שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    סנדוויץ' של שף: אביב משה מכין כריכים

    3 מתכונים טעימים לכריכים של השף אביב משה: כל מה שתצטרכו לעשות זה לסדר את המצרכים בשכבות בתוך באן (לחמנייה מאודה) או בטורטייה - ולזלול

    באנס ביתיות

     

    המצרכים (לכ-10 לחמניות):

    200 מ"ל (1 כוס) מים חמים (לא רותחים, כ-45 מעלות)

    10 גר' שמרים יבשים

    50 גר' (1/4 כוס) סוכר

    420 גר' (3 כוסות) קמח לבן

    1 שקית אבקת אפייה

    50 מ"ל (1/4 כוס) שמן סויה

    1/4 כפית מלח

     (צילום: נתי איזנקוט) (צילום: נתי איזנקוט)
    (צילום: נתי איזנקוט)
                   

    אופן ההכנה: 

    1. מניחים בקערת המיקסר (או קערת ערבוב גדולה) את המים עם השמרים והסוכר, ומערבבים עד שהסוכר נמס. משהים כ-5 דקות עד שמתחילה תסיסה בקערה, ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. לשים במהירות נמוכה במשך כ-5 דקות.
    2. מוסיפים את השמן והמלח, ולשים במהירות בינונית עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך, מבריק ונעים למגע.
    3. מכסים את הבצק בניילון נצמד, ומניחים לתפוח במקום חמים בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהוא יותר ממכפיל את נפחו.
    4. מוציאים אוויר מהבצק, ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור על משטח נקי ויבש (לא מקמחים), ומניחים לתפוח כ-5 דקות.
    5. מחממים מים בסיר אידוי עד שהם רותחים. מעבירים את הלחמניות לסיר האידוי (רצוי לרפד את שושנת האידוי בנייר אפייה), ומאדים בדיוק 9 דקות עד שהלחמניות תפוחות. מוציאים מהסיר ומעבירים לרשת לקירור.

     

    באן שווארמה טבעוני עם טחינה

     

    המצרכים:

    1 לחמניית באן

    טופו, חתוך לרצועות

    תבלין חוואיג' (תבלין שווארמה)
    1/2 בצל, חתוך לקוביות

    2 עלי חסה

    2 מלפפונים כבושים, פרוסים דקים

    1 כף טחינה

     (צילום: נתי איזנקוט) (צילום: נתי איזנקוט)
    (צילום: נתי איזנקוט)
     

    אופן ההכנה:

    1. במחבת עם מעט שמן מקפיצים את רצועות הטופו וקוביות הבצל. מוסיפים תבלין חוויאג' (תבלין לשווארמה) ומערבבים.
    2. מרכיבים את המנה - חוצים את הלחמנייה, ומניחים מעל את עלי החסה ואת פרוסות המלפפונים. מסדרים מעל את תערובת הטופו והבצל, ומזלפים מהטחינה. סוגרים את הלחמנייה ומגישים.

     

    באן במילוי שניצל פטה עם סלט כרוב אדום

     

    המצרכים:

    1 לחמניית באן

    2 פרוסות שניצל פטה – גבינת פטה פרוסה טבולה בקמח, ביצה ופירורי לחם מטוגנת בשמן עמוק

    2 כפות סלט כרוב אדום במיונז

    2 כפות סלט פלפלים קלויים

    חופן זיתי טאטוס מגולענים

    4 עלי רוקט

    4 עלי אורגנו

     (צילום: נתי איזנקוט) (צילום: נתי איזנקוט)
    (צילום: נתי איזנקוט)

    אופן ההכנה:

    1. חוצים את הלחמנייה ומורחים את סלט הכרוב האדום. מניחים מעל את השניצל פטה ומסדרים מעל מהפלפלים הקלויים, הזיתים, הרוקט והאורגנו.
    2. סוגרים את הלחמנייה, ומגישים.

     

    השף אביב משה חושף את הסנדוויציה החדשה שלו במתחם "אגמון מרקט" בעמק החולה:

    צילום: אביהו שפירא, עריכה: אסף אושי

    צילום: אביהו שפירא, עריכה: אסף אושי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    טורטייה ראפ סביח בחומוס וטחינה

     

    המצרכים:

    1 טורטייה

    1 כף חומוס

    1 כף טחינה

    1 ביצה קשה, חתוכה לפרוסות (מבושלת במשך 6 דקות במים רותחים)

    2 פרוסות חצילים מטוגנים

    1/2 לימון כבוש פרוש

    חופן בצל ירוק

    חופן צנוברים

    חופן גרגירי חומוס מבושלים

    1 פלפל אדום קלוי

    וינגרט פלפל שיפקה

    לויניגרט -

    1 פלפל שיפקה קצוץ

    1 בצל סגול קצוץ

    שמן זית

    פטרוזיליה

    קליפת לימון מגוררת

    מלח, פלפל

     (צילום: נתי איזנקוט) (צילום: נתי איזנקוט)
    (צילום: נתי איזנקוט)

    אופן ההכנה: 

    1. מורחים את החומוס והטחינה על גבי דף הטורטייה. מסדרים מעל את את פרוסות הביצה, החצילים המטוגנים והלימון הכבוש.
    2. מוסיפים בצל ירוק, צנוברים, גרגירי חומוס ופלפל אדום קלוי.
    3. יוצקים מעל מרוטב הויניגרט, מגלגלים את הטורטייה ומגישים.  

     

    המתכונים באדיבות השף אביב משה וסלטי "אחלה" של שטראוס

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נתי איזנקוט
    אביב משה מכין לחמניות באן
    צילום: נתי איזנקוט
    מומלצים