שתף קטע נבחר

כך תהפכו את מקום העבודה לירוק ומגובש יותר

עבודה במשרד דורשת שימוש מרובה בחשמל ונייר וכך מזיקה לסביבה. גם המרחק מהבית לא תורם לכדור הארץ עם השימוש ברכב. אבל בצעדים קטנים ניתן לנצל את המקום בו אנו מבלים שעות ארוכות כדי להפוך את העולם למקום טוב יותר לחיות בו. מדריך

גם המשרד יכול להיות ירוק: אם תביאו אוכל מהבית, תעברו לתלושי שכר אלקטרונים ותצמצמו את צריכת החשמל והמים - תוכלו לתרום לסביבה גם בעבודה. ניתן להשפיע על סביבתנו ובריאותינו גם כשאנחנו יושבים על הכסא המשרדי בעבודה. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אוכלוסיית הבוגרים בישראל (64-25) מהווה כ-70% מכוח העבודה. תוצרי העבודה שלנו כוללים לא רק את התפוקות של עבודתנו המאומצת, אלא גם השלכות סביבתיות, אשר לרוב הן שליליות. כך ניתן להפוך את הנוכחות שלנו בעבודה למשפיעה לטובה על הסביבה.

 

מדריכים נוספים בערוץ הקריירה

עשר הטעויות הנפוצות של עסקים קטנים

להפוך את אתר העסק לנגיש לבעלי מוגבליות

עובדים מהבית ונפצעתם? כך תקבלו פיצוי

  

"מכונית לכל פועל?" אין צורך. זיהום האוויר הנגרם מתחבורה מהווה כ-60% מכלל החומרים מזהמי האוויר הנפלטים בשנה. במידה ומקום העבודה מעניק הטבת רכב, ניתן להגביל את רמת הזיהום של מכוניות ליסינג חדשות לדרגת זיהום 4-5.

 

ארגונים רבים מגדילים לעשות ומציעים לעובדים אלטרנטיבה ירוקה עוד יותר דוגמת רכישת אופניים חשמליים, ואפשרות למקלחת התרעננות לאלו המגיעים באופניים לא ממונעים. מחקרים גילו כי הגעה ירוקה לעבודה גורמת לפחות איחורים, מוטיבציה גבוהה ותורמת לבריאות העובדים.

 

לא לבזבז נייר. נושא הנייר עשוי להוות נדבך משמעותי בתרומת המשרד לאיכות הסביבה. מעבר למיחזור נייר, הדפסה דו צדדית ושימוש בנייר ממוחזר. ניתן להפחית דרמטית את עצם השימוש בנייר על ידי מעבר להנהלת חשבונות ממחושבת, תלושי שכר אלקטרוניים בלבד ותיוק במחשב ולא בקלסרים פיזיים.

 

אוכל בריא יותר מונע כובד ועייפות

חשמל ומים הם מצרך יקר. דרך להקטין את צריכת החשמל של המשרד, ואת חשבון החשמל באותה הזדמנות, היא כיוון שעון מכשיר המים. המצב הניטרלי של מכשירי המים הוא חימום המים לטמפרטורת רתיחה ביום ובלילה, כאשר אין איש במשרד, אך ניתן לכוון את השעון במכשיר רק לזמנים בהם יש צורך בהרתחה לשימוש העובדים.

שאנה שכטרמן בחווה החקלאית שעל גג הדיזינגוף סנטר (צילום: יעל צור) (צילום: יעל צור)
שאנה שכטרמן בחווה החקלאית שעל גג הדיזינגוף סנטר(צילום: יעל צור)

אוכל מהבית או ירקות מהגינה. אם נעודד את העובדים להביא אוכל מהבית - נוכל לצמצם את הקנייה של אוכל בריא פחות, שמוגש בפלסטיק ומהווה פסולת מזיקה. המעסיק יכול לתמוך בכך על ידי יצירת אזור לארוחה משותפת, הגדרת זמן להפסקת צהריים וטיפול בניקיון המטבחון. יוזמות כאלה ודומות להן יתרמו לגיבוש העובדים ולמניעת תחושת הכובד והעייפות הנגרמת מצריכת אוכל שומני ותעשייתי.

 

בנוסף, לגדל ירקות במשרד אינו דבר הזוי ומסובך כפי שנדמה. בשיטה הנקראת הידרופוניקה (גידול ללא אדמה, על מצע מים ודשן) אין בעיות מזיקים, התפעול מינימלי ובתוך שלושה שבועות ניתן לקבל תוצרת איכותית ובריאה לשימוש העובדים במשרד. בדרך מרוויחים פעילות במשרד שעשויה לתרום להווי ולגיבוש העובדים.

 

 

הכותבת היא מנהלת מחלקת קיימות בדיזינגוף סנטר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים