שתף קטע נבחר

הביקוש הגדול ביותר לעובדים - דווקא בדרום

דו"ח למ"ס שמנתח את כמות המשרות הפנויות בישראל בשלוש השנים האחרונות מצביע על כך שכמות המשרות הפנויות הגדולה ביותר ביחס לאוכלוסיה בשנת 2017 היא במחוז הדרום. עוד עולה מהדו"ח: ביקוש נמוך לעובדים במקצועות המיועדים לאקדמאיים

מספרן של המשרות הפנויות בישראל הולך וגודל במשך השנים. נכון לסוף 2017, במחוז תל אביב ישנן 24,347 משרות פנויות ובמחוז המרכז 23,018 משרות פנויות. במחוז הצפון והדרום ישנן כ-10,400 משרות פנויות (בכל מחוז).

 

נתון זה הוא סימן חיובי אך מושפע גם מהגידול באוכלוסיה. כדי לנטרל השפעה זו, בלמ"ס מחשבים את שיעור המשרות הפנויות שלוקח בחשבון גם את מספר המועסקים. לפי נתוני הלמ"ס,דניאל רואש, אגף עסקים-כלכלה שיעור המשרות הפנויות ב- 2017 גדול יותר דווקא באזור הדרום ועומד על 4.9%. שיעור זה גדל בכל המחוזות אך במחוז הדרום והצפון רשם את הקפיצה הגדולה ביותר.

 

 (מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) (מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
(מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)

 

"חסרים עובדים בתעשייה, למפוטרי טבע יש מקום"

המשרות שיסדרו לכם שכר גבוה בלי תואר אקדמי

 

 

  

 (מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) (מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
(מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)

 

 

כולם רוצים להיות אקדמאים, אבל מה לגבי עבודה?

אם בוחנים את שיעור המשרות הפנויות לפי משלחי יד (מקצועות), ניתן לראות את תופעת ה"אקדמיזציה" ששוררת בישראל בשנים האחרונות. מאז שנת 2014 נוספו כ-94 אלף עובדים בעלי משלח יד אקדמי, 35 אלף עובדי מכירות ושירותים, וכ-30 אלף מנהלים. לעומת זאת, נוספו רק מעט יותר מעשרת אלפים עובדים מקצועיים ועובדי תעשייה.

 

 (מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) (מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)
(מקור: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה)

לכן, אין זו הפתעה ששיעור המשרות הפנויות הגדול ביותר הינו בקרב עובדים בלתי מקצועיים, ועובדי תעשייה, וכי שיעור משרות הפנויות הנמוך ביותר בצורה משמעותית הינו בקרב בעלי משלח יד אקדמי, ובקרב המנהלים. בענף המכירות והשירותים עדיין שיעור המשרות הפנויות גדול. מבין המקצועות הלא אקדמיים, ניתן לראות גם שיעור משרות פנויות גבוה בענף הניקיון והאבטחה.

 

דו"ח הלמ"ס בחן גם את אחוז המועסקים לפי גודל עסק: 44% מהעובדים במשק מועסקים בעסקים גדולים (250 עובדים ומעלה), ושליש מהעובדים במשק מועסקים בעסקים קטנים ובינוניים (עד 50 עובדים). אחוז המשרות הפנויות גבוה יותר בעסקים קטנים ובינוניים יחסית לחלקם בשוק העבודה.

 

עוד עולה מהדו"ח כי שיעור המשרות הפנויות בעסקים הקטנים והבינוניים תנודתי מאוד ומשתנה מידי חודש. לדברי הלמ"ס הדבר נובע מכך שתהליך גיוס העובדים בעסקים אלה הוא קצר יותר וכך גם הליך הפיטורים.

 

בלמ"ס מפרסמים את נתוני המשרות הפנויות במשק מידי חודש כאחד האינדיקטורים למצב המשק בישראל. סך מספר המשרות הפנויות עלה בחודשים ספטמבר-נובמבר 2017 ב-13.8% (בחישוב שנתי), זאת לאחר עלייה של כ-10.6% בממוצע בחודשים יוני-אוגוסט. לפי הנתונים שפורסמו  על ידי הלמ"ס, אחוז המשרות הפנויות עמד בספטמבר-נובמבר על כ-3.87% בחודשים בממוצע.

 

לפי נתונים מנוכי עונתיות מנובמבר 2017, בחודש זה נרשמו 106.9 אלף משרות פנויות (לעומת 104.2 אלף בחודש הקודם). אחוז המשרות הפנויות עמד על כ-3.92% (לעומת 3.83% בחודש הקודם).

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים