שתף קטע נבחר

אספרגוס עכשיו: 3 מתכונים

הירק הכי חתיך בגינה נמצא עכשיו בשיאו, וזה בדיוק הזמן להכין ממנו מנות מרעננות שמתאימות בדיוק לעונה: סלמון כבוש עם אספרגוס קצוץ, לברק שלם בתנור עם ירקות ואספרגוסים לבנים עם לפתות ברוטב יין לבן

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

סלמון כבוש עם אספרגוס קצוץ

המצרכים (למנה אחת):

400 גר' סוכר לבן

400 גר' מלח דק

1 פילה סלמון (ללא עור וללא עצמות)

1 ביצה קשה

1 לימון

1 חבילת גבינת קרם פרש

צרור אספרגוסים דקים

מיץ לימון סחוט טרי

שמן זית


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסלמון הכבוש - מערבבים סוכר לבן ומלח דק, ומסדרים שכבה דקה בצלחת. שמים את הסלמון על שכבת המלח והסוכר, ובוזקים מעליו שכבה דקה נוספת של התערובת. מכניסים למקרר למשך 5 שעות.
  2. שוטפים את הסלמון היטב, ומייבשים עם מגבת מטבח. פורסים לחתיכות דקות, ומסדרים בצלחת הגשה ביחד עם גבינת קרם פרש. מגרדים מעל את החלמון של הביצה הקשה.
    שף מוטי טיטמן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    שף מוטי טיטמן(צילום: ירון ברנר)
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מכינים את האספרגוס - מחממים סיר עם מים ו-2 כפות מלח עד לרתיחה. במקביל, מכינים כלי עם מעט קרח ומים ושמים בצד. מכניסים את צרור האספרגוסים הדקים לתוך הסיר הרותח, ומוציאים לאחר דקה הישר לכלי עם מי קרח.
  4. מוציאים את האספרגוסים ממי הקרח ומייבשים. קוצצים דק, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון סחוט טרי ומלח ומפזרים מעל הסלמון הכבוש.

  

לברק שלם בתנור עם ירקות


המצרכים (למנה אחת):

1 דג לברק טרי שלם, נקי מקשקשים

4 בצלים לבנים קטנים

6 עגבניות חצויות (אדומות, צהובות וכתומות)

חופן זיתי קלמטה מגולענים

צרור אספרגוסים ג'מבו

מיץ לימון סחוט טרי

שמן זית

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הלברק בתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר במשך 14 דקות.
  2. חולטים את האספרגוס במים רותחים, ומעבירים למי קרח.
  3. חורכים את הבצלים על אש גלויה מכל הצדדים, מניחים להם להתקרר במשך מספר דקות ומקלפים בעדינות.
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, ומכניסים לתוכו את העגבניות החצויות. מוסיפים חופן זיתי קלמטה, את האספרגוסים החלוטים והבצל השרוף. מערבבים הכל, מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי, שמן זית ומלח וטועמים.
  5. מעבירים את הלברק לצלחת הגשה, מסדרים מעליו את הירקות ומגישים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

אספרגוסים לבנים עם לפתות ברוטב יין לבן

המצרכים (למנה אחת):

צרור אספרגוס לבן

250 מ"ל יין לבן איכותי

1 בצל סגול, קצוץ דק

1 כפית סוכר לבן

200 גר' חמאה

1-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

3 לפתות קטנות, קלופות

צרור עלי טרגון, קצוצים

צרור עלי טימין

צרור עלי מרווה

1 כפית מלח

להגשה-

1 לחם שיפון, קרוע לחתיכות

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים מים לסיר רחב ומביאים לרתיחה. מכניסים את האספרגוס הלבן למים הרותחים למשך 2 דקות, ומוציאים לקערה עם מי קרח.
  2. בסיר קטן על אש נמוכה מטגנים בצל סגול, יין, מעט עלי טימין וסוכר, ומצמצמים עד שהנוזל כמעט ונעלם. מוסיפים 150 גר' חמאה חתוכה לקוביות, ומורידים מהאש. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. מוסיפים מעט מיץ לימון וחצי צרור עלי טרגון קצוצים, מסירים מהאש ומערבבים היטב. 
  3. בסיר עם מים שמים את הלפתות, מוסיפים צרור מרווה, מלח ו- 50 גר' חמאה. מבשלים לאט עד שהלפת מוכנה (ניתן לבדוק מתי הלפת מוכנה על ידי נעיצת סכין קטנה - ברגע שהסכין נכנסת בקלות לתוך הלפת, היא מבושלת דיה).
  4. מחממים מחבת, מוסיפים את רוטב היין, הלפתות והאספרגוסים הלבנים, ומבשלים עד לצמצום הרוטב.
  5. מעבירים את לחם השיפון לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות לכמה דקות, עד שהוא מתחיל להשחיר.
  6. הגשה - מסדרים את הלפתות, האספרגוסים וחתיכות הלחם בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.  

 

המתכונים באדיבות השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי ממסעדת "מלגו ומלבר" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
צבעונית ומרעננת. לברק שלם בתנור עם ירקות
צילום: ירון ברנר
מומלצים