שתף קטע נבחר

פונים למעסיק בוואטסאפ: חיפוש עבודה בעידן דיגיטלי

רוצים להתקדם לעבודה חדשה? שחו עם הזרם ורכשו את הרגלי חיפוש העבודה שבני דור ה-Z כבר שולטים בהם תוך כדי שינה. כך מחפשים עבודה ב-2018

בשיתוף Alljobs

 

חוששים שדור ה-Z יודע קצת יותר מכם על חיפוש עבודה? לא בטוח שזה נכון, אבל העולם שסביבנו בהחלט משתנה ודוחף אותנו לאמץ הרגלים חדשים כל הזמן. אם אתם רוצים להתקדם לעבודה חדשה, זכרו כי היום, כבר אין לנו את הפריבילגיה לצאת לתהליך מבלי ללטש את האופן שבו אנו באים במגע עם עולם העבודה או לסגל מיומנויות נכונות.

 

מחפשים עבודה ב2018? הנה 5 דברים לצאת איתם לדרך:

 

"דברו" עם המעסיקים במילות מפתח: חשבתם שרק עין אנושית ממיינת אתכם? ככל שהשנים חולפות, יותר ויותר ארגונים (בעיקר הגדולים שבהם, אבל לא רק), נעזרים במערכות סינון ובתוכנות לניהול מועמדים. תוכנות אלו, מסייעות לאנשי הגיוס לעקוב אחר מצב ההתקדמות מול המועמדים ששלחו אליהם קורות חיים ולראות בכל רגע נתון מי הגיש מועמדות, האם קורות החיים התאימו, ואם נערך כבר ראיון.

 

ככה זה כשיש מאות ואפילו אלפי מועמדים שנכנסים למאגר מדי שנה. במקרים מסוימים, מגייס יערוך חיפוש באמצעות המילים המופיעות במודעה שלו, וכדי לעזור לקורות החיים שלכם לעלות בחיפוש הזה, עליכם לוודא שהמסמך שלכם כולל את אותן מילים.

  

הראש במסך גם כשמחפשים עבודה (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
הראש במסך גם כשמחפשים עבודה(צילום: Shutterstock)

עברו למובייל: 79% בודקים את הטלפון שלהם בתוך 15 דקות מהרגע שהם מתעוררים, ל- 62% מהם זו הפעולה הראשונה שהם מבצעים. אנחנו נוגעים בטלפון הנייד 2,617 פעמים ביום! אז בעידן שבו כולם תקועים עם הראש במסך, גם המעסיקים כבר לא יכולים להתעלם מכך שרוב הפעילות של המשתמשים שלהם הולכת ומתרכזת במסך הקטן.

 

גם אפליקציית AllJobs למשל, הותאמה לחיפוש פרסונאלי ובעצם, גם נוטיפיקציות שבדרך כלל אנחנו שונאים לקבל, הופכות לדבר חיובי כשמדובר על יידוע בנוגע למשרות חדשות - כי כך שולחים מועמדות ראשונים.

 

טפחו את הנראות שלכם: כל כך קל להשיג את הפרטים שלכם, גם בלי קורות חיים מפורטים - דרך הצצה בחשבונות החברתיים שלכם, יכולים לקבל מושג די ברור לגביכם, כולל אופן ביטוי, השקפות אישיות והאופן שבו אתם מבלים את הזמן הפנוי שלכם. גם מגייסים יכולים לעשות את זה והיום חלק גדול מהם מעיף עליכם מבט עוד לפני ההחלטה אם להתקשר אליכם או לא.

 

הם נכנסים לפרופיל הלינקדאין שלכם וגם לפרופיל הפייסבוק. קחו זאת בחשבון וודאו שאתם נראים טוב שם. לפעמים, כדאי אפילו לעבור על הגדרות הפרטיות ופשוט לחסום את הפרופיל בפני מי שאינו מוגדר כחבר.

 

הימנעו מ-Over Sharing: בהמשך לסעיף הקודם, ובמיוחד בזמן שמחפשים עבודה, חשוב לשים לב לדברים שאפשר למצוא בפרופיל שלכם ולהימנע משיתוף יתר של חוויות, מידע ותמונות, או תגובות זועמות, מהסוג שלא יעזור לכם להתקבל לעבודה.

 

קיבלתם חוויית שירות לא טובה? אפשר להתלונן אבל שימו לב לשפה שלכם ולאיך שזה גורם לכם להיראות מהצד. יצאתם ושתיתם לשכרה? בטוח שהיה כיף, אבל זה לא מה שהייתם רוצים שידעו לגביכם מי ששוקלים לזמן אתכם לראיון עבודה. אז פשוט, שתפו פחות והיו ערניים בנוגע להתבטאות שלכם - כי היא פומבית וגלויה לכל.

 

ואל תשכחו לעדכן: פעם בשנה, חשוב לעדכן בכל המקומות שבהם קיים פרופיל מקצועי - לינקדאין, עמוד עסקי, תיק עבודות וכמובן, קורות החיים שלכם. ואם זה נשמע לכם כמו בזבוז זמן, זכרו כי בעידן שבו מחליפים עבודה בממוצע מדי שנתיים, עדכון מידע אקטואלי עשוי לעזור לכם להיות עם אצבע על הדופק של הקריירה שלכם (הרי הגיוני שנוספו לכם תחומי אחריות ואולי עוד שנת ניסיון מהפעם האחרונה שעדכנתם) ובפרופילים הגלויים לכל, עשוי למשוך אליכם מגייסים.

 

מעבר לזה, גם הרבה יותר קל לעדכן במהלך הדרך, מלחזור אל קורות החיים שלכם אחרי שנים של קיפאון ולהתחיל לכתוב ולערוך אותם מחדש.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים