שתף קטע נבחר

מדריך: ארוחת חג ראשונה אצל המשפחה שלה

איך להתכונן, מה ללבוש, מה להביא וממה להימנע? כללי נימוס שחשוב שתדעו לפני שאתם מגיעים לארוחת החג הראשונה

 

 

ארוחת החג הראשונה אצל המשפחה של בן או בת הזוג בהחלט יכולה להיות אחד האירועים המלחיצים ביותר, ולא בכדי. ידוע שכשאנו מנהלים קשר רומנטי רציני עם מישהו, למשפחה שלו ישנה השפעה גדולה על המשך הקשר וגם על טיבו. לכן, לא פעם ולא פעמיים אנו נתקלים בזוגות שמערכת היחסים שלהם היא דבש וקינמון, אך הם נפרדים בשל אי-התאמה למשפחה של בן או בת הזוג.

 

עוד בנושא:

כך תשמרו על הנישואים בתקופת החגים

לבד על החג: איך להפיג את הבדידות?

החגים בפתח, הנשוי עם אשתו ורק אני לבד

 

כך קרה עם אבי ומירית שהיו מאוהבים עד כלות וכל אחד מהם הרגיש שמצא את אהבת חייו. שניהם היו בטוחים שהקשר שלהם יוביל לחתונה, עד שהגיע ערב החג והבועה שלהם התפוצצה. השניים הכירו את המשפחות של בני הזוג באופן מאוד שטחי וראשוני, ומירית הגיעה להתארח אצל המשפחה של אבי בארוחת ראש השנה. הערב התחיל בפרפרים בבטן ובתחושה שהיא הולכת לבלות את החג עם מי שיהפכו בעתיד הקרוב לחמה וחמותה, אך כעבור מספר שעות בודדות גמלה בלבה ההחלטה שאין מצב שהיא מתחתנת לתוך משפחה כזאת.

ארוחת חג משפחתית (צילום: Shutterstock)
ארוחת חג ראשונה עם המשפחה של בן הזוג - אירוע מאתגר אבל בהחלט ניתן לעבור אותו בשלום(צילום: Shutterstock)
 

היא יצאה בסיום ארוחת החג בתחושה מאוד לא נעימה, והרגישה כאילו שאמו של אבי רק "חיפשה" אותה במהלך הערב, עשתה לה פרצופים וחקרה אותה על המאכלים שהיא מבשלת. כאשר גילתה שמירית אינה "חברה של המטבח", גערה בה על כך שאישה צריכה לדעת לפנק את בן הזוג שלה וחייבת להצטיין בהכנת המאכלים האהובים עליו. יתרה מכך, היא העירה למירית על הלבוש שלה, על כמות האיפור וכן הלאה. נשמע מזעזע, נכון? אלא שלאחר שביררתי מה באמת קרה שם, הבנתי שגם מירית לא היתה שה תמים בסיפור הזה. גם היא עשתה טעויות קריטיות שפשוט לא עושים עם ההורים של בן הזוג.

 

ראשית, היא התלבשה באופן מאוד חושפני, על אף שידעה מראש כי משפחתו של אבי מסורתית מאוד. שנית, היא הגיעה בידיים ריקות לחלוטין (טעות של טירונים), והדובדבן שבקצפת היה שבמהלך הערב היא לא הפסיקה לדבר על כך ש"אכילת בשר היא רצח". מארוחת הערב הזאת כבר לא היתה דרך חזרה לצערי. השניים נפרדו לשלום. כעבור כשנה הגיעה מירית למשרד השידוכים שלי, ולאחר כמה חודשים הכרתי לה את גבר חלומותיה. הוא הזמין אותה אל בית הוריו לחג להיכרות רשמית (החרדות כמובן היו בשיאן, במיוחד לאור המקרה שהיה לה עם האקס), וטרם הפגישה הגורלית ציידתי אותה במספר כללים חשובים:

 

להכין שיעורי בית

מומלץ לערוך תחקיר רקע ולקבל מבן/בת הזוג מידע רלוונטי על המשפחה, במטרה להכיר מראש את הנפשות הפועלות. יש לברר לדוגמה: מי הולך להיות נוכח בערב החג, האם יש מידע רגיש שיש לדעת עליו (למשל מישהו במשפחה שהתגרש או התאלמן לאחרונה), מנהגי החג של המשפחה, תחביבים או אפיונים מיוחדים של בני המשפחה, וכל זאת על מנת לעודד שיחה קולחת עם בני המשפחה מחד, וגם על מנת להיזהר מנושאי שיחה רגישים מאידך.

