שתף קטע נבחר

לא מפחדים מהשרב: כך תתאמנו בחוץ גם בזמן גל חום

בתקופה בה זיעה מגיעה "בילט אין" גם ללא אימון כושר, רבים מעדיפים לבצע את האימון שלהם כמה שיותר צמוד למזגן. גם אתם מאותם יחידי סגולה שפשוט לא יכולים לוותר על האימון בחוץ? כך תעשו זאת בדרך הנכונה והבריאה

 

האם המזגן באמת יכול לעשות אתכם חולים? צפו וגלו:

 

 

יולי כבר פה ואיתו הגיע גם גל החום הכבד של הימים האחרונים. הטמפרטורות מטפסות, אחוזי הלחות מרקיעים שחקים, חם, דביק - וכל פעילות יומיומית הופכת מורכבת יותר, שלא לדבר על אימון גופני. בזמנים כמו אלו ספורטאים רבים ומתאמנים חובבים מרגישים תשישות כללית וירידה משמעותית ביכולות שלהם.

 

בסופו של דבר - אין ספק שהכי מומלץ להתאמן במזגן או בבריכה. אך אם בכל זאת אתם מעדיפים את האימון שלכם בחוץ - הנה כמה טיפים חשובים שיסייעו לכם להכין טוב יותר את הגוף לאימונים בעומסי חום גבוהים.

 

עוד כתבות:

חדרי כושר בחוץ: איך להתאמן וממה להזהר

על מכשירי הכושר בחוץ: 8 תרגילים לחזה מנופח ושרירי

המסע של שי מיקנעם עילית למקום השלישי במר יוניברס

 

1. חשיפה קיצונית ולא מבוקרת לחום עלולה לגרום בטווח הקצר להתייבשויות ולסכנה מיידית. הסתגלות מטבית לחום אורכת כשבועיים במהלכה יש להיחשף אליו תוך כדי האימון באופן הדרגתי - בתחילה לפרק זמן קצר ומאימון לאימון להגדיל את זמן השהייה. במידה והדבר לא מתאפשר, ניתן לבצע את התהליך לסירוגין (יום כן, יום לא).

 

2. יש להתאים את האימון לתנאי הסביבה בהם הוא מתקיים. ככל שעומס החום גובר (חום ישיר ולחות), היכולות הפיזיולוגיות יורדות בהתאמה: הגוף מזרים דם וחמצן לנקבוביות הזיעה בסביבת העור וזמינות האנרגיה השרירית לביצוע מאמץ פוחתת. חשוב להיערך מראש ובהתאם לתכנן את סוג האימון והעצימות שלו.

 

ריצה בשעות השיא של עומס החום? אולי עדיף היה לבחור ביוגה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ריצה בשעות השיא של עומס החום? אולי עדיף היה לבחור ביוגה(צילום: shutterstock)

 

3. נתרן בכמויות מבוקרות מהווה תפקיד מפתח בהכנת הגוף לאימון בחום. המלחת המזון לפני ואחרי האימונים תגביר את תחושת הצמא וכך תאפשר אגירת נוזלים טובה יותר.

על אף שמחקרים מראים שהדרישה למלח בזמן מאמץ היא אינדיבידואלית, הגישה הרווחת היא כי תוספת מלח באימון בחום חיונית כאשר המאמץ נמשך מעל שעתיים, בתנאי שנצרכו רק מים ללא מזון.

 

4. בהמשך לסעיף 4, מומלץ להימנע משתיה מופרזת במהלך האימון שעלולה לגרום לדילול ריכוז המלחים בגוף. חוסר במלחים יכול להביא להפרעות בקצב הלב ולסכנת חיים ממשית.

 

מלח. בכמויות הנכונות הוא דווקא יכול לעזור (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מלח. בכמויות הנכונות הוא דווקא יכול לעזור(צילום: shutterstock)

 

5. לא לשכוח לשתות. מחקרים מראים כי צריכת משקה צונן בתוספת טעמים ומלחים מעודדת שתייה רבה יותר. זכרו: צריכת נוזלים יומית ממוצעת עומדת על כ-30 מ"ל לכל ק"ג ממשקל הגוף ועוד 0.5 - 1 ליטר לכל שעת אימון (מגבלת הספיגה מגיעה ל 1.2 ליטר לשעה אך הגוף יכול לאבד הרבה יותר מכך בשעה אחת. מדד איבוד הנוזלים הטוב ביותר הוא שקילה לפני ואחרי אימון).

 

6. משקאות איזוטוניים מהווים פתרון מצויין באימונים העולים על שעה. בקיץ חשוב למהול את האבקה ביותר מים מהכמות המומלצת על ידי היצרן משום שהגוף מאבד יותר נוזלים מסוכרים. בחורף התופעה היא הפוכה.

 

משקה איזוטוני יחזיר לגוף את כל המינרלים שאבדו לו בזיעה ()
משקה איזוטוני יחזיר לגוף את כל המינרלים שאבדו לו בזיעה

 

7. קצב הלב מהווה מדד פרקטי על מנת לוודא כי העומס במהלך האימון בחום תקין. שימו לב לקצב הלב שלכם והשוו אותו לאימונים בתקופות אחרות.

 

8. בשעות שלפני ואחרי האימון מומלץ לצרוך מזונות קלים וקרירים על מנת להפחית חום מהגוף. מזונות כמו דגני בוקר וחלב, פירות ויוגורט, קרקרים וממרחים קלים, שקדים ותמרים, שייק פרי וגלידה - יעשו את העבודה.

  

הכותב הוא פיזיולוג מאמץ ודיאטן ספורט במכללה האקדמית בוינגייט

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא מפסיקים להתאמן בגלל השרב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים