שתף קטע נבחר

מחפשים עבודה? כך תעברו מרכז הערכה בהצלחה

צירוף המילים "מרכז הערכה" מעורר ברבים מאיתנו תחושת מועקה ולחץ, ובעיקר חלק "הדינמיקה הקבוצתית". אך למרות שניתן להתווכח על טיבם של המבחנים אלו, אחוז ניכר מהארגונים בארץ משתמשים בהם כחלק מתהליך המיון. לפניכם מספר טיפים שיסייעו לכם לעבור אותם בשלום

אם יש דבר שמחפשי העבודה היו רוצים להימנע מהם הוא להידרש לגשת ליום מיון במרכז הערכה. מחפש עבודה בישראל היה רוצה לעבור תהליך חלק של קבלה לעבודה הכולל שני ראיונות והצעת שכר ולהתחיל להתארגן לתפקיד החדש. כאשר החלק המלחיץ ביותר מאותו יום הם מבחני ה"דינמיקה הקבוצתית".

 

עוד כתבות למחפשי עבודה בערוץ הקריירה

 

הויכוח על טיבם של מבחנים אלו גדול, ואולי כדאי לתת את הדעת בעניינם, מאחר והם בודקים קריטריונים רבים בהתאמה לתפקיד ולארגון, כאשר למעשה, ישנם דפוסי התנהגות ויכולות שאולי נרכשות, שנדמה שאדם יכול לסגל לעצמו דרך הניסיון בעבודה.

 

דוגמא לכך הינה היכולת להתמודד היטב בקונפליקטים: האם אדם שיש לו קושי עם עימותים באמת לא יוכל לשרת היטב את הארגון בו הוא עובד? האם לא ניתן ללמוד זאת תוך כדי תנועה?

 

ימי הערכה. המבחנים הכתובים הם החלק הקל (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ימי הערכה. המבחנים הכתובים הם החלק הקל(צילום: shutterstock)
 

כך או כך, בפועל, אחוז ניכר מהארגונים בארץ נתמכים בימי האבחון הללו בלמעלה מ-50% מהתפקידים המוצעים בארגונם. במגזרים מסוימים כמו בנקים, חברות ביטוח והתעשיות הצבאיות בארץ, יש סיכוי של כמעט 100% שתעברו יום מיון כזה, אם אכן הרשמתם את המגייס הקובע.

 

לכן, כדי לעבור את אותם ימים מלחיצים, שימו לב לכמה טיפים שיוכלו להביא אתכם להתמודדות מוצלחת עם הדינמיקה הקבוצתית:

 

הקשיבו עד הסוף

הקשיבו עד הסוף לכל הוראה מטעם הבוחנים, נסו לנשום עמוק ולהבין את המשימה בפעם הראשונה שהיא נאמרה. שאילת שאלות מוגזמת עלולה לגרום לכם להצטייר כתלותיים ולפסול אתכם. בעניין ההקשבה- חשוב מאוד לשים לב להקשיב גם למשתתפים האחרים ולא לקטוע אף אחד בעת השיח- זהו אקט בסיסי בכבוד ונימוס שבשעת לחץ עשויים להישכח.

 

הכינו פתיח מקצועי לדרישה "ספר/י על עצמך"

קחו את הזמן וספרו על הנסיון הרלוונטי ועל הישג משמעותי המוכיח כישורים נדרשים. הימנעו מלהשוות עצמיכם לאחרים- וגם אם כולם יספרו על עצמם במשפט- היו אתם מקצועיים והרחיבו- חלק זה הינו משמעותי מאוד בבחינת ההתאמה לתפקיד.

 

אל תרדפו צדק

לעיתים משתתף או משתתפים בדינמיקה הקבוצתית עשויים להתנהל בצורה פוגעת ובאופן שאינו מאפשר שיתוף פעולה, יש להימנע מלהוכיח אותם אל מול כל המשתתפים- סימכו על המאבחנים שיבחינו בכך.

 

שימו לב, לא מדובר על ויכוח פורה בעניין המשימה שניתנה- שכן ויכוח כזה מומלץ מאוד ליישום.

 

הביאו את היתרון היחסי שלכם לידי ביטוי

קחו לעצמכם תפקיד שבו אתם יכולים לבטא את החוזקה שלכם בצורה מקסימלית, מנגד- הימנעו מבחירת אחריות שאינה תואמת חוזקה זו. בנוסף, אם הבחנתם באדם שלקח לעצמו תפקיד שאינו מתאים ליתרון היחסי הבולט שלו- והוא כרגע בקבוצה שלכם (בתחרות מול קבוצה אחרת)- מומלץ להמליץ לו בעדינות לשנות תפקיד זה- כדי לתרום להצלחת הקבוצה

 

השפיעו

נסו לשכנע לפחות אדם אחד בדינמיקה- הבהירו את עמדתכם ואת השיקולים שלכם לבחירה- היו אדיבים ונעימים, להשפיע אינו אומר להאיץ במישהו או לכעוס. אם אדם אחר הצליח לשכנע אתכם בצידקתו- היו גאים לשנות את בחירתכם ובכך לתרום להתקדמות המשימה.

 

הכותבת היא מומחית בהכנה לראיונות עבודה ומרכזי הערכה, מנהלת מיטל דגן - הכוונה וייעוץ להגשמה בקריירה AchieveMate

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים