שתף קטע נבחר

סוסים ופרשים: קבלת פנים מרשימה לנתניהו בדלהי

כשהוא מלווה במשמר כבוד של יותר מ-100 חיילים, התקבל ראש הממשלה בטקס רשמי בארמון הנשיאות ושיבח את "החברות הנפלאה בין הודו לישראל. זהו שחר של יום חדש"

 

 

 

מודי ונתניהו בדלהי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מודי ונתניהו בדלהי(צילום: רויטרס)

טקס קבלת פנים רשמי נערך הבוקר (יום ב') לראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו בארמון הנשיאות בדלהי. ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, כיבד את השניים בנוכחותו לאחר שרכב השרד של ראש הממשלה לווה לשם בפרשים.

 

משמר כבוד של יותר ממאה חיילים היווה אף הוא חלק מהתפאורה בארמון הנשיאות. בטקס נוגנו המנוני שתי המדינות. נתניהו הצהיר: "זהו שחר של עידן חדש בחברות הנפלאה בין הודו לישראל. זה החל בביקור ההיסטורי של ראש הממשלה מודי בישראל, שיצר התלהבות רבה, ונמשך בביקור שלי כאן, שאני חייב להודות - מרגש מאוד עבור אשתי ועבורי".

 

נתניהו הוסיף: "זה יעזור להמשיך לטפח את החברות שלנו, יביא לצמיחה, לשלום ולהתקדמות של שני העמים".

נתניהו בספר האורחים ()
נתניהו בספר האורחים

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: אבי אוחיון לע"מ) (צילום: אבי אוחיון לע
(צילום: אבי אוחיון לע"מ)

 (צילום: אבי אוחיון לע"מ) (צילום: אבי אוחיון לע
(צילום: אבי אוחיון לע"מ)
 

לאחר הטקס, השתתפו מודי, נתניהו ורעייתו בטקס הנחת זר במקום שריפת גופתו של גנדי. נתניהו רשם בספר האורחים: "כל כך הרבה יופי ופשטות לכבוד האב המייסד של הודו המודרנית, אחד המנהיגים הרוחניים הגדולים בעולם".

 

אתמול עם נחיתתו של ראש הממשלה ופמלייתו בהודו, הפתיע אותו מודי שהגיע לקבלו באופן אישי מכבש המטוס. ביקורה של המשלחת הישראלית נערך לציון 25 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין המדינות. הביקור אמור להביא לקפיצת מדרגה ביחסים בין המדינות, וייחתמו בו תשעה הסכמים בילטראליים, בהם מזכר הבנות בתחום הגז והנפט, הסכם מו"פ תעשייתי, מזכר בתחום הסייבר, קידום השקעות, שדרוג של הסכם התעופה, קופרודוקציה להפקה משותפת בתחום הקולנוע, הסכם בתחום החלל ועוד.

 

לפני חצי שנה החליטה הממשלה להשקיע 240 מליון שקלים עד 2020 בקידום היחסים עם הודו בשורה של תחומים, בהם תיירות, חקלאות, טכנולוגיה, סייבר, תרבות, מים, חדשנות וטכנולוגיה.

 

זהו הביקור הראשון של ראש ממשלה ישראלי בהודו ב-15 השנים האחרונות - וביקורו הרביעי של נתניהו באסיה. ואולם בהצבעה בעצרת הכללית באו"ם לפני שלושה שבועות הצביעה הודו נגד ההכרה האמריקנית בירושלים כבירת ישראל, ביחד עם 127 מדינות נוספות. אופי ההצבעה ההודית גרמה לאכזבה בירושלים, וישראל גם הביעה את מורת רוחה על הדברים בפני דלהי. בישראל החליטו שלא ליצור משבר כדי לא להעיב על ביקורו הצפוי של נתניהו. על ההודים הופעלו לחצים פנימיים כבדים להצביע בעד גינוי הכרזת טראמפ. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי אוחיון לע"מ
נתניהו ורעייתו בדלהי
צילום: אבי אוחיון לע"מ
מומלצים