שתף קטע נבחר

נהגה 8 שנים ללא רישיון – ונידונה לעונש קל

עולה מפרו נתפסה בפעם השנייה והודתה שמעולם לא הוציאה רישיון נהיגה. ביהמ"ש נמנע ממאסר בשל המשוכות הרבות שעמן היא מתמודדת בארץ

בית משפט השלום בעכו גזר לאחרונה עונש קל של 300 שעות לתועלת הציבור על אישה שהודתה שנהגה ללא רישיון במשך שמונה שנים. השופטת אסתר טפטה–גרדי קבעה כי לנוכח המשוכות הרבות שעמן מתמודדת הנאשמת כעולה חדשה, ורצונה לעבוד כרופאה, אין מקום למצות עמה את הדין.

 

באוגוסט 2017 נתפסה הנאשמת (42) בכביש כרמיאל ללא רישיון נהיגה. רישיון הרכב שבו נהגה פקע חמישה חודשים קודם לכן וגם תוקפה של תעודת ביטוח החובה פג. היא הודתה בעבירות והורשעה בנהיגה ללא רישיון נהיגה וביטוח. במסגרת הטיעונים לעונש עתרה המדינה לעונש מאסר בפועל של עד 18 חודשים, הפעלת מאסר על תנאי שנגזר עליה בעבר בגין נהיגה ללא רישיון, פסילה של שנתיים וקנס. המדינה ציינה שבהתאם לפסיקת בית המשפט העליון יש להשית מאסר בפועל בפעם הראשונה בעבירה מסוג זה.

 

מנגד ביקשה הסנגורית להסתפק בצו מבחן, צו שעות לתועלת ופסילה. לעניין הקנס היא ביקשה להתחשב במצבם הכלכלי של הנאשמת ובעלה ולהימנע מהטלתו. ההגנה הדגישה שהנאשמת הודתה בהזדמנות הראשונה, נטלה אחריות על מעשיה והביעה חרטה. כמו כן, היא ובעלה מכרו את המכונית כדי למנוע הישנות העבירות בעתיד.

 

בתסקיר שירות המבחן שהוגש לבית המשפט נכתב כי הנאשמת עלתה לישראל לפני שמונה שנים מפרו, שם עבדה כרופאה. בשל קשיי קליטה ושפה לא ניגשה למבחני הרישוי ברפואה בארץ וזה כארבע שנים היא עובדת במפעל. צוין כי היא נמצאת בהליכי פוריות ומתכננת לגשת לבחינות הרישוי ברפואה, כך שמאסר בפועל עלול להזיק לה ולבני משפחתה.

 

עוד נכתב כי הנאשמת סיפרה שכשנתפסה בעבר על עבירה דומה לא ידעה שבארץ החוק לא מתיר לימוד נהיגה על ידי קרוב משפחה, וכוונתה הייתה ללמוד נהיגה בסיוע בעלה. היא הסבירה שהתנהגותה לא אופיינית והטעות נבעה ממצבור של לחצים חריגים שבהם הייתה שרויה. היא הביעה נכונות להשתלב בטיפול סביב קשייה הרגשיים.

 

ענישה אינדיווידואלית

השופטת אסתר טפטה–גרדי הבהירה שבתי המשפט מתייחסים בחומרה לעבירה של נהיגה על ידי מי שמעולם לא הוציא רישיון. עם זאת כתבה כי "הענישה היא לעולם אינדיווידואלית", ועל בית המשפט לבחון את המקרה הפרטי שבפניו ולשקול מהו העונש המתאים בנסיבות.

 

במקרה זה, לדבריה, לצד הנסיבות החמורות של נהיגה ללא רישיון בפעם השנייה, יש להביא בחשבון את נסיבותיה האישיות המיוחדות של הנאשמת, ובין היתר את קשיי הקליטה והשפה שמנעו ממנה עד היום להוציא רישיון נהיגה ולעבוד כרופאה.

 

השופטת טפטה-גרדי הוסיפה שהתרשמה שהעבירה המיוחסת לנאשמת לא אופיינית להתנהגותה ואין לה דפוס עברייני. לפיכך היא קיבלה את המלצת שירות המבחן להעדיף שיקום על פני מאסר.

 

בסופו של דבר נגזרו על הנאשמת 300 שעות לתועלת הציבור, צו מבחן ל-18 חודשים, מאסר על תנאי ופסילה של 12 חודשים. בנוסף, היא תשלם קנס בסכום של 1,500 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים