שתף קטע נבחר

7 דרכים להציל את החופשה הזוגית הבאה

אם היחסים ביניכם רעועים ומלאי קונפליקטים, החופשה שלכם לא תהווה מקור לפיוס ועלולה להתגלות כאסון. מה עושים? מקדימים תרופה לחופשה, ועורכים ביחד תהליך הכנה משותף. ד"ר רונית כהן זמורה עם הטיפים

פסח בפתח והישראלים כבר מצחצחים את הדרכון שלהם ומתכוננים לחופשה השנתית. עבור חלקם, תהיה זו הפעם הראשונה שבה יבלו עם בן/בת הזוג שלהם בחופשה בחו"ל. אחרים כבר יצאו יחד למבחר חופשות וטיולים משותפים, אולם הפעם הם עתידים לטוס ביחד דווקא כשהעניינים בבית רעועים ולא יציבים. עבור האחרונים, תהיה זאת אשליה לצפות שהם יוכלו לעבור את החופשה בשלום ולהשאיר את היחסים מרובי הקונפליקטים מאחור. להפך - חופשה זאת לא תוכל להוות מקור לפיוס, פיצוי וחידוש כוחות, אלא תהווה מתכון לאסון.

 

לכן יש לערוך הכנה רבה לפני הטיול, על מנת שלא נגיע למצב הזה. המחמירים טוענים שלא יוצאים לחופשה כאשר עומדות בפנינו בעיות לא פתורות בחיי היום-יום שאי אפשר לקחת פסק זמן מהן. יש לדאוג לסגור מראש את כל העניינים הלא סגורים. אגב, גם זוגות שצולחים את חיי היום-יום והשגרה, יתקשו לעבור את החופשה משום שהיא מחדדת ומבליטה את השונות בהעדפות, בהרגלים, בסדר היום, סגנון החיים והציפיות.

זוגות רבים נפרדים אחרי הפרידה. אל תכנסו לסטטיסטיקה הזאת (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
זוגות רבים נפרדים אחרי הפרידה. אל תכנסו לסטטיסטיקה הזאת(צילום: Shutterstock)
 

למעשה, חופשה זוגית מהווה ראי למרקם הזוגי ביתר שאת, ומהווה מעין זכוכית מגדלת של היחסים הזוגיים. מחקרים אף מראים כי קיימת עלייה בשיעור הזוגות הנפרדים לאחר חופשה. הכמיהה לכך שהחופשה תסייע לאחות את הקרעים שנוצרו בזוגיות ותשאיר את המתחים מאחור, פשוט לא מתממשת, אלא אם כן הזוג יעשה תהליך הכנה לפני היציאה. איך עושים ביחד תהליך הכנה כזה?

 

1. תיאום ציפיות

תחילה כל אחד יערוך עם עצמו רשימה אישית הכוללת: רצונות, סדר יום מועדף, תקציב זוגי ואישי, ורשימה של כל הפינוקים הקטנים שיהפכו עבורו את החופשה למיוחדת. בשלב השני יושבים בני הזוג ביחד עם הרשימות שהכינו, ומנסים לגבש מהן תכנית פעולה אחת. אם בשלב זה המחלוקות גדולות ואתם לא מצליחים להגיע לתמימות דעים - אין טעם לצאת לחופשה זאת. אך אם הפערים קטנים וקיימת נכונות לוויתורים של כל אחד מכם, אזי ניתן לממש את התוכנית ליציאה לחופשה.

 

2. קבעו תכנית פעולה ברורה ומדויקת

ככל שאתם שונים בהעדפות, ברצונות ובסגנון, אזי התוכנית צריכה להיות כמה שיותר מפורטת, וכדאי להיצמד לתוכנית פעולה ברורה הקובעת את סדר היום והתקציב.

  

3. הקצו משאבים לתקלות מיוחדות ואירועים לא צפויים

הקצו תקציב שישמש להוצאות לא צפויות, וכן בנו תכנית חלופית למצבים שלא יאפשרו להיצמד לתכנית המקורית.

  

4. הכינו תכנית הלוקחת בחשבון את האהבות של שניכם

חשבו על דברים שעושים לכם טוב ביחד כזוג, לדוגמה מסעדה טובה, הצגה או מופע, ואפשרו לעצמכם פינוקים אלו.

  

5. קבעו פסקי זמן נפרדים

אפשרו בטיול לכל אחד לעשות דברים שהוא אוהב. לעיתים תפרידו כוחות, וכל אחד ילך לאן שהוא מעדיף ולא ירגיש שהוא מוותר. אם מישהו אוהב לערוך שופינג - תנו לו את האפשרות הזאת, ואם השני אוהב כדורגל – תאפשרו זאת גם כן.

קבעו מה יקרה אם אתם מתחילים לריב באמצע הטיול (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
קבעו מה יקרה אם אתם מתחילים לריב באמצע הטיול(צילום: Shutterstock)
 

6. קבעו מה עושים כשרבים

מאחר והחופשה הינה אינטנסיבית ומלאה הפתעות, הרי שהיא מזמנת לנו מצבים מלחיצים. קבעו מה יקרה אם אחד מכם או שניכם יתעצבנו או יתרגזו. החליטו למשל שבמקרה של ריב, אתם עושים "טיים אאוט" לחצי שעה, וקובעים מקום מפגש אחרי ששניכם נרגעים. במקרה שצריך להחליט ואף אחד לא רוצה לוותר, ניתן להטיל מטבע.

  

7. אל תשכחו לפנק ולהצחיק אחד את השני

חדשו את הזוגיות, ונצלו את האינטימיות ביניכם כדי לחדש את התשוקה.

 

ולבסוף, ככל שמתאפשר, נצלו את החופשה לא רק למנוחה ולחידוש התשוקה, אלא גם לבדק בית ולשיפור מיומנויות התקשורת ושיתוף הפעולה שלכם. הכלים שתפתחו בחופשה, יחד עם המצברים שיתמלאו והחוויות המשותפות שתרכשו, ישמשו אתכם נאמנה לאורך השנה. חופשה זוגית מוצלחת תביא לחידוש הריגוש והאינטימיות, תיצור חוויות חיוביות ותעבה את ההיסטוריה הזוגית שלכם. חופשה היא למעשה "תחנת דלק רגשית" לנו ולזוגיות שלנו.

 

בהצלחה!

 

ד"ר רונית כהן זמורה היא מטפלת זוגית ומשפחתית

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
סגרו מראש את כל העניינים הלא פתורים
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים