שתף קטע נבחר

האם אתם אוהבים את העבודה שלכם? בחנו את עצמכם

על מה אתם חושבים כשאתם קמים בבוקר? איך תענו כשישאלו אתכם במה אתם עובדים? מערכת היחסים שלנו עם העבודה גורמת לנו ללחץ, שמחה, עצב והתרגשות בדיוק כמו מערכות היחסים שלנו עם בן או בת הזוג. בחנו את עצמכם וגלו האם אתם והעבודה שלכם זה סיפור אהבה או סתם יחסי נוחות

אהבה ועבודה בט"ו באב: יחסינו עם העבודה מלווים אותנו במהלך רוב חיינו הבוגרים. כפי שאנחנו רוצים למצוא את בן או בת הזוג שידליקו לנו את ניצוץ ההתאהבות, כך אנו מצפים גם מהעבודה שלנו. כמו בזוגיות, גם בעבודה רבים מאיתנו מבצעים פשרות בהתאם לאילוצים, אך בתוכנו אנו יודעים שבסוף היום, כדי להכתיר את מערכת היחסים כמוצלחת, צריכה להיות שם גם אהבה. ענו על השאלון ובדקו מהו הסטטוס של מערכת היחסים שלכם עם העבודה שלכם?

 

עוד בערוץ הקריירה 

 

 

ד"ר אלירן אליעז, פסיכותרפיסט ומטפל בדרמה, אשר ספרו השני, "מות אבי" הוא סיפור אהבה, מסביר מה זה אומר בעצם "לאהוב" את העבודה שלנו: "אנחנו משתמשים באופן חופשי במושג אהבה. אנו אומרים: 'אני אוהב את העוגה הזאת', 'אני אוהב את הבגד הזה', וגם - 'אני אוהב את העבודה שלי', או 'אני אוהב את בן או בת זוגי'. לכאורה, כל מושאי האהבה נשמעים אותו דבר".  

 

אז מה הופך את האהבה שלנו לעבודה לקשר רגשי אמיתי?

 

"געגועים הם תחושה חזקה שאנחנו חשים כלפי מושא האהבה שלנו. אם אני לא נמצא במקום העבודה לתקופה ארוכה, אף על פי שאני נהנה ממה שאני עושה מחוץ לתחום העבודה, אני מתחיל להתגעגע ורוצה לחזור לשם, כי זה מעניין לי שם, או כי יש אנשים נחמדים, או כי אני עושה עבודה בעלת משמעות, או כל הדברים יחד. אם כך, אני אוכל להגדיר את העבודה שלי כעבודה שאני אוהב".

 

שיווי המשקל בין בית, אהבה ועבודה  (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
שיווי המשקל בין בית, אהבה ועבודה (צילום: Shutterstock)

   

במה דומה מערכת היחסים שלנו עם העבודה לזוגיות או לנישואים?

 

"בעצם, אין שוני מהותי בהרגשה הכללית, אלא רק בעוצמה ובהתייחסות שלנו לכל אחת מהאהבות האלה. מערכת היחסים בינינו ובין העבודה היא מערכת של הסכמים. גם המערכת עם בן או בת הזוג שלנו היא מערכת של הסכמים, לאו דווקא ולא תמיד 'התאהבות'. אהבה מתפתחת בהתאם להתפתחות היחסים בין העובד והעבודה, או בין בני הזוג. גם הנישואים וגם העבודה מספקים מערכת צרכים מרכזית בחיינו".

 

האם יכול להיות מצב שאדם ירגיש שהוא כלוא במערכת היחסים עם העבודה שלו?

 

"התחושה שאנחנו עבדים לעבודה שלנו היא קצת לא הוגנת. בסופו של דבר, אנחנו בחרנו את העבודה, לא כמושא לאהבה שלנו, אלא כצורך לקיום. אני נותן את זמני במקום העבודה, מקום העבודה משלם לי כסף שהוא הצינור שמזין את החיים שלי אחרי שעות העבודה. אמנם, יש שאני אוהב את העבודה, בנפרד מהתשלום שבצידה, ויש שאני סובל מהעבודה, למרות התשלום שיש בה".

 

אהבה לעבודה לרוב תוביל לתקופת גימלאות מאושרת יותר

יש סימנים גופניים שיכולים להופיע במקרה של שנאה או חוסר אהבה לעבודה?

 

"כן, בהחלט. תחושות כמו חוסר רצון להיות במסגרת, תחושות תסכול, חרדה, כעס או דיכאון, יכולות להתבטא בתופעות גופניות כמו ריבוי מחלות, תשישות, ירידה במשקל, חוסר שינה. כשתחושות אלו מתגברות, גם בהתייחסות לעבודה, וגם בעניין האהבה לבן זוג, כדאי לעמוד רגע ולבדוק מה אני עושה כאן ולאן פני מועדות".

 

איך אהבה או חוסר אהבה לעבודה משפיעות עלינו בתקופות מאוחרת יותר בחיינו?

 

"בעוד שגיל הפרישה משמעותי, משבר גיל המעבר קובע רבות כיצד נרגיש בגיל הפרישה. אנחנו בעמדה של ספירת מלאי לגבי החיים שלנו, ועד כמה אנחנו מרוצים. אנחנו שואלים את עצמנו שאלות קיומיות שקשורות בעבודה, בזוגיות, במקום שאנחנו חיים בו, וכו'. ההחלטה להשאר במקום העבודה יכולה להעיד על התחושה של 'אני אוהב את העבודה שלי, ואני שמח להמשיך', בדומה ל 'אני אוהב את הזוגיות שלי ואני רוצה להמשיך'".

 

"כשאנחנו מביטים אחורה על חיינו, ממקום שבו כאילו אנחנו כבר 'לא חשובים' כי אנחנו לא עובדים ולא תורמים, כאן הסיפוק מהעבודה והתחושה שתרמנו, יכולים למלא אותנו בסיפוק ובתחושה שתרמתי משהו משלי ובעצם אהבתי את העבודה שלי. אהבה לעבודה בשנות העבודה, היא סוג של הבטחה לתקופת גימלאות מאושרת". 

 

 


פורסם לראשונה 05/08/2017 15:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock
צילום: סטודיו פרג'
ד"ר אלירן אליעז
צילום: סטודיו פרג'
מומלצים