירה, או שאני תופסת בתור מישהו שיש לו תכונות יותר נחשקות בעיני. אני מתחילה בלהראות לצד הזה תמונות נבחרות של הצד השני. ויש עוד כלל מאוד ברור: אני לא נותנת פייסבוק כדי לא לחשוף הכל מיד, אז אני מתחילה בלהראות כמה תמונות, ואם הוא מתלהב מהתמונות, הוא כבר יעשה את הצעד וייצור קשר".

 

ואחרי השידוך את לוקחת צעד אחורה?

"אני שדכנית יחסית אקטיבית. למשל, יש זוג שהתחיל לצאת והיה להם ריב גדול. הבחור סיפר לי על הריב, ופשוט התערבתי בחינניות והמלצתי לו לתת לה עוד צ'אנס כי אני מכירה את הבחורה והיא שווה עוד הזדמנות. היום הם כבר שלוש שנים ביחד".

 

איך את מזהה את הפוטנציאל לחיבור?

"אם ניקח כדוגמה חבר שעזר לי להתגבר על פרידה, ואמר לי שאני צריכה גבר שיראה אותי ולא רק את הצרכים שלו, וזיהיתי שיש לו אינטליגנציה רגשית גבוהה. אחר כך דיברתי עם חברה שסיפרה לי שהיא רוצה מישהו שירים אותה. זיהיתי שיש לחברה צורך, ולו יש מענה. אז הם יכולים להתאים".

 

כמה אנשים שידכת עד כה? את חושבת שתמשיכי לשדך גם בעתיד?

"שידכתי כבר חמישה זוגות. אומרים ששדכן הוא צינור, ואם אפשר באמצעותי ליצור קשר זוגי - אז עשיתי טוב לעולם. שידכתי בין חברים שהיום הם מאורסים, ולראות זוג שטוב להם ביחד ולדעת שאני עזרתי לזה לקרות - זה עושה לי טוב. אני עוזרת לאנשים למצוא אהבה, זה כמו לעשות קסם. זה מאוד מושך אותי לתרום לדבר הזה, לגרום לדבר כזה לקרות. הלוואי שהייתי יכולה לעסוק בזה, זאת נשמעת כמו עבודה מאוד שמחה".

 

"החשיפה לקהלים ואנשים מגוונים גרמה לי לשדך"

בין אם השדכניות שלנו פיתחו שיטה ובין אם לא, נשמע שהתחביב התחיל די במקרה אצל כולן. לימור כרסנטי, אשת יחסי ציבור ומדיה חברתית מחיפה, מספרת על הספונטניות מאחורי השידוכים הראשונים: "הייתי עיתונאית במשך 13 שנה והיום אני עוסקת ביחסי ציבור, ומכיוון שאני מוקפת כל היום אנשים, אז מרגישים בנוח לפנות אליי. מאז שהתחלתי להיחשף לעוד ועוד אנשים ולקהלים שונים במסגרת המקצוע שלי, גם התחלתי לשדך. הם בדרך כלל אנשים שנמצאים איתי באיזשהו קשר עסקי או אישי, ואם אני חושבת שיש פוטנציאל לחיבור טוב, אני נותנת להם מספרי טלפון אחד של השנייה. חיבור בין אנשים זה דבר מדהים, והיום זה גם קל יותר כי יש רשתות חברתית ופייסבוק. אנשים יכולים להיכנס לפרופיל, להסתכל על הפרטים והתמונות ולהחליט אם מתאים להם ליצור קשר".

לימור כרסנטי. "מקומי מובטח בגן עדן" (צילום: אבשלום לוי) (צילום: אבשלום לוי)
לימור כרסנטי. "מקומי מובטח בגן עדן"(צילום: אבשלום לוי)
 

כמה זוגות כבר שידכת?

