שתף קטע נבחר

סוף עידן בבזק: רודב ותורג'מן נבחרו לדירקטורים במקום שאול ואור אלוביץ'

עמי בר לב, היועץ המשפטי של יורוקום, ישמש דירקטור חליף לאורנה פלד אלוביץ', אשתו של אור. האחרון השתתף בחלק מישיבת הדירקטוריון לאחר שהגיע אליה במפתיע, לראשונה מאז מעצרו בתיק 4000

לאחר תשע שנים - סוף לעידן אלוביץ' בבזק: דירקטוריון החברה אישר הערב (ג') את מינויים של שלמה רודב ודורון תורג'מן כחברי דירקטוריון החברה, במקומם של שאול אלוביץ' ובנו אור. שאול אלוביץ' רכש את השליטה בחברה ב-2009, מידייהם של חיים סבן וקרן אייפקס.

 

דירקטוריון בזק עושה שרירים לאלוביץ': קודם תתפטר ואז נדון במינויים

פרשת בזק: אלוביץ' וחפץ שוחררו למעצר בית

 

שאול ואור אלוביץ' (צילום: אוראל כהן, ירון ברנר) (צילום: אוראל כהן, ירון ברנר)
שאול ואור אלוביץ'(צילום: אוראל כהן, ירון ברנר)
 

אור אלוביץ' הגיע במפתיע לישיבת הדירקטוריון - לראשונה מאז נעצר בשל החשדות במסגרת תיק 4000. הנוכחים לא ידעו כי אלוביץ' הבן אמור להגיע לישיבה, שארכה ארבע וחצי שעות ובסיומה נערך הדיון במינויים. אור אלוביץ' נכח בחלקה.

 

עמי בר לב, היועץ המשפטי של יורוקום, המחזיקה בבזק, ישמש דירקטור חליף לאורנה פלד אלוביץ', הדירקטורית השלישית מטעם יורוקום ואשתו של אור, וזאת עד האסיפה הכללית בחודש מאי.

  

שלושת בני משפחת אלוביץ' מסיימים את תפקידם בצל פרשת 4000, לאחר שהודיעו בשבוע שעבר כי יתפטרו בתנאי שיינתן להם לבחור את מחליפיהם. השלושה ביקשו למנות במקומם את תורג'מן, המשמש כמנכ"ל ב-יקום השייכת ליורוקום, את רודב, ואת תמיר כהן שהוא נציגו ושותפו של נתי סיידוף, הרוכש המיועד של יורוקום ובזק. רודב הוא היו"ר המיועד של בזק, אך לא ימונה עד האסיפה במאי.

 

מינויו של כהן לא קיבל את אישור משרד התקשורת ולכן לא הובא לסדר היום של הישיבה. יחד עם אור אלוביץ' הגיעו לישיבה פליקס כהן, סמנכ"ל הכספים של יורוקום, ובר-לב, היועץ המשפטי של החברה. השניים שימשו דירקטורים חליפים והיו אמורים להצביע במהלך הישיבה על מינויים של רודב ותורג'מן כדירקטורים קבועים בבזק, במקום שאול ואור אלוביץ', כאמור.

 

קרן ברוש האקטיביסטית הודיעה מוקדם יותר כי היא בעד מינויים של רודב ותורג'מן לדירקטוריון החברה. במכתב ששלחה היום הקרן למשקיעיה, היא מציינת שהשניים יכולים להוסיף ערך רב לדירקטוריון, למרות שהמועמדות שלהם הועלתה על ידי בעל השליטה.

 

על רקע החקירות העוסקות בבזק ובבעלי השליטה בה, הדירקטוריון בראשות היו"ר הנוכחי, דוד גרנות, מתכוון למנות שני דירקטורים בלתי תלויים באופן עצמאי, בניגוד לנוהג הקיים תחת אלוביץ', שכבעל שליטה בחר בעצמו את המועמדים לתפקיד זה.

 

השינוי המבוקש עורר מתיחות בסביבת סיידוף, בין היתר מול אלוביץ' עצמו, שכן סיידוף מעוניין לשמר את הנוהג שבו כבעל שליטה יש לו יד במינויים אלה. אלוביץ' בחר את גרנות וג'וש רוזנצוויג, שאמור לפרוש בחודש הבא מיוזמתו. סיידוף, שהציע לרכוש את בזק תמורת מיליארד שקל, טוען שמהלך כזה נוטל מידיו את השליטה האפקטיבית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוראל כהן, ירון ברנר
צילום: אוראל כהן, ירון ברנר
מומלצים