שתף קטע נבחר

ניסנקורן מאיים בשביתה כללית במגזר הציבורי בשבוע הבא

ההסתדרות פרסמה היום הודעה לפיה אם לא ימצא פתרון הולם לעובדים בשידור הציבורי, ביום ג' הבא תהיה שביתה כללית בכל המגזר הציבורי

איומים בשביתה בשבוע הבא: יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, הודיע היום (ג') כי אם לא ימצא פתרון הולם לעובדים בשידור הציבורי, ביום ג' הבא, 25 באפריל,  תהיה שביתה כללית בכל המגזר הציבורי.

 

ניסנקורן אמר: "פתרון הולם או שביתה. בשבועות האחרונים התנהל משחק ציני וכואב על גבם של העובדים שבעקבותיו הכרזתי סכסוך עבודה בכל המגזר הציבורי. יש לשים סוף לסוגיה כואבת זאת. במידה ולא יימצא הפתרון, ביום שלישי הבא שביתה כללית בכל המגזר הציבורי".

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן(צילום: יובל חן)
 

נזכיר כי ב-10 באפריל הופץ תזכיר חוק תאגיד החדשות החדש, לפיו יוקם תאגיד חדשות חדש אשר יפקיע מהתאגיד הקיים את כל העיסוק באקטואליה. לפי התזכיר, עובדי חטיבת החדשות בתאגיד המקורי יועברו בתנאיהם הקיימים לתאגיד החדשות החדש. זו הייתה אחת מהדרישות העיקריות של כחלון - למנוע פיטורי עובדים. בתקנים לא מאוישים תינתן עדיפות לעובדי רשות השידור אשר יצטרפו לתאגיד החדשות. תאגיד החדשות יחל לפעול ב-15 במאי (איחור של 15 יום מהתאריך האחרון שנקבע).

 

במשך שלושה חודשים, לפי תזכיר החוק, ישמש הכונס הרשמי מפקח על פעולות המנהל הזמני שימונה לשלושה חודשים לניהול תאגיד החדשות. עדיין לא ברור מי יהיה המנהל הזמני. עם תום התקופה הזו, אמורים להתמנות לתאגיד החדשות מועצה ומנהל כללי. המנהל הכללי יוכל לבצע כל שינוי שיחפוץ, לרבות פיטורי עובדים ושיבוצי תפקידים מחדש.

 

עובדי חטיבת החדשות בתאגיד המקורי יועברו בתנאיהם הקיימים לתאגיד החדשות החדש. זו הייתה אחת מהדרישות העיקריות של כחלון - למנוע פיטורי עובדים. בתקנים לא מאוישים תינתן עדיפות לעובדי רשות השידור אשר יצטרפו לתאגיד החדשות.

 

מנהלי התאגיד איימו בעתירה לבג"צ

במקביל להפצת תזכיר החוק, שיגרו מנהלי התאגיד מכתב ליועץ המשפטי לממשלה, בו התריעו כי יעתרו לבג"ץ אם טענותיהם לא יתקבלו, וכתבו כי "מטעמו של ראש הממשלה הופעלו לחצים לאיום משרות בתאגיד, לרבות משרת מנהל החדשות. הלחצים אף התגברו בחודשים האחרונים".

 

לטענתם, כפי שניסחה עו"ד אלה גור שמייצגת את ראשי התאגיד, "קבלת ההחלטות באשר למתווה נעשתה בהליך לא תקין, תוך פגיעה בזכויות יסוד רבות ומהותיות, ללא תכלית ראויה, ולקידומה של תכלית לא ראויה. השיקולים העומדים מאחורי הכוונה לשנות את החוק הם זרים ופסולים".

 

גור כתבה ליועמ"ש כי "מכלול נסיבות העניין מצביע על כך שהליך קבלת ההחלטות בשבועות האחרונים בכל הקשור לשידור הציבורי הוא הליך בלתי תקין בעליל". לדבריה, "לכאורה, השרים מקבלים החלטות מבלי שמינו ועדה מקצועית מייעצת, ללא שמיעת הגורמים הרלוונטיים, ללא שמיעת עמדת התאגיד, לעתים בניגוד לעמדת הגורמים המקצועיים, ללא הנמקה מקצועית להחלטותיהם, עד כדי חשש שיש בבסיס החלטות אלה שיקולים פוליטיים, שיקולים שלא נתמכים בעובדות ושיקולים זרים נוספים".

 

ח"כ שלי יחימוביץ' אמרה בתגובה: ״שיאים חדשים של ציניות נשברים בהודעה זאת. אחרי שלוש שנים של רפיסות והפקרה מוחלטת של עובדי רשות השידור ולאחר מכן של עובדי התאגיד איש לא חושד ביור ההסתדרות שהם מעניינים אותו. דיל כלשהו ממילא כבר נסגר בינו ובין כחלון, שותפו החדש לקואליציה בתוך ההסתדרות, והאיומים על שביתה ועל מאבק מדומה נועדו בסהכ לטשטש את החרפה שהיה שותף לה, ובה נתן יד לסגירת מקום עבודה ופיטורי כל עובדיו, ואת העובדה שבכל דיל שלא יהיה מאות עובדים יפוטרו.

 

"אלמלא היו כעת בחירות להסתדרות גם מראית העין המלאכותית הזאת לא היתה מתרחשת. ממש כשם שאחרי הפקרה פושעת של ציבורי עובדים שלמים נחתמים לפתע בבהילות, בזה אחר זה הסכמי עבודה לעובדים שאיש לא ספר אותם שלוש שנים. ברגעים כאלה אני מצטערת על כך שלא הכרזתי על התמודדותי לפני 3 שנים מה שהיה מחייב את יור ההסתדרות לפעול למען העובדים ולא רק לצרכי קמפיין".

 

צפו בעימות של יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן מול לי אור אברבך, עובד התאגיד: 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן
צילום: יובל חן
מומלצים