 

להגיע עם שי סמלי

ידוע כי כשמגיעים להתארח אצל מישהו מקובל להביא משהו סמלי, על אחת כמה וכמה כשמדובר בארוחת חג שמתקיימת אצל ההורים של בן או בת הזוג. גם אם ידכם אינה משגת, חשוב להגיע עם שי סמלי. זה לא חייב לעלות הרבה כסף, וכדאי להתייעץ עם בן/בת הזוג לגבי המתנה המתאימה ולקבל את חוות דעתו או דעתה.

 

לבוש מכבד

ארוחת החג הראשונה אצל המשפחה של בן/בת הזוג איננה הזמן הנכון להצהרות אופנה למיניהן. ידוע כי אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני, וידוע גם כי חלק גדול מהרושם שנוצר מבוסס קודם כל על הלבוש שלנו. לכן כדאי להקפיד על לבוש קלאסי, ואם אתם יודעים שאתם הולכים להתארח אצל משפחה מסורתית, נא להתלבש בהתאם ולכבד את האורחים. אין הכוונה ללבוש חצאית ארוכה ולהתכסות לגמרי, אך נסו להימנע מלבוש פרובוקטיבי מדי.

ארוחת חג משפחתית (צילום: Shutterstock)
הימנעו מוויכוחים פוליטים והיו אדיבים. ארוחת חג(צילום: Shutterstock)
 

היו נחמדים

יש כאלה שבאופן טבעי מאוד קל להם להתחבר לאנשים והם אינם מאפשרים להתרגשות המעמד להפריע להם להיות חלק מהקבוצה בארוחת החג. לעומתם, ישנם אחרים מופנמים יותר, שלוקח להם הרבה זמן להיפתח. אני יודעת שלא קל לבקש מאנשים כאלה להיות חברותיים, אך בבקשה התאמצו לצאת מאזור הנוחות שלכם ולהיפתח עד כמה שאפשר, על מנת שלא תצטיירו כ"סנובים".

 

פעמים רבות אנשים ביישנים נתפסים בשוגג כ"סנובים", וחבל. אם אתם יודעים שקשה לכם להרגיש בנוח בסיטואציות כאלה, שתפו את בן/בת הזוג ובקשו ממנו/ממנה להשתדל להיות לצדכם במהלך כל הערב. בשום אופן אל תסתודדו או תתפסו את הפינה שלכם. קחו חלק פעיל בשיחה, גם אם מדובר רק בהקשבה פעילה, ללא יותר מדי מילים. העיקר ששפת הגוף שלכם תשדר שאתם בעניין.

 

היו אדיבים ומנומסים

ישנן משפחות בהן מקובל שרק המארחים מגישים/מפנים ועושים את כל העבודה. גם אם גדלתם במשפחה כזאת, בבקשה קומו והציעו עזרה. הצעת עזרה הינה צעד חשוב ביצירת רושם ראשוני על ההורים של בן/בת הזוג - אתם יכולים לפנות את השולחן, לקפל את הכיסאות, להגיש את הפיצוחים או אפילו להציע להסיע את אחד מבני המשפחה הביתה בסיום הארוחה. גם אם המארחים יאמרו לכם "לא" בפעם הראשונה, הציעו לפחות עוד פעם נוספת.

 

נושאי שיחה אסורים

ישנם נושאי שיחה מסוימים שרצוי מאוד להתרחק מהם, במיוחד בדייטים ראשונים, קל וחומר בארוחת חג ראשונה אצל המשפחה של בן/בת הזוג. מדובר על נושאים מדיניים, פוליטיים, ערכיים וכספיים, שעלולים בקלות רבה להפוך לוויכוח סוער. שמעתי פעם על מישהו שהגיע לארוחת חג אצל בת הזוג שלו, במסגרתה סיפר שהוא פעיל פוליטי קיצוני מאוד.

 

לדעתי, זה היה מיותר בשלב הזה של ההכרות, וודאי בארוחת החג, אך מה שהיה עוד יותר מיותר הוא שאותו אדם התווכח ללא הרף עם בני המשפחה של בת הזוג שלו על כך שהם אינם שותפים לדעתו הפוליטית. אני מבינה שדעותיו הפוליטיות הן בנפשו ובדמו וזה בסדר, אך הטפה היא ממש לא בסדר, במיוחד לא כשהיא נעשית כנגד המשפחה של בן/בת הזוג שלך.

 

לסיכום, אין ספק כי ארוחת חג ראשונה אצל המשפחה של בן/בת הזוג יכולה להיות מלחיצה ואפילו מעוררת חרדה. אמצו את הטיפים ונסו לשדר רוגע וקלילות, זה הכי חשוב.

 

חג שמח לכולם!

 

הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית למעלה מ-20 שנה לחילוניים, מסורתיים ודתיים, ובעלת רשת משרדי שידוכים "דו-לב".   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
ארוחת חג. העיקר שהיא תעבור בשלום
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים