שתף קטע נבחר

 

"המדינה נכשלה באחריותה לדאוג לביטחונם של ערביי ישראל"

ראש העיר טירה, שועאע מסארווה, התייחס לדו"ח מבקר המדינה שפורסם אתמול, ובו ליקויים קשים בטיפול המדינה באלימות הקשה במגזר הערבי. "אני מניח שיש הרבה דיונים, אבל במבחן התוצאה יש כשלון צורב"

 

 

ראש העיר טייבה על דו"ח המבקר    (צילום: חגי דקל | עידו ארז)

ראש העיר טייבה על דו"ח המבקר    (צילום: חגי דקל | עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"אף אחד לא מופתע מהנתונים. סוף סוף יש דו"ח רשמי של מבקר המדינה שמציג את הנתונים, והם מזעזעים, אי אפשר להתכחש לזאת". ראש העיר טייבה, עורך הדין שועאע מסארווה, התראיין היום (ה') לאולפן ynet והתייחס לדו"ח מבקר המדינה שפורסם אתמול, על הטיפול הלקוי באלימות הקטלנית בחברה הערבית. על פי הדו"ח, שיעור מקרי הרצח במגזר הערבי גבוה פי 2.5 מאשר באוכלוסייה הכללית, ושכיחות עבירות הירי - פי 17.5 מבמגזר היהודי. 1,236 גברים ונשים במגזר הערבי נרצחו משנת 2000 ועד נובמבר 2017.

 

שועאע מסארווה  (צילום: עידו ארז)
מסארווה. "אף אחד לא מצליח למגר את תופעת האלימות"(צילום: עידו ארז)

יש המון כלי נשק בחברה הערבית", אומר מסארווה, "לצערנו הרב מוסדות המדינה לא הצליחו למגר את תופעת הסחר בנשק במגזר ואני תוהה: מי שהגיע לטהרן כדי לקחת מסמכים סודיים מהשלטון של האייטולות - לא מצליח להגיע לסוחרי הנשק? מבקר המדינה מתח ביקורת על ההתנהלות של כל מוסדות הממשלה, משטרה או משרדים אחרים, כי זה עניין מאוד מאוד מורכב. אני גם לא אחסוך ביקורת על עצמנו, גם אנחנו צריכים לתת את חלקנו בעניין הזה. אבל, והאבל הזה מאוד חשוב, ביטחונם של תושבים הוא באחריותה של המדינה שבה הם חיים. האחריות לביטחונם האישי של הערבים שחיים בישראל היא של המדינה ולצערנו הרב היא נכשלה".


ביג דו
קורבנות אלימות בחברה הערבית

לדברי מסארווה, מדינת ישראל מפקירה את האזרחים הערבים שחיים בה. "אף אחד לא מצליח למגר את תופעת האלימות. כלל יסוד של חיי אנוש בסיסיים זה להבטיח את חייהם של האנשים. אנחנו מדברים על מעל 1,200 קורבנות בפרק זמן מאוד קצר. מישהו נתן את הדעת על זה? למישהו יש בכלל תוכנית כיצד למגר את התופעה הזאת? אני מניח שיש הרבה דיונים אבל במבחן התוצאה זה כשלון צורב. אמרתי שגם אנחנו צריכים לתת את חלקנו, להכין תוכניות, להחדיר לתלמידים בבתי הספר את המודעות לעניין הזה, דרך ההורים לערב את החברה האזרחית. אבל תושבים לא יכולים לקחת את החוק לידיים, משטרת ישראל צריכה ליישם את זה והתוצאות מדברות בצורה ברורה, כשלון צורם".

 

לגבי החיים בעיר שבראשה הוא עומד, אומר עו"ד מסארווה: "טייבה היום היא לא דוגמה, האלימות בטייבה ירדה בצורה מאוד דרסטית והיום כיף לחיות בטייבה, גאווה, האנשים חיים בבטחה בטייבה. אבל הדו"ח מתייחס ל-20 אחוז מכלל האוכלוסייה בישראל. ועל זה צריך להתמקד. הדו"ח הוא כלל ארצי. יש פי 2.5 מקרי רצח באוכלוסייה הערבית מאשר ביישובים היהודים, ועל זה מישהו צריך לתת את הדעת. אני מקווה שבדו"ח הבא הנתונים יצביעו על ירידה חדה באלימות, המשטרה תיקח את המושכות לידיים והממשלה תיתן את התקציבים שצריך".

 

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "לצערנו, אירועי ירי מתרחשים לעיתים קרובות מדי ביישובי החברה הערבית בישראל, רובם על רקע סכסוכים פנימיים הגולשים לאלימות. משטרת ישראל פועלת בנחישות לאורך כל ימות השנה נגד החזקה, סחר ושימוש באמל"ח בכל זמן ובכל מקום, לצד ביצוע חקירות יסודיות של כל מקרה ירי וחתירה למעצר והעמדה לדין של כל פורע חוק. לצד פעילות האכיפה אנו ממשיכים להעמיק את שירותי המשטרה בישובי המגזר הערבי כולו ומבצעים כל העת פעילות מניעה והסברה במטרה לשנות את נורמות הציות לחוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
ראש העיר טייבה, שועאע מסארווה
צילום: עידו ארז
מומלצים