שתף קטע נבחר

טיירה בנקס מסבירה איך לבקש העלאה בשכר

דוגמנית העל לשעבר ואשת העסקים מקדמת את ספרה, ועל הדרך מסבירה איך תציגו לבוס שלכם את הסיבה לכך שמגיעה לכם העלאה

בשיתוף Alljobs

 

דוגמנית העל לשעבר, שחקנית ומנחת תוכנית הריאליטי האמריקנית "הטופ מודל הבאה" הסבירה לאחרונה למגזין העסקים האמריקני Business Insider, איך מבקשים באופן נכון העלאה בשכר.

 

טיירה בנקס (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
טיירה בנקס(צילום: gettyimages)
 

במהלך הקריירה שלנו, יש הרבה שאלות שאפשר לשאול. לדוגמה: "איך אני יכול לבקש העלאה?"; "האם אני צריך לשנות לחלוטין את הקריירה שלי?"; או "כיצד אוכל להקים את האפליקציה שלי?" טיירה בנקס טוענת כי היא מצאה את התשובות לכל השאלות הללו וכתבה עליהן בספרה, אותו כתבה בשיתוף עם אמה, "Perfect is Boring" ("מושלם זה משעמם").

 

איך לבקש העלאה - על פי טיירה בנקס

בנקס מתחילה את הטיפ שלה דווקא בהמלצה על הימנעות מדרך נפוצה לבקש העלאה - לדבר על הצורך. במקום, היא ממליצה לרומם את הערך שלכם כעובדים: "קודם אספר לכם מה לא לעשות. אל תלכו לבוס ותגידו, "אני לא יכול לשלם את החשבונות שלי, אני צריך את ההעלאה בשביל הילדים שלי, או כדי לשלם על ההלוואה על הרכב. אלו לא האינטרסים של המעסיק שלכם, גם אם באמת באמת אכפת לו מכם. זה פשוט לא בהכרח מה שיגרום לו לפתוח את הכיס של החברה כדי לשלם לכם יותר".

 

דברו על ערכים, לא על צרכים: במקום לדבר על הצרכים האישיים שלכם, מסבירה בנקס מה כן לעשות. "אתם צריכים לשבת שם ולדבר על הערך שלכם. דברו על מה שעשיתם כדי להגדיל את ההכנסות לחברה, או על כך שעבדתם מתשע עד תשע, למרות שאתם בכלל אמורים לעבוד עד שש. ושלא משלמים לכם לפי שעה, אז זה לא שתקבלו יותר כסף. ועל סמך הנתונים האלו, והתוצאות של המעשים שלכם, מגיע לכם לקבל העלאה. שימו לב לטרמינולוגיה: אתם לא זקוקים להעלאה. מגיע לכם".

 

אבל איך יודעים אם באמת מגיע לכם להרוויח יותר? בהמשך לדבריה של טיירה בנקס, חשוב באמת להבין שמעסיקים לא משלמים לכם את המשכורת שלכם, כי זה הסכום שאתם צריכים. כולם צריכים כסף, זה הרי ידוע. ולכן הדבר שיגרום להם לחשוב שמגיע לכם לקבל יותר הוא הערך שאתם מביאים אתכם לארגון, עובדים.

 

מעבר לזה, חשוב להגיע לשיחת שכר כשאתם יודעים כמה אתם שווים בתחום שלכם. מעסיק שצריך למצוא עובד שיחליף אתכם, לא ממציא את המשכורת שהוא רוצה לשלם, אלא מתבסס על סכום מסוים שמקובל לשלם לעובד, ואשר נגזר מתחום העיסוק, שנות הניסיון, וגם - מה לעשות – לפי המיקום הגאוגרפי של המשרה בארץ.

 

ואם יגידו לכם "לא"? ידיעת הנתונים יכולה לעזור לכם להבין איפה אתם עומדים בתוך תמונת השכר הגדולה במשק. הידע הזה, יכול לעזור לכם לדעת אם משלמים לכם מעט מדי ולבקש העלאה בהתאם, או לחלופין, לגלות שמצבכם לא רע בכלל.

 

יחד עם זאת, המידע הזה לא יכול לאלץ אף אחד לשלם לכם יותר אם תדרשו. אתם יכולים להציג את הנתונים האובייקטיביים, ואת הערך שאתם מביאים אתכם למקום העבודה – ועדיין המעסיק שלכם יכול להסכים ויכול שלא להסכים. בסופו של יום לכל מנהל יש את השיקולים משלו, כמו למשל – מצב העסק באותה נקודת זמן והרגישות הארגונית.

 

כך או כך ידע הוא כוח, וגם – כסף. כשאתם יודעים מה ממוצע השכר המקובל בתחום שלכם, זה מאפשר לכם לקבל החלטות קריירה מושכלות, להעריך אם ומתי לבקש העלאה, לסייע בהחלטות חשובות כמו האם לעשות הסבה מקצועית, מה ללמוד ואיך לא לצעוד באותו מקום מבלי לדעת מה קורה בחוץ.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים