שתף קטע נבחר

מני נפתלי: "שרה דרשה, זייפנו חשבוניות"

לפני כשנתיים תבע מני נפתלי את יועצי נתניהו בטענה שהכפישו אותו. בבית המשפט טענו נגדו כי זייף חשבוניות של מסעדת יוקרה, אך נפתלי טען כי עשה זאת תחת לחצים שהפעילה עליו שרה נתניהו, באישור סמנכ"ל משרד רה"מ

 

 

במשך שעות עמד היום (ג') מני נפתלי על דוכן העדים בבית משפט השלום בהרצליה, והשיב לשאלותיו של עו"ד יוסי כהן, שאותו תבע נפתלי על הוצאת לשון הרע. במהלך הדיון טען נפתלי כי נאלץ לזייף הזמנות ממסעדת יוקרה נוכח דרישתה של שרה נתניהו לעשות כן, ולאחר מכן עזרא סיידוף, סמנכ"ל במשרד ראש הממשלה, אישר את המהלך. ואולם סיידוף הכחיש את הדברים. כהן ניסה לקעקע את אמינותו של נפתלי ושאל אותו על דירת עמידר שבה הוא מתגורר, על לימודיו, על תביעה שהגיש נוכח נכות שבה הוא לוקה ועל טופס שמילא בעת קבלתו לעבודה במעון ראש הממשלה.

 

את התביעה הגיש נפתלי בפברואר 2015 על סך חצי מיליון שקל נגד מקורבים ויועצים של נתניהו: מנהל קמפיין הליכוד בבחירות ניר חפץ; עו"ד דוד שמרון המייצג את בני הזוג נתניהו; היועצים שהגנו בכלי התקשורת על נתניהו מפני דו"ח המבקר - עו"ד יעקב בורובסקי, שלומית אשבול ועו"ד יוסי כהן. הוא טען כי הטילו עליו אחריות בגין הגידול בהוצאות בית ראש הממשלה, וזהו "סיכול ממוקד". לדברי נפתלי, לא הייתה לו "כל השפעה על גובה ההוצאות". 

נפתלי בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נפתלי בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)
 

בנוגע להזמנת הארוחות לבית ראש הממשלה ממסעדת היוקרה של השף משה קדוש, טען סיידוף: "מני שלט בכל הוצאות המזון והזמין כמה שרצה. תפקידי היה לאשר את החשבוניות בדיעבד". זאת לאחר שנפתלי סיפר על זיוף הזמנות מהמסעדה, כדי שיוכלו לשלם בתשלומים. "סיידוף אישר להביא אותו גם אם לא הייתה הזמנה. שרה דרשה את קדוש בכל מחיר ואז היינו צריכים לזייף את תאריכי ההזמנות. עשיתי מה שסיידוף אמר לי", טען נפתלי.

 

כהן טען כי נפתלי אישר חישוב של אלפי שעות נוספות לעובדים וכי הייתה לו סמכות לעשות כן, אך טען כי לא פעל באישור של סיידוף: "אני לא יודע שהוא נתן, לא אישרתי לו לתת שעות נוספות", אמר סיידוף.

 

הסמנכ"ל לשעבר נשאל אם ידוע לו על זיוף הדו"חות מצד נפתלי, והשיב בשלילה. בהמשך סיפר סיידוף כי נפתלי השתמש ברכב ללא רשות, ואף אפשר לאשתו לנהוג בו בניגוד לנהלים. סיידוף החליט להתחשב בו ולא העניש אותו.

 

"השמיט פרטים מטופס קבלה לעבודה"

כהן שאל את נפתלי על דירת עמידר שבה התגורר בעפולה, אף שלא היה זכאי לכך. נפתלי השיב כי מדובר בדירה שאשתו קיבלה בעת הגירושים והיא זו שהייתה זכאית. הוא עצמו התגורר שם רק חודשיים. כהן הציג פרוטוקול של בית משפט מחוזי בחיפה, שם תבע נפתלי את קצין התגמולים על היותו נכה צה"ל בגין פגיעה באוזניו בעת שירותו הצבאי. נפתלי טען כי ניצל הרבה ימי חופשה כשחש ברע עקב הפגיעה באוזניו, וכל שלושה חודשים, כנדרש על פי חוק, חידש את התביעה על מנת להעלות את אחוזי הנכות שלו.


בדיון הציג כהן את טופס הקבלה של נפתלי לעבודה כאב בית בבית ראש הממשלה, וטען כי נפתלי לא ציין שפיטרו אותו מיחידת אבטחת האישיים "מגן" עקב אירוע אלים בינו למאבטח אחר. נפתלי טען כי לא פוטר, אלא המשיך לעבוד בחברת האבטחה "מיקוד" ואבטח שרים.

 

כהן ציין כי בטופס רשם נפתלי שהוא בעל השכלה תיכונית, אך אין זה נכון. נפתלי השיב כי למד עד כיתה י"ב אך לא סיים אותה. עוד טען כהן כי נפתלי לא ציין בטופס את כל מקומות העבודה ואת עבודתו ביחידת "מגן", כדי שלא יידעו שפוטר על רקע אלימות. נפתלי טען כי עשה כן כיוון שלא חשב על כך ובמשרד ראש הממשלה ידעו שהיה ביחידת "מגן" והועבר לחברת מיקוד. נפתלי טען עוד כי התקבל לעבודה במעון ראש הממשלה לפני שהטופס מולא ואף היה בחפיפה ועבד. "חוץ ממספר תעודת הזהות שלך, שום דבר בטופס לא נכון", הטיח בו כהן.  

 

במהלך הדיון טען נפתלי: "עזבתי את מעון ראש הממשלה בגלל מה שראיתי שקורה שם. הבטיחו לי תקן בעבודה כדי שלא אעזוב ובתנאי שלא אדבר עם עיתונאים, אך בכל זאת עזבתי". לדבריו עזב את העבודה גם נוכח ההשפלות והזלזול שהיו מנת חלקו שם.

 

במהלך הדיון לא הפסיק כהן להטיח בנפתלי שהוא שקרן ורמאי. השופט הורה לכהן לא אחת לחדול מכך, "אם תרצה להעיר לנפתלי, תעשה את זה בחוץ". 

 

נפתלי עמד על כך שאין עמותה שמממנת עבורו את הגשת התביעה: "אני לא מקבל כסף מאף עמותה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מני נפתלי בבית המשפט, היום
צילום: מוטי קמחי
מומלצים