שתף קטע נבחר

נתניהו: "המהומות בעזה - מהלך מלחמתי של חמאס"

ראש הממשלה נשא דברים בטקס קבלת הפנים לנשיא ג'ימי מוראלס ושאר חברי המשלחת, שהגיעו ארצה לרגל חנוכת שגרירות גואטמלה בירושלים הבוקר. נתניהו התייחס למצב בדרום ואמר כי "צה"ל לא מגן מפני איזו הפגנה אזרחית - זה מהלך מלחמתי של החמאס"

  

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הערב (ד') בקבלת הפנים לחברי המשלחת מגואטמלה, ובראשם הנשיא ג'ימי מוראלס, כי "היום היה יום יחסית שקט בגבול עזה, בגלל היערכות נכונה ונחישות של חיילי צה"ל שמגינים על גבולותינו". לדבריו, "הם לא מגינים מפני איזו הפגנה אזרחית - זה מהלך מלחמתי של החמאס". ynet העביר שידור חי מהאירוע.

 

בנימין נתניהו (צילום: יואב דודקביץ')
"נשמור על מדינת ישראל". נתניהו נואם בקבלת הפנים(צילום: יואב דודקביץ')

 

נתניהו המשיך ואמר כי "דובר החמאס אמר היום שכ-50 מההרוגים הם אנשי חמאס. לכן ישראל תמשיך להגן על עצמה ככל שדרוש ולא תתן למי שקורא להשמידה לפרוץ אל גבולותינו ולאיים להשמידנו, אנחנו נשמור על מדינת ישראל".

 

קבלת הפנים התקיימה במלון המלך דוד, אחרי חנוכת שגרירות גואטמלה בירושלים הבוקר. מלבד נתניהו נשאו דברים גם הנשיא מוראלס ושרת החוץ סנדרה חובל. בפתח דבריו אמר נתניהו כי אנו "מרגישים את הידידות, חברות אמיתית שהולכת אחורה 70 שנה ותמשיך לעתיד".

 

נתניהו הוסיף בעניין הקשר עם גואטמלה כי "דיברנו על מה שאפשר לעשות עכשיו ובעתיד, יש לנו תוכניות רבות". הוא ציין כי הוא מתכנן להגיע בקרוב לביקור במדינה. "תודה על הידידות, בשנה הזאת בגוואטמלה, תודה", סיים את דבריו.

 

בנימין נתניהו וג'ימי מורלאס (צילום: יואב דודקביץ')
"מרגישים את הידידות" נתניהו ומורלאס(צילום: יואב דודקביץ')

 

בנימין נתניהו ושרה נתניהו (צילום: יואב דודקביץ')
(צילום: יואב דודקביץ')

 

בנימין נתניהו ושרה נתניהו (צילום: יואב דודקביץ')
(צילום: יואב דודקביץ')

 

הנשיא מוראלס אמר בקבלת הפנים כי אנו מסכמים "שבעים שנה שבהם צעדנו יחד, ואנחנו יכולים לומר שגם לפני שנת 1948 גואטמלה תמכה בישראל. היום אנחנו עדיין כאן, עדיין חברים, וכמו שמשורר שאני אוהב אומר 'אהבה של חבר ואח משמעותה תמיד להיות שם'".

 

הוא הוסיף כי "גואטמלה כאן בשבילכם ותומכת בכם. תמיד נאמר לכם ברגש העמוק ביותר - אנחנו חברים, אנחנו אחים, אנחנו מאמינים בדברים יפים, אנחנו מסתכלים אל העתיד בתקווה".

 

שרת החוץ של גואטמלה, סנדרה חובל, אמרה בתחילת טקס קבלת הפנים כי "ההחלטה שעשה נשיא גואטמלה הפכה למציאות. אני מצדיעה לאומץ ליבו ולחזון שלו. ההחלטה שלו היא אחת החשובות באסטרטגיה של גואטמלה, זו החלטה ריבונית שממשיכה את המדיניות של גואטמלה ואת המדיניות של ישראל".

 

השרה חובל הוסיפה: "ירושלים המאוחדת היא עיר השלום. הדרך שצעדנו לא הייתה קלה, יש עוד דרך ארוכה. זה היה החלק הקל, החלק הקשה עוד מחכה לפנינו. צריך להעמיק את יחסי הסחר והתיירות בין שתי המדינות".

 

בנימין נתניהו עם נשיא גואטמלה ג'ימי מוראלס טקס פתיחת שגרירות ב ירושלים (צילום: קובי גדעון, לע
טקס חניכת שגרירות גואטמלה בירושלים(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

 

בנימין נתניהו עם נשיא גואטמלה ג'ימי מוראלס טקס פתיחת שגרירות ב ירושלים (צילום: קובי גדעון, לע
(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

 

בקבלת הפנים השתתפו גם סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי, השר להגנת הסביבה, ירושלים ומורשת זאב אלקין, השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, וחברי הכנסת יהודה גליק וענת ברקו.

 

מוקדם יותר קיימו נתניהו ומוראלס פגישת עבודה מורחבת בלשכת ראש הממשלה בירושלים. נתניהו הודה לנשיא גואטמלה ואמר: "זהו יום גדול לישראל, יום גדול לגואטמלה. אני מקבל כאן בברכה את ידידי, הנשיא ג'ימי מוראלס. גואטמלה הייתה איתנו בהתחלה וגואטמלה איתנו היום, ואנחנו מברכים על פתיחת השגרירות בירושלים. תודה לך ידידי, עמדנו פה לפני שישה או שבעה חודשים ואני אמרתי לך 'בוא נפתח שגרירות כאן' ואתה קיימת. אני מאוד מעריך זאת".

 

שגרירות גואטמלה נחנכה בבוקר באופן רשמי בירושלים, יומיים לאחר שהאמריקנים העתיקו את שגרירות ארצות הברית מת"א לבירה. הטקס התקיים בהשתתפות ראש הממשלה נתניהו ונשיא גואטמלה מוראלס, שהגיע ארצה אתמול. כמו כן השתתפו גם השרים זאב אלקין ואלי כהן וראש העיר ירושלים ניר ברקת.

  

שלט על בניין טקס פתיחת שגרירות גואטמלה ב ירושלים (צילום: רויטרס)
השלט על בניין השגרירות(צילום: רויטרס)

 

 

"גואטמלה הייתה המדינה השנייה להכיר בישראל", אמר ראש הממשלה נתניהו בנאומו בטקס. "השגריר שלכם לאו"ם היה מאוד פעיל למען המדינה באותה תקופה כדי לתמוך בתוכנית החלוקה. אנחנו חולקים כל כך הרבה ערכים ומטרות על אף שאנחנו רחוקים, אבל אנחנו לא באמת רחוקים".

  

אחריו נאם מוראלס: "לגואטמלה וישראל יש ידידות עמוקה. לישראל יש מקום מאוד חשוב בליבנו. מה שמאחד בינינו זו אהבה בין אחים. שתי המדינות יישארו מאוחדות לתמיד. אנחנו מרגישים כאן בבית כי אנו יודעים שהעם בישראל אוהב את העם בגווטמלה. הילדים שלכם והדורות הבאים יזכרו שמדינה אמיצה עשתה למענכם דברים אמיצים כי יש לכם מקום בלב שלנו. אנחנו מקווים שעוד מדינות ילכו בעקבותנו ויפעלו באותה הדרך".

  

לאחר הצהרתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שהכיר בירושלים כבירת ישראל והורה על העברת השגרירות, הודיע מוראלס שארצו תחזיר את השגרירות שלה לירושלים – שם שכנה עד שנת 1980. "אני רוצה להודות לנשיא טראמפ על כך שהוביל את הדרך. החלטתו האמיצה נתנה לנו את האומץ לעשות את המעשה הנכון", אמר מוראלס בוועידת איפא"ק האחרונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ'
נתניהו בקבלת הפנים
צילום: יואב דודקביץ'
מומלצים