שתף קטע נבחר

בת המרגל שהורעלה: "רוצה לחזור בעתיד לרוסיה"

יוליה סקריפל, שהורעלה יחד עם אביה בפעולה שמיוחסת לרוסיה, אומרת שלמרות הכל - היא מעוניינת לחזור למולדתה. בהצהרה פומבית ראשונה סיפרה על "תהליך השיקום הפולשני, הכואב והמייאש"

 

 

יוליה סקריפל שרדה אמנם ניסיון התנקשות שבריטניה מאשימה את רוסיה בביצועו - אבל בתו של המרגל הרוסי לשעבר סרגיי סקריפל אומרת שהיא עדיין רואה את עצמה חוזרת למולדתה בעתיד.

 

בריאיון לסוכנות הידיעות "רויטרס" שפורסמה אמש (יום ד'), אמרה סקריפל כי העובדה שההרעלה בוצעה באמצעות גז עצבים הדהימה אותה. "העולם שלי התהפך מאז ההרעלה", סיפרה.

 

יוליה סקריפל שהורעלה יחד עם אביה, המרגל לשעבר סרגיי סקריפל (צילום: AFP)
"מקווה לחזור בטווח הרחוק לרוסיה". יוליה סקריפל במקום המסתור בלונדון(צילום: AFP)
  

יוליה ואביה סרגיי סקריפל, קצין מודיעין רוסי לשעבר שהסגיר עשרות סוכנים ל-MI6 הבריטי, נמצאו בחודש מרץ האחרון כשהם מחוסרי הכרה על ספסל בעיר סולסברי. יוליה שהתה בתרדמת במשך 20 יום: "רק כשהתעוררתי סיפרו לי ששנינו הורעלנו", הודתה. אביה שוחרר מבית החולים מוקדם יותר החודש.

 

 

סקריפל, בת 33, פרסמה מכתב בכתב ידה והתראיינה ממקום מסתור בלונדון שבו היא נמצאת תחת הגנת הרשויות הבריטיות. היא סיפרה על תהליך השיקום הקשה שעברו היא ואביה: "אני לא רוצה להיכנס לפרטים אבל הטיפול הרפואי היה פולשני, כואב ומייאש", אמרה סקריפל, שבצווארה ניתן לראות בבירור עדות לניתוח פיום קנה שעברה שיצר חור בקנה הנשימה ובצוואר שמסייע לה בנשימה. "אנחנו כל כך ברי מזל ששרדנו את ניסיון ההתנקשות הזה. השיקום שלנו היה איטי וכואב מאוד", הוסיפה. 

 

יוליה סקריפל, בתו של המרגל הרוסי לשעבר סרגיי סקריפל (צילום: AFP)
"התהליך הרפואי היה פולשני ומייאש". סקריפל(צילום: AFP)

 

מכתבה של יוליה סקריפל (צילום: Getty Images)
ההצהרה הכתובה של יוליה סקריפל(צילום: Getty Images)

עוד אמרה כי "בזמן שאני מנסה להתמודד עם השינויים הפיזיים והמנטליים ההרסניים שאולצתי לעבור, אני מתמודדת בכל יום מחדש ורוצה לסייע לאבי עד שישתקם לחלוטין. בטווח הארוך יותר אני מקווה לחזור לארצי".

 

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי האשימה את רוסיה בהרעלה ואמרה כי סקריפל ואביה הורעלו בגז עצבים מסוג נוביצ'וק, שפותח על-ידי צבא ברית המועצות בשנות ה-70 וה-80. אם האשמותיה של בריטניה נכונות, אזי מדובר בשימוש הידוע הראשון של גז עצבים למטרות צבאיות על קרקע אירופית מאז מלחמת העולם השנייה.

 

בעלות בריתה של בריטניה, בהן ארצות הברית, צידדו בעמדתה של מיי והורו על הגירוש הגדול ביותר של דיפלומטים רוסים מאז המלחמה הקרה. רוסיה הגיבה בצעד מקביל של גירוש דיפלומטים מערביים. מוסקבה מכחישה את הטענות בתוקף ואף האשימה את המודיעין הבריטי בביום המתקפה הכימית כדי לעורר "היסטריה אנטי-רוסית".

 

סקריפל ביקשה בדבריה שיעניקו לה פרטיות והדגישה כי איש לא מדבר בשמה או עבור אביה. היא הודתה גם לצוות הרפואי בבית החולים בסולסברי ולעוברי האורח שמצאו אותם על הספסל והעניקו להם סיוע ראשוני.  

 

היא הודתה על הצעת העזרה של רוסיה - אך אמרה שאינה מעוניינת בה כרגע: "אני מודה להצעות הסיוע מצד שגרירות רוסיה. אבל נכון להרגע אני לא מעוניינת להיעזר בהם".

 

דוברת משרד החוץ הרוסי מריה זכרובה אמרה בתגובה כי "אנחנו רוצים שיוליה סקריפל תדע שלא עבר יום אחד שבו משרד החוץ הרוסי ושגרירות רוסיה בלונדון לא ניסו ליצור עמה קשר, במטרה לוודא שהיא לא מוחזקת בכוח ושאף אחד לא מתחזה אליה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בת המרגל הרוסי מדברת לראשונה בפומבי
צילום: AFP
מומלצים