שתף קטע נבחר

אלה מפקדות השריון החדשות: "הכי חשוב בטנק זה הרעות בין אחת לשנייה"

שרלוט עלתה מאנגליה כדי להיות לוחמת, אסנת תגיע לטקס עם סבה שהיה שריונר במלחמת העצמאות, נגה הגיעה לטנקים מברדלס ושירן בכלל התחילה בקרקל. אלה ארבע הנשים הראשונות בהיסטוריה שיפקדו על טנקים בצה"ל

 

 

אחרי 16 שבועות הכשרה שכללו תרגולי הפגזות, מארבים, הסתערויות עם טנקי המרכבה ופיקוד על חיילים, יהפכו הערב (ה') נגה שינה, שירן טטרואשוילי, שרלוט דוידוביץ' פלד ואסנת לוי לראשונות בהיסטוריה של צה"ל שהוסמכו כמפקדות טנקים.

 

הקורס שעברו כמעט זהה לקורס המקביל של הלוחמים בבסיס שיזפון שבדרום, אבל כלל כמה התאמות, בעיקר פיזיולוגיות אך גם מבצעיות, בהתאם למשימות הביטחון השוטף שעמן יתמודדו החל מעוד כמה חודשים. הן עברו בוחן מפקדי טנקים, ניווטים, לחימה בשטח בנוי ועוד, ויעמדו בטקס כשוות בין שווים ליד מפקדי הטנקים הטריים של חטיבות 7, 188 ו-401.

 

סמלת שרלוט דוידוביץ פלד (20) מתל אביב עלתה לפני שנתיים מאנגליה, התגייסה כלוחמת חי"ר לקרקל וצלחה את הדרך חרף קשיי השפה שבאו לידי ביטוי בלימודים העיוניים במסגרת הקורס. "המוטיבציה שלי גבוהה כי עשיתי עלייה כדי לשרת בצה"ל ובחרתי לשרת בקרבי", אמרה. "אני מאמינה שצה"ל צריך לתת הזדמנות גדולה יותר לנשים בכל תפקידי הלחימה, אף שהמבנה הפיזיולוגי של בנות שונה מזה של הבנים".

 

חברתה, המט"קית הטרייה סמלת אסנת לוי (19) מירושלים, תביא לטקס הערב בלטרון את קרובי משפחתה שכמה מהם מכירים היטב את חיל השריון, למשל סבה, ששירת כשריונר בחטיבה 7 במלחמת העצמאות. "זכיתי לשירות משמעותי ומעניין שלא כל אחד זוכה בו", אמרה. "אני לא מכירה הרבה בנות שעברו גם הכשרת חי"ר וגם הכשרת שריון, וכל כך הרבה הסמכות כמו שהצלחתי לעבור".

סיום קורס לוחמות מפקדות טנקים (צילום: דובר צה
שרלוט דוידוביץ פלד (20) מתל אביב(צילום: דובר צה"ל)

סיום קורס לוחמות מפקדות טנקים (צילום: דובר צה
אסנת לוי (19) מירושלים(צילום: דובר צה"ל)

סיום קורס לוחמות מפקדות טנקים (צילום: דובר צה
נגה שינה (20) מבנימינה(צילום: דובר צה"ל)

סיום קורס לוחמות מפקדות טנקים (צילום: דובר צה
שירן טטרואשווילי (20) מגן יבנה(צילום: דובר צה"ל)

סיום קורס לוחמות מפקדות טנקים (צילום: דובר צה
מפקדות הטנקים החדשות עם קצין שריון ראשי גיא חסון(צילום: דובר צה"ל)

סמלת נגה שינה (20) מבנימינה החלה את דרכה בגדוד החי"ר המעורב ברדלס. על תפקידה החדש אמרה: "זה תפקיד בעל הכשרה מאוד מעניינת ומאתגרת, שפותח דלת לנשים. אנשים בסביבתי חושבים שמדובר בהזדמנות מאוד חיובית - להיות חלוצה".

 

סמלת שירן טטרואשוילי (20) מגן יבנה שירתה תחילה בגדוד קרקל. לדבריה, "הכי חשוב בטנק זה הרעות בין אחת לשנייה. בתקופת ההכשרה היינו יחד 24/7, מצחיקות אחת את השנייה ומדרבנות אחת השנייה גם כשהיה קשה. לא ויתרנו אחד לשנייה. בלעדיהן כל השהות בטנק הייתה שונה עבורי".

 

הפיילוט לשילוב טנקיסטיות במערך הגנת הגבולות החל לפני כשנה. הליך המיון נמשך כחודש וכלל לוחמות חי"ר עם מוטיבציה גבוהים. הוא התבסס על נתונים רפואיים, חוות דעת מפקד וראיון אישי. למועמדות חולקו שאלונים שונים בשבועות הראשונים, ורק לאחר עיבודי הנתונים והתוצאות נבחרו 30 מועמדות אחרונות.

 

לבסוף המשיכו 15 חיילות שכבר הוסמכו כלוחמות חי"ר ברובאי 04 ועברו להכשרת היסוד בבסיס שיזפון שבדרום. בפרק ההתנסות המבצעית בגבול סיני שירתה קבוצת הלוחמות תחת גדוד קרקל, כצוות קרב גדודי הכולל חי"ר ושריון.

 

לפי צה"ל, לאורך כל חודשי הפיילוט לא נרשמו בקרב החיילות פציעות חריגות בסוג או בהיקף או תחלואה חריגה. חמש מתוך ה-15 נשרו מבעיות רפואיות קודמות, קשיים מקצועיים או בעיית מוטיבציה. "אחוז הנשר מכלל המסיימות הוא סביר לאור העובדה שמדובר בפיילוט", הסבירו בצה"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
ארבע המפקדות החדשות עם קצין שיריון ראשי
צילום: דובר צה"ל
מומלצים