שתף קטע נבחר

נציבות שירות המדינה: פועלים לצמצום שיטת המינויים הזמניים

בעקבות הפרסום ב"כלכליסט" לפיו 129 משרות בכירות בשירות המדינה אינן מאוישות, נערך דיון בנושא בוועדת הכספים. "התפקידים לא מאוישים כי יש ניסיון לפוליטיזציה של השירות", אמר ח"כ מיקי רוזנטל. "מדובר במשרות חשובות בבתי חולים ובשירותי ההצלה"

"יש חור שחור בנציבות שירות המדינה", כך אמר היום (ג') חבר הכנסת מיקי רוזנטל בוועדת הכספים בכנסת שהתכנסה לדיון דחוף בעקבות הפרסום ב"כלכליסט", לפיו בשירות המדינה יש היום לא פחות מ-129 משרות בכירות שאינן מאוישות.

 

רוזנטל (המחנה הציוני), שהיה אחד מיוזמי הדיון, טען  כי "התפקידים לא מאוישים כי בחלק מהמקרים יש ניסיון לפוליטיזציה של השירות. שרים רוצים למנות מקורבים לתפקידים הבכירים אבל חוששים שהמקורבים לא יזכו במכרזים. מצד שני, גם לא ממנים ממלאי מקום כי למינוי כזה יש זמן קצוב. מדובר במשרות בכירות וחשובות בבתי חולים ובשירותי הכבאות וההצלה ואם יקרה אסון הציבור ישאל בצדק איפה היו האחראים".

 

ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) הוסיפה, כי "הגילוי החמור הזה מצטרף לעובדה שאין עדיין נציב או נציבה לשירות המדינה. מועד הפרישה של הנציב הקודם, משה דיין, היה ידוע מראש, ואם משאירים את השירות ללא אדם שעומד בראשו זה פוגע קשות בשירות הציבורי ובמישרין באזרחי ישראל".

 

ממלא מקום יו"ר הוועדה, ח"כ יצחק וקנין (ש"ס), תרם סיפור אישי: "אני מכיר אדם שתפקד שנתיים כממלא מקום של קצין ביטחון במשרד מבקר המדינה. הוא השתתף במכרז על התפקיד אבל לא זכה והודח, כי המשרה נתפרה למישהו אחר שזכה למרות שלא עמד בתנאים. אם מבקר המדינה מרים ידיים מה יש לנו לצפות ממשרדים אחרים"?.

ח"כ מיקי רוזנטל (צילום: יואב דדוקביץ') (צילום: יואב דדוקביץ')
ח"כ מיקי רוזנטל(צילום: יואב דדוקביץ')

נציג הנציבות יוסי גוילי, הגיב על הפרסום ב"כלכליסט" בטענה שלא מדובר ב-129 משרות. "המספר הנכון הוא 60-70 משרות מתוך 2,000 משרות בכירות", אמר. "זו גם התשובה שקיבל העיתון".

 

לדברי גוילי, "הביקורת שלנו מצאה כי לפעמים בעלי תפקידים בכירים מתחלפים והמשרד אומר שאו-טו-טו עומדים למנות לו מחליף. אבל לא אנחנו מנהלים את המשרדים אלא ממתינים שהמשרד יפעל למינוי בעל התפקיד. לעיתים אחרי ביצוע שינויים מבניים לא מחפשים מחליפים כי אחרי השינוי יש משרות שהופכות למיותרות".

 

ח"כ רוזנטל קטע אותו, ואמר כי "משרות מיותרות מורידים מהתקן ומהתקציב של המשרד. כאן זה לא נעשה".

 

גוילי התעקש, וענה כי "אולי נפלה כאן טעות. פעמים רבות המשרה רק נחשבת כלא מאוישת וזה לא מדויק, כי המשרה מאוישת זמנית עד לסיום הליכי מכרז ומדובר בהליכים חסויים".

 

רוזנטל השיב: "יש פה חור שחור, כי אתם בנציבות היחידים שיש לכם את כל המידע ואתם אמורים לדעת בכל רגע נתון כמה משרות לא מאוישות מכל סיבה שהיא ותפקידכם להתריע על כך למשרד האחראי, אלא אם אין לכם את מלוא הנתונים". 

משרות בבתי חולים לא מאוישות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
משרות בבתי חולים לא מאוישות(צילום: shutterstock)
 

עמיתו של גוילי לנציבות רונן דסה הגיב, ואמר: "אנחנו פועלים להקים מערכות מידע שישלטו בכל המידע". גוילי הוסיף: "אנחנו מנסים לצמצם את הפרקטיקה של מינויים זמניים. בינתיים, קבענו שמועמד שמילא מקום במשרה פנויה לא יוכל להתמודד במכרז על התפקיד באותו משרד".

 

בסיכום הדיון קבע ממלא מקום יו"ר הוועדה, יצחק וקנין (ש"ס), כי הנציבות תחויב להעביר לוועדה תוך 45 יום נתונים מדויקים של כל המשרות שלא מאוישות במינוי קבע.

 

תשובת הנציבות תצטרך לכלול פירוט מלא של כל המשמעויות הכרוכות במצב הזה, לרבות תשובה לשאלת ח"כ אלהרר: "303 עובדי נציבות שירות המדינה לא יכולים לנהל את 2,000 המשרות הבכירות הקיימות בוודאות רבה יותר?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוס קריירה ישיבה אנשי עסקים קולגות עובדים חדר ישיבות מנהלים מנהל עבודה
צילום: shutterstock
מומלצים