שתף קטע נבחר

למה אינכם חייבים להתאהב על תחילת הקשר

חוקרים הצליחו להוכיח את היתכנותה של אהבה ממבט ראשון. זה עדיין לא מבטיח דבר לגבי הצלחת הקשר הרומנטי שלכם בעתיד

זה כיף להתאהב על המפגש הראשון, אבל אפשר להתאהב גם בהמשך (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
זה כיף להתאהב על המפגש הראשון, אבל אפשר להתאהב גם בהמשך(צילום: Shutterstock)

לא רק אריק איינשטיין ז"ל כתב על אהבה ממבט ראשון. אלפי שירים וסיפורים נכתבו עליה, אף על פי שהיא מעולם לא הוכחה. כעת, מחקר חדש שנערך בהולנד על ידי צוות של ארבעה חוקרים מצא ראיות לקיומה של התופעה במציאות ולא רק באגדות ובסרטים הרומנטיים. במסגרת המחקר התבקשו כ-400 נשים וגברים לצאת לדייט יזום ולהשיב על שאלות מייד לאחר מכן. בין היתר הם נשאלו: "האם חווית אהבה ממבט ראשון עם האדם שעימו נפגשת"; "עד כמה אותו אדם היה אטרקטיבי בעיניך"; "מהי רמת המשיכה הפיזית שחשת כלפיו" ועוד.

 

החוקרים מצאו שאהבה ממבט ראשון אכן מתרחשת, ושהיא רלוונטית כמובן לאנשים שנראים טוב מבחינה פיזית. ממצא זה אינו מפתיע, שכן קל יותר להתאהב מייד באנשים מושכים מהסיבה הפשוטה שטרם היכרות מעמיקה אנו בוחרים את בני הזוג לפי העיניים. ממצא נוסף שגילו החוקרים הוא שיותר גברים מנשים מדווחים על אהבה ממבט ראשון. בניגוד לממצא הקודם, ממצא זה דווקא כן מפתיע בעיניי, מאחר שהחברה שלנו נוטה לייחס לנשים רגשות של התאהבות מהירה, ואילו סוברים שאצל גברים תהליך ההתאהבות איטי יותר. חשבתי על הממצא הזה והגעתי להסבר לוגי: גברים (יותר מנשים) מייחסים חשיבות גדולה מאוד למראה עיניים, כלומר המראה החיצוני מקבל דירוג גבוה יותר בסולם הקריטריונים לבחירת בני זוג.

 

בקרב נשים, לעומת זאת, ישנם פרמטרים אחרים שתופסים מקום לא פחות חשוב מהמראה החיצוני, בהם קריירה, יכולת כלכלית, סיכוי להיות איש משפחה מוצלח וכדומה. ברור שגם לגברים יש פרמטרים נוספים שחשובים להם מעבר למראה החיצוני, אך אם להסתמך על המחקר, כנראה שפחות.

 

 

החוקרים גילו גם כי תחושת האהבה ממבט ראשון איננה הדדית בדרך כלל. כלומר, השוואת הדיווחים של המשתתפים במחקר הראתה כי מדובר בדרך כלל בתופעה חד-צדדית, ממצא שמעיד על כך שאהבה הדדית מיידית אינה נפוצה כל כך במחוזותינו. כך או כך, כשמדברים על אהבה בניגוד להתאהבות, מתייחסים לנושאים כמו אינטימיות, מחויבות ותשוקה. הנושאים הללו אינם מקבלים בולטות בקרב אנשים שחווים אהבה ממבט ראשון, וזאת ביחס לזוגות שנמצאים במערכת יחסים מבוססת. עם זאת החוקרים טוענים שאהבה ממבט ראשון מעניקה לקשר הזוגי סיכוי גבוה יותר להפוך בהמשך לכזה המבוסס על אינטימיות, מחויבות ותשוקה.

 

כשדכנית אני יכולה להעיד שדווקא קשרים שלא התחילו באהבה ממבט ראשון התפתחו למערכות יחסים מדהימות המהוות מושא לקנאה. אני לא יכולה אפילו להתחיל לספור את כל המקרים ששלחתי את לקוחותיי לדייט ראשון ושני הצדדים דיווחו שהיה נחמד, רק נחמד, ושהם לא בטוחים שירצו להיפגש לדייט נוסף כי "לא היה שם ניצוץ". את רובם אני מצליחה לשכנע לצאת לעוד דייט, ופעמים רבות זה מתברר כהצלחה גדולה. לכן אני אומרת שגם אם אינכם מרגישים אהבה ממבט ראשון או אפילו משהו שדומה לה, אל תוותרו על עוד כמה מפגשים נוספים לפני שאתם פוסלים את בן או בת הזוג הפוטנציאליים.

 

נתקלתי כל כך הרבה פעמים בזוגות שהתחילו עם ניצוץ ענק, אך במהלך הדרך אותו ניצוץ הלך ונעלם, לעיתים באותה מהירות שבה הוא נוצר. זה קורה לרוב הזוגות, בדרך כלל לאחר ארבע השנים הראשונות של הקשר, שאחריהן תחושת ההתאהבות מתחילה להתפוגג לאיטה. לכן האתגר האמיתי לזוגיות טובה היא לדעת לייצר את הניצוץ, וחשוב מזה – ללמוד כיצד לשמר אותו, וזאת בעזרת השקעה תמידית בקשר.

 

 

הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית למעלה מ-25 שנה ומחברת הספרים "סטטוס: בזוגיות" ו"שניים סוכר"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
תסתכל עליי ותגיד לי אם אתה מאוהב
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים