שתף קטע נבחר

דוד גרנות נגד שלמה רודב: מי יהיה יו"ר בזק

רודב הוא מועמדו של נתי סיידוף, שמנסה לרכוש את השליטה בבזק. מינויו צפוי לעזור לו לשלוט בדירקטוריון. מנגד, ממלא המקום היו"ר גרנות מקדם מהלכים להחלשת השפעתו של בעל השליטה

המירוץ של נתי סיידוף לרכישת השליטה בבזק מתקרב לסיומו, אולם במקביל מתחיל קרב חדש על זהות יו"ר החברה החדש, במקום שאול אלוביץ'.

  

דירקטוריון בזק יתכנס היום (ג') כדי לדון בצירופם של שלושה חברים חדשים במקומם של אלוביץ', בנו אור וכלתו אורנה, שצפויים להתפטר. הדירקטורים הללו הם שלמה רודב, תמיר כהן ודורון תורג'מן.

  

הדירקטוריון צפוי להצביע בעד צירופם של הדירקטורים החדשים, אבל ל"כלכליסט" נודע כי מתנהלת מלחמת עולם בתוך בזק סביב זהות היו"ר הבא של החברה. ליתר דיוק, השאלה המהותית והבוערת היא האם להעלות כבר היום בפני הדירקטוריון את מינויו של רודב כיו"ר הדירקטוריון במקום ממלא מקומו של אלוביץ' בתפקיד, דוד גרנות.

 

שלמה רודב בדרך לחזור לתפקיד יו"ר בזק

שאול, אור ואורנה אלוביץ' התפטרו מדירקטוריון קבוצת בזק

 

שלמה רודב (צילום: אלדד רפאלי) (צילום: אלדד רפאלי)
שלמה רודב(צילום: אלדד רפאלי)
 

יחסי הכוחות בדירקטוריון במקרה של הצבעה כזו לא ברורים. בכל מקרה, נראה כי היא לא תובא לדיון, בשל התנגדות גרנות. רודב, תורג'מן וכהן יכולים לדרוש במהלך הישיבה להעלות את הנושא להצבעה, אולם הדבר צפוי להיתקל בהתנגדות. כך למשל, כאשר ההצעה למנות את השלושה עלתה בישיבת הדירקטוריון שלשום, חלק מהדירקטורים התנגדו בטענה כי אין לקיים הצבעה כזו משום שלא הובאה מראש לסדר היום.

 

מעדיפים לחכות

ככל הידוע, גרנות וחברים נוספים בדירקטוריון, ביניהם חלק מהדירקטורים החיצוניים בחברה, מתנגדים להעלאת מינויו של רודב לתפקיד היו"ר היום. במקום זאת, הם סבורים שיש להמתין עם החלטה זו לאסיפה הכללית של בעלי המניות שתתכנס בחודש מאי. כהונתם של כל הדירקטורים בחברה אמורה לעלות להצבעה מחדש באסיפה זו.

 

עבור סיידוף, מינויו של רודב הוא סוגיה מהותית. מי שהעלה בפני סיידוף את שמו של רודב הוא אלוביץ', אבל זה לא משנה מבחינתו, שכן מדובר במבחן לאפקטיביות של השליטה שלו בחברה. אם רודב לא ימונה ליו"ר, הדבר יהווה עבור סיידוף סימן לכך שלא יהיה מסוגל לממש את השליטה שאותה הוא מנסה לרכוש.

 

לדברי מקורב לסיידוף, "אם הוא לא יקבל את השליטה, באופן שיהיה ברור שהוא זה שקובע, הוא לא יקח את העסקה לרכישת השליטה".

דוד גרנות (צילום: עופר חן) (צילום: עופר חן)
דוד גרנות(צילום: עופר חן)

דברים אלה מכוונים בראש וראשונה לעבר גרנות. בשבועות האחרונים, גרנות מנהל שיחות עם הגופים המוסדיים ועם קרן אליוט הזרה, שרכשה 4.8% מבזק בחודש שעבר, שדוחקים בו לשנות את הרכב הדירקטוריון ולהרחיק מהחברה דירקטורים ובעלי תפקיד שמצויים בחקירות.

  

רודב עצמו עשוי שלא להציג מועמדות לדירקטוריון אם לא ידע בוודאות כי הוא ייבחר כיו"ר. רודב כבר סיכם את תנאי שכרו כיו"ר.

 

גרנות, כך נודע ל"כלכליסט", נוטה שלא לוותר על תפקיד היו"ר, בניגוד לרצונם של סיידוף ואלוביץ'. הדירקטור החיצוני זאב וורמברנד, שמונה לדירקטוריון בשנה שעברה על ידי בית ההשקעות פסגות, צפוי להתנגד ביחד עם גרנות למינויו של רודב. השניים ככל הנראה גם מבקשים גם להעלות הצעות להגדלת מספר חברי הדירקטוריון בחברה, וכן להצבת תנאי סף לבחירת דירקטורים באסיפת בעלי המניות שתתקיים במאי.

  

התנאים שיבלמו את סיידוף

תנאים אלה כוללים ניסיון בחברת תקשורת ולפחות בשלושה דירקטוריונים של חברות בעלות מחזור הכנסות של יותר מחמישה מיליארד שקל בשנה. תנאים אלה, אגב, תואמים את כישוריו של גרנות. כפי שנחשף ב"כלכליסט", מי שגיבש את תנאי הסף האלה היתה חברת הייעוץ עמדה של איקה אברבנאל, שאותה שכר גרנות.

  

אם הדירקטוריון יקבל את תנאי הסף הללו, הדבר עשוי לחסום את האפשרות לחדש את מינויים של תורג'מן וכהן באספה שתתקיים במאי. אם רודב לא ייבחר היום ליו"ר, מהלך זה יבלום את השליטה של סיידוף בדירקטוריון. גם הגדלת מספר הדירקטורים תקטין את יכולתו של סיידוף לשלוט בדירקטוריון.

  

כאמור, מי שניצבת מול סיידוף במקרה זה היא קרן אליוט. הקרן שכרה את שירותיו של פרופ' אסף חמדני, שהכין חוות דעת שבה קבע כי כי הזכות למינוי דירקטורים נמצאת בידי האסיפה הכללית של בזק בלבד.

  

עד כה, בעלי השליטה בבזק הצליחו למנות דירקטוריון באמצעות אחזקה של עד 31% במניות החברה, משום שהגופים המוסדיים לא עמדו בדרכם. חוק התקשורת קובע כי לבעל השליטה זכות למנות 19% מהדירקטורים בחברה. חמדני חולק על קביעה זו וטוען כי "ספק אם הוראות החוק מחייבות זכות למינוי חמישית מהדירקטורים".

  

חמדני טוען עוד שלאף גורם אין זכות מיוחדת לפי תקנון בזק למנות דירקטורים. לטענתו, אם היתה זכות כזו, על בזק היה לדווח על כך למשקיעיה, דבר שלא קרה עד היום.

  

בתוך כך, דירקטוריון בזק צפוי לבחור היום במנהל החטיבה העסקית קובי פז כממלא מקום המנכ"ל, במקום סטלה הנדלר, החשודה במתן שוחד ונמצאת במעצר במסגרת תיק 4000.

 

הנדלר ככל הנראה לא תודח, אולם לאור הרחקתה ממשרדי בזק ספק אם תוכל לחזור לתפקידה. הנדלר עשויה להתפטר כדי להקדים אפשרות של פיטוריה או השעייתה מהתפקיד.

 

אחד השמות שעלו כמועמדים לתפקיד המנכ"ל הוא גיל שרון, מנכ"ל ומבעלי גולן טלקום ולשעבר מנכ"ל פלאפון. אף שנעשו גישושים בכיוון, הסיכויים ששרון יעזוב את גולן טלקום נמוכים, שכן הוא אחד מבעלי החברה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים