שתף קטע נבחר

מסבירים את ישראל

השבוע בניו יורק השיק השר גלעד ארדן את התכנית החדשה למלחמה בהסתה נגד ישראל שמחברת בין כל מי שרוצה להירתם למשימה ומעניקה את כל הכלים בדרך למטרה

במציאות שבה כמעט כל אחת ואחד מאיתנו עדים למקרי הסתה, הטייה או הטעייה נגד מדינת ישראל, אנחנו מכירים היטב את מצוקת ההסברה. את הכמיהה להגן על הארץ והיעדר הכלים המתאימים לעשות את זה בהצלחה.

 

חדשות לבקרים אנחנו שומעים על עוד יוזמה מבורכת שמנסה לספק מידע וחומר, ייעוץ על דרכים לשפר את תדמיתה של ישראל או ניסיון להתגבש בקהילות שונות לפעולה משותפת. כל אלו היו מבורכות וטובות, אבל אף אחת מהן לא הייתה אפקטיבית במידה שוות ערך לרשת המסועפת והרחבה של תנועת ההסתה הגדולה BDS.

 

לשם כך, הקים המשרד לנושאים אסטרטגיים בראשות השר גלעד ארדן אתר אינטרנט מיוד ואפליקציה ייחודית תחת השם 4IL שיאפשר למיליוני התומכים של ישראל בעולם לנקוט פעולות נגד מקדמי החרמות והדה-לגיטימציה.

 

בראיון מיוחד לידיעות אמריקה מספר השר ארדן כי האתר יאפשר לכל מי שמוכן להקדיש למאבק בדה־לגיטימציה לישראל שתי דקות ביום, לעשות זאת בדרך פשוטה אך יעילה. "מטרתם של פעילי החרם היא לקעקע את הלגיטימיות של ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי. כדי להיאבק בתופעה זו החלטתי להוביל מהלך בינלאומי שמטרתו לאחד לפלטפורמה אחת, עשרות ומאות אלפי תומכי ישראל בעולם, ולספק תשתית וכלים שיסייעו להילחם יחד בשנאה ולהפיץ את האמת על ישראל".

 

ארדן בהשקת תכנית 4IL. השבוע בניו יורק (צילום: אלקסי רוזנפלד) (צילום: אלקסי רוזנפלד)
ארדן בהשקת תכנית 4IL. השבוע בניו יורק(צילום: אלקסי רוזנפלד)

 

ארדן מסביר שלמסת האנשים שיצטרפו לאתר ולאפליקציה יש משמעות מכאעת במלחמת ההסברה של ישראל. "BDS בנו רשת שקרים והסתה עולמית שאיתה הם עובדים להשחיר את ישראל. מול המסה הזו אי אפשר להילחם בהצלחה לבד. אנחנו מנסים לבנות רשת נגדית שתעצים את התמיכה בישראל ברשתות. לחשוף את האמת על האידיאולוגיה שעומדת מאחורי החרם ולהילחם בעוצמה וביעילות".

 

"לפני שנה וחצי הממשלה החליטה להקים מחדש את המשרד לנושאים אסטרטגיים והסברה ולבנות כוח משימה מיוחד", מספר צחי גבריאלי, מנהל המערכה כנגד הדה לגיטימציה לישראל. "אני עומד בראש כוח המשימה ואנחנו עושים מה שצריך. לא משנה איזה סיבוך מדיני ופוליטי יש לנו, וכמה אנחנו לא מסכימים על הרבה דברים, זה לא קרוב לאפרטהייד. הבנו שיש לנו בעיה אנחנו בזירה חשופה". גבריאלי מספר כי מאז שהציב לעצמו המשרד את המטרה לאתר את הדרך היעילה מאסק מול ההסתה, נבדקו שלל אפשרויות לפעולה. "חרשנו את כל המערכת הפרו ישראלית בארץ, בארה"ב ובאירופה והגענו להמון פרויקטים מדהימים".

 

"ברור שהפעילות המשמעותית של תנועת החרמות מתנהלת בספירה האינטרנטית ומקננת וגדלה בספירה הזו של סושיאל מדיה" מסביר גבריאלי. אנחנו רואים את הפוסטים, הטוויטים השיתופים והניסיון הזה לשלול את הלגיטימיות של ישראל ביחד עם זה שכל אחד היום משתמש בסושיאל מדיה הפכו את הזירה לקלה עבורם הם יכולים לשטוף מוחות ולהציף שקרים ללא הפסקה", מוסיף גבריאלי. "ראינו שקרים כמו חיילי צהל שמחלקים שוקולד מורעל לילדים פלסטינים, ב2014 היה אייטם שישראל פוצצה שכר בעזה ולקח שעות עד שאנשים הבינו שאין בכלל שכר בעזה. זה מעגל שאם אתה לא עוצר אותו בכוח משמעותי, ברמה של אלפי אנשים, כל הזמן, הסיכוי שלך להילחם במסת השקרים בהצלחה מתגמד. מכאן נולד הרעיון לאתר".

 

שלטי החרם בקליפורניה. "בשתי לחיצות אפשר לדווח ולפעול" ()
שלטי החרם בקליפורניה. "בשתי לחיצות אפשר לדווח ולפעול"

 

באתר עצמו יוכלו הגולשים לקבל מידע בעברית ואנגלית, קמפיינים מוקפדים ומושקעים במיוחד, קריקטורות סביב הדה לגיטימציה, כתבות שגולשים יוכלו לעשות בהן שימוש ועוד. "מדובר במותג חדש שהוא משאב למערכת הפרו ישראלית ובעתיד הקרוב נפתח את זה לעוד הרבה דברים".

 

בשנה האחרונה ערכו פגישות עם ארגוני הסברה ותמיכה, ובעקבות המסקנות שעלו, החליטו לייצר פלטפורמה שתנגיש את דרכי הסיוע לפעילים פרו ישראלים. כך הגיעו ליוזמה של המרכז הבינתחומי בהרצליה שפיתח את אפליקצית Act.IL, ובשיתוף עם IAC החליטו לשלב את האפ בפרויקט 4IL. "הבנו שיש כאן משהו אחר, שלוקח את החכמה הישראלית עם אפליקציה שמאפשרת לך להיות חלק ממאות אלפי אנשים שבקליק פשוט יכולים לבצע משימות, מלטייל בערוצי סושאל מדיה מסיטים וכתבות שקריות, להכין ויזואל בעצמם ולהפיץ את זה. אפשר להוביל דרך האפליקציה להשפעה ענקית עם אלפי אנשים שמשתפים פעולה, אתה יכול לדבר עם קהילות, לפתוח קבוצות, לקרוא ולהעמיק, לקחת חומר, להפיץ ומה שיפה זה שהכל בצורה משחקית. כל מי שיגלוש באתר ובאפליקציה צובר נקודות, וכמה שיבצע כל גולש יותר משימות, כך יוכל לזכות בפרסים גדולים יותר, מחולצה ועד טיסה".

 

השר ארדן מספר שאת הצעד הראשון לקחו משתתפים רבים ביחד, בפסטיבל ישראל של ה-IAC בסופ"ש האחרון. "שלחנו בזכות האפליקציה אלפי מיילים לאונסקו כמחאה על התהרותיה האחרונות על ירושלים ולכבוד יום ירושלים. זו בדיוק העוצמה של רשת רחבה", הוא מסביר. "אנחנו חייבים תומכי ישראל רבים כדי לייצר רשת משלנו מול BDS".

 

הסתה ברשת. "עוצמה של רשת רחבה" (צילום מסך) (צילום מסך)
הסתה ברשת. "עוצמה של רשת רחבה"(צילום מסך)

 

ירדן בן-יוסף, בוגר של המרכז הבינתחומי ומנהל act.il , מספר שהרעיון שלהם לאפליקציה הגיע בימי צוק איתן. "החלטנו להילחם במסכת השקרים שמילאה את הרשתות באותם ימים", הוא מספר לידיעות אמריקה. "הגענו לסטודנטים ב35 שפות, פעלנו ברשת בחמ"ל של סטודנטים שהקמנו וראינו את העוצמה של עבודה משותפת. ראינו שכשאנחנו משתפים תכנים ביחד, הם מגיעים ליותר אנשים ויש לזה כוח. הייתה למשל תמונה שהופיעה של גופה מרוטשת ועליה רשום חיל צה"ל הורג ילדים בעזה. מה שאנחנו ראינו מהר מאוד זה שמדובר בתמונה מסרט הוליוודי. הפצנו את הסרטון שהכנו על המקרה הזה וראו אותו המונים. אפילו עשו על זה כתבה בגרמניה וההצלחה הזו הובילה אותנו לפתח את האפליקציה. חברנו לארגון IAC ויחד איתם לקחנו את הידע שהיה לנו ואת הפריסה שלהם כאן בארה"ב ובשנה וחצי האחרונות הקמנו קהילת אונליין למען הקהילה".

 

באפליקציה תוכלו בשתי לחיצות לעשות כל פעולה. "היה לנו חשוב שהשימוש יהיה פשוט. אנשים נרתעים ומוותרים מראש כי הם חושבים שזו עבודה של מומחים, אבל היה חשוב לנו שידעו שכל אחד יכול לקחת חלק, לדווח, לשלוח מייל, לעשות שיתןף". בשנה האחרונה הם עבדו עם 800 סטודנטים בארה"ב כדי לבדוק את האפליקציה בזמן אמת. "הפידבקים שקיבלנו מהם היו מרגשים", מספר ירדן. "לפני שבועיים למשל, חנות אוסטרלית הודיעה שהיא מחרימה ישראלים . אחרי הודעה שהגיעה באפליקציה ביקשנו מכולם לתת דירוג נמוך לחנות והדירוג אכן ירד משמעותית. זו רק דוגמא אחת לכוח קהילה שיכולה להתאגד".

 

בסוף השבוע האחרון הושקו האתר והאפליקציה במצעד הגדול עם 40 אלף תומכי ישראל. "אני קורא לכל מי שרוצה לקחת חלק להצטרף לקהילה שלנו, "קורא ארדן. במסגרת ביקורו בארה"ב מבקר גם בקונגרס ובפגישה עם המזכיר ג'ון קלי ובמסגרתם יעסקו בשיתוף פעולה בכל הנוגע למלחמה בטרור. "יומיים לפני שטראמפ הגיע לישראל ודיבר על חשיבות הקואליציה של מדינות נגד טרור אני כתבתי על זה בניוזוויק. אנחנו רואים כמה חשוב שיתוף הפעולה והשיתוף". ארדן מספר שגם קואומו, בביקורו האחרון בישראל התלווה לשר וקיבל ממנו את הפרטים על התמודדות עם טרור היחידים. "יש לנו ניסיון ארוך שנים עם טרור ואנחנו מ וכנים לשתף בכל הידע שצברנו. היום בכל מקום שאליו אני מגיע אומרים לי שעכשיו מבינים אותנו יותר ויותר". בהקשר הזה, הוא חוזר ליוזמה ולהסתה ומדגיש את המשמעות הקריטית במלחמה מולה. "גם ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי דיברה אחרי הפיגוע האחרון על ההסתה הגוברת ברשתות החברתיות. הסושיאל מדיה היא זירה נוחה וקלה להפצת אידיאולוגיה ושקרים ואנחנו מנסים בכל מיני דרכים להילחם בזה".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
גלעד ארדן
צילום: מוטי קמחי
מומלצים