"שידכתי הרבה זוגות ויש לי גם הרבה סיפורים. בדרך כלל זה אנשים שאני בקשר יומיומי איתם גם ככה. יש לי חברה טובה שהיא מדריכת כושר, והיא נפרדה מבן זוג שהייתה איתו לא מעט שנים. באחת הפגישות העסקיות שערכתי, יצא לי להכיר מנכ"ל קניון שנראה לי מעניין. מתוך השיחות הבנתי שהוא גרוש ושהוא בגיל המתאים לה, וזהו. לפני יומיים הם חגגו שנה ועברו לגור ביחד. יש לי עוד חברה שהכרתי לה חבר טוב של בן זוגי, והם כבר ארבע שנים ביחד. המחמאה הכי גדולה היא שהיום כבר פונים אליי בעצמם - גם נשים וגם גברים. אנשים מלאי תעוזה שמחפשים זוגיות. רק השבוע פנתה אליי מישהי בפייסבוק, ביקשה ממני שעל פי טעמי האישי אני אמצא לה מישהו. אחת המחמאות הכי נפוצות היא שמקומי מובטח בגן עדן".

 

עניין של חיבורים

מה הקשר בין סטטיסטיקה לאהבה? אם תשאלו טל גלילי, דוקטורנט לסטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב ונשוי באושר לדבורה מזה שמונה שנים, הכל בחיים זה עניין של חיבורים.

 

מתי התחלת עם השידוכים?

"אחד התחביבים שלי זה לעשות טוב לעולם דרך האינטרנט, אם זה דרך אתרים שונים או פלטפורמות חברתיות. אני נהנה מאוד מפייסבוק למשל, בעיקר כי יש לי את המזל להיות מחובר לאנשים מעניינים שבכל פעם שאני מפרסם משהו, הם יכולים להסביר לי איך אני טועה ואז מתחילים דיונים מרתקים. הדיונים בדרך כלל מחברים בין אנשים שלא מכירים אחד את השני, ואחד הדברים שהם יותר כיפיים לעשות זה לעזור לחבר אנשים".

טל גלילי. "הכל בחיים זה עניין של חיבורים" (צילום: סלפי) (צילום: סלפי)
טל גלילי. "הכל בחיים זה עניין של חיבורים"(צילום: סלפי)

 

"יש למשל זוג אחד שהתחתן שחשבתי שבהתחלה שתהיה ביניהם משיכה ואולי הם יעבירו כמה לילות ביחד, אבל עם הזמן הם הפתיעו אותי כי הם כבר יצרו עוד ועוד חיבורים. הם גילו שיש להם הרבה מאפיינים משותפים, והנה היום הם נשואים. זה רק מראה שאין לך באמת מושג אם השידוך יצליח, כי אנחנו לא מבינים הכל באינטימיות".

 

פרסמת לאחרונה פוסט בפייסבוק שמציע לאנשים שאתה מכיר לפנות אחד לשנייה ולהכיר זה את זו. איך הגעת לרעיון הזה ומה קרה בעקבות הפוסט?

"המטרה הייתה לחבר בין אנשים שהם חברים שלי ועשויים בעקבות החיבור איתי להכיר אנשים חדשים. עשיתי את זה כי ככל שטוב יותר לאנשים שאנחנו אוהבים, ככה יותר טוב לנו. הרעיון הגיע בעקבות שיחה עם ידידה שיצאה עם חבר. היא הודיעה לי לפני כמה שבועות שזה לא הלך ושהם נפרדו, והפוסט היה בשביל לעזור לה ולתת לה תקווה. אני יודע לפחות על ארבעה זוגות שפנו אחד לשני בעקבות הפוסט. הדבר הכי טוב שאנחנו יכולים לעשות זה לתת לאנשים מזוויות שונות של החיים שלנו הזדמנות להיפגש. אם יוצא מזה משהו ידידותי או רומנטי - זה בידיהם, אבל לתת את ההזדמנות זאת האחריות שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני רויטמן
שיר מורסיאנו. התחילה לשדך כבר בכיתה י
צילום: שני רויטמן
